» »

Glavobol

Glavobol

Ciklamen ::

Lep pozdrav.

Kaj sploh je glavobol, in kaj je vzrok glavobola?

Namreč sam najbolj sovražim, ko imam glavobol, ne prenesem ga.

Pa me zanima, tako na splošno, kako naj se postopoma znebim glavobola (brez tablet in ostalega kaj spada zraven, samo naravno).

Hvala že v naprej.
- End of the Post ->

;-) ::

Prvo moraš ugotovit vzrok tvojega glavobola. Teh je precej. Če si dost za kompom ti mogoče ekran ne odgovarja, mogoče očesni pritisk, mogoče slabo vidiš in nevede napenjaš oči.

tisoč in ena stvar

Ciklamen ::

Nevem, zaenkrat še dobro vidim, za ostale stvari pa ne morem rečt.

Verjetno bo kar tisto da sem malo več na računalniku kot bi moral bit.
- End of the Post ->

echo ::

tsh2 ::

pri meni sta točno dva vzroka za glavobol, ki ga imam zelo redko:
1) zelo nereden spanec + pomanjkanje spanca (če grem spat čisto drugo uro kot prejšnji dan in če po možnosti spim še premalo)
2) prehlad in te fore

koyotee ::

Če že ne sexaš redno, se vsaj samozadovoljuj. Zna pomagat pri glavobolu;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

c3p0 ::

Vzrok je lahko tudi dehidriranost, spij 2-3l vode na dan, če še ne, tudi če nisi žejen.

c00L3r ::

Dehidracija, premalo spanca, potrebna očala, pomanjkanje kofeina. To so pri meni razlogi za glavobol. Aja, pa maček seveda, po pijani noči.

shark_nm ::

in pa seveda ne pozabimao na teto migreno na bolezenska stanja kot so črevesne teževe, UC, povišan krvni tlak, in pa v velikih primerih je zob tisti ki povzroča glavobol. Živec od zoba ti lahko skorej pol glave razčesne pa ti ni jasno zakaj, saj te zob nič ne boli.

Mercier ::

Odkar sem nehal kaditi, me glava praktično ne boli več. Tudi tlak in utrip sta od takrat BP, prej pa so bile kar čudne številke. Navadno sem se pa zbujal z glavobolom, ki zaboga ni htel stran nekje do pete popoldan, ampak se je stopnjeval in se je po nekem času še dopolnjeval s slabostjo. Lahko sem ga prekinil še zjutraj s svečko in podaljšanjem ležanja za pol ure, ali pa se je počasi umiril po kosilu (sol verjetno) in kavi in seveda po šiktu, ko sem se tudi jaz umiril.

AnonimkeOP ::

glavobol in barvna slepota sta najpogostejša simptoma prepogoste masturbacije, ker se nekaj poruši ravnovesje hormonov al nekaj podobnega. vsaj tko so učil mene. medicinskih dokazov za to pa bojda ni prav dost, oz. jih jaz nisem našel.
www.anonimke.com

Ciklamen ::

Hmm, kadim ne, nikoli nisem, torej to bi nekako odpadlo.

Ja, vzrokov je, kot vidim, ogromno, zgleda da tudi je nekako povezano z dehidracijo, ker zadnje čase res da pijem zelo malo vode oz. tekočine nasploh.

Bom sprobal to metodo, pa bomo videli kako bo.

BTW, je morda možno, da te glava boli od recimo tumorja v možganih (gledano hipotetično, če bi te lahko bolela glava)?
- End of the Post ->

Meizu ::

To definitivno. Še posebej če tumor pritiska direktno v možgane. Ali pa na kakšno žilo.

MeGreat ::

intenzivna telovadba je meni zelo pomagala proti glavobolu

;-) ::

pa seks

koyotee ::

Če bi bilo povezano s prepogostim masturbiranje,bi bilo pol st-ja barvno slepega
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

cyber_killer ::

Ej dej nehte že nakladat o boleznih katerih ste laiki. Zakaj to pravim? Ker sem tudi sam imel glavobole in seveda se takoj bojiš kaj je. Potem greš na internet in bereš bereš - posledica tega branja je, da te še bolj boli glava. Lepo pejd h nevrologu narediš EEG in to je to. Ne pa tuki pisat o tumurjih in nevem kaj še.

DimmniBurek ::

@koyotee, morda so zato forumi dokaj nebarviti:D


Jaz glasujem za premalo vode.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Ciklamen ::

cyber_killer, nikjer v mojem postu nisem napisal da me je strah za tumorjem ali čem podobnim, sem samo vprašal iz neznanja, če te zaradi tumorja posledično lahko boli glava...

Vem, da so glavoboli prisotni, tega se ne bo dalo popolnoma izkoreninit, vendar verjamem da obstajajo načini kako glavobole ublažiti če že do njih pride.
- End of the Post ->

DimmniBurek ::

Jest se načeloma le vode napijem in malo spočijem na postelji. Če pa me martra dlje pa en aspirin spijem.
There Is No Stronger Drug Than Reality

Meizu ::

Ej dej nehte že nakladat o boleznih katerih ste laiki. Zakaj to pravim? Ker sem tudi sam imel glavobole in seveda se takoj bojiš kaj je. Potem greš na internet in bereš bereš - posledica tega branja je, da te še bolj boli glava. Lepo pejd h nevrologu narediš EEG in to je to. Ne pa tuki pisat o tumurjih in nevem kaj še.


http://vizita.si/clanek/leksikon/mozgan...

Have fun ;)

tony1 ::

Avtorju teme, ki bi rad naravna zdravila za vsako ceno...

Rekel bi ti samo, da se ni treba na smrt bati farmakologije, Američani povprečno na leto požrejo več deset tablet aspirina, pa (vsaj od tega) niso nič bolj nori kot sicer.

Skratka, če te boli glava, ni razloga, da bi se matral. Jasno je, da je zloraba zdravil (pravzaprav opiatov, saj si gledal Housa, ne? :D) problem, ampak aspirin (in vsi mogoči blagi analgetiki) to ni od njega ne bo omembe vrednih stranskih učinkov (razen, če si hemofilik :D).

Mene boli glava povprečno enkrat na mesec (zanimivo, ponavadi čez vikedn...), in sem pogruntal, da je najbolje, če požrem tablet, preden grem spat. Ko sem lepo "zadet", lahko zaspim, zjutraj sem pa kot nov. Zanimivo je, da samo spanje ponavadi ne pomaga, in se lahko brez farmakologije drugi dan še vedno zbudim z glavobolom.

Požrem pa aspirin 100 ali pa polovico normalnega švoh analgetika (lekadol, naprosyn, nalgesin, aspirin 500), skratka, ni omembe vredno, gotovo ima nekaj zraven še placebo :)) Malo pomaga tudi zatemnjena soba.

Aja, včasih te začne boleti glava zaradi dehidriranosti ali enostavno zato, ker ti je padel cuker in si lačen. Spij ali pojej kaj, pa bo.

Če se glavoboli pogosto ponavljajo, če te jebe prava migrena in če običajni analgetiki ne pomagajo, se pejt pokazat zdravniku.

black ice ::

Jaz osebno se tabletam izogibam kolikor je možno.
Proti glavobolu pomaga nekaj tekočine, temna soba, mir ter spanec.
Do zdaj sem vsak glavobol pregnal z največ triurnim spanjem - brez tablet.

Ciklamen ::

zakaj bi bil pa on zdaj retard?

tony, nisem rekel da želim naravna zdravila, kao "cure everything", ampak samo kako ublažiti glavobol brez dodatnih tablet :)

Sem pa ugotovil, da ko moram večkrat pretegniti svoj vrat ko imam bolečine v vratu, da bo to najava da bo sledil glavobol.

Je pa res, da vzamem tableto (nalgesin ali lekadol) in probam zaspat pa se potem zbudim kot nov :)
- End of the Post ->

innerspace ::

Masaza vratu in ramen lahko pomaga...
Je konkretno kak del glave, kjer cutis glavobol ali povsod?
Zelo verjetno je dehidracija...

cyber_killer ::

Zato, ker posta ene bedne linke in se ob tem se smeji. Ves ta posmeh lahko pride realnost.

@Ciklamen

Dej pejd h nevrologu. Nevem katere odgovore hoces slisat tukaj od nas nevednezov. Vzrokov za glavobol je lahko mali miljon. To moraš pri sebi odkriti.

THX 1138 ::

Sem pa ugotovil, da ko moram večkrat pretegniti svoj vrat ko imam bolečine v vratu, da bo to najava da bo sledil glavobol.


Bolečine v vratu in potem glavobol so lahko posledica migrene, ni pa nujno.. Povpraši o tem na med.over.net kjer ti bodo dali bolj točne informacije kaj bi lahko bil vzrok glavobola, še bolje pa da stopiš do zdravnika, če meniš in čutiš da so te bolečine dost neznosne.

Preberi si tole:

http://www.nasa-lekarna.si/clanki/clane...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: THX 1138 ()

Ciklamen ::

innerspace, glavobol čutim samo v predelu nad desnim očesom (nikjer drugje).

cyber_killer, če bi mislil da ste nevedneži, vas ne bi vprašal. Če ti kaj ne odgovarja tu, pač prezri temo in poglej naslednjo.

THX, bi tudi bilo možno ja, ne izključujem te možnosti, saj sam pri sebi čutim neznosno bolečino, ob tem mi je pa še slabo oz. mi gre na bruhanje in veliko kašlam in zeham ter neznosna žeja.

Pojavlja se mi pa tako, enkrat na mesec res to konkretno, ko sem "ohromel", tu pa tam pa še kak manjši, skoraj nečuten glavobol.
- End of the Post ->

THX 1138 ::

Hm, po tem kako si opisal, bi si upal trditi da te muči migrena:

Migrene se lahko pojavljajo pri katerikoli starosti, običajno med 10. in 40. letom, in počasi začnejo izginjati po 50. letu. Nekateri jih doživljajo večkrat na mesec, medtem ko jih drugi doživijo le nekajkrat v življenju. Približno 75 % napadov migren doživijo ženske. Pred nastopom migrene približno 60 % bolnikov občuti tako imenovane svarilne simptome, kot so občutek strahu, depresija, evforija, razdražljivost, utrujenost, zaspanost, pretirano močenje, driska, zaprtje, otrdel vrat, zehanje, žeja in želja po hrani.
http://www.zurnal24.si/cms/zstil/zdravj...

Svetujem ti obisk pri zdravniku.

Steinkauz ::

Mnja jst mam tut kr pogosto glavobole. Ponavad če sm na kompu, sam odkar ni več crt bolj poredko. Na CRTju me je po eni uri uporabe začela glava bolet, zdej pa me če sm gor 6ur+ straight. Pa kdaj če bere, pa kdaj če sm v kaki slabo prezračeni učilnici, kdaj če sm na soncu. Ponavad ne nehajo dokler ne grem spat, sm pa pred enim mescem mel 3 dni skup glavobol. Nism hotu tablet vzet, sam pol 3eh dneh mi je pa dopizdilo pa sm lekadol vzel, čeprov to sam prikrije bolečino :)
Pa lekadol/aspirin mi pomaga v kake 80% primerov, kdaj sploh ni učinka.
Bom mogu it do dohtarja polet :)

THX 1138 ::

Ja tko pač je na žalost..moja sestra je imela z glavoboli velike probleme,predvsem so bile izraziti v času študija oz izpitov, celo tako da se sploh ni mogla učiti. Vzrok je bil pa stres oz velika preobremenjenost. Zdaj ko je čist na koncu študija je tudi preobremenjenost popustila in z njo tudi glavoboli.

blackbfm ::

Pa me zanima, tako na splošno, kako naj se postopoma znebim glavobola (brez tablet in ostalega kaj spada zraven, samo naravno).


Men so magične gobice pomagale..seveda v nizkih ne-halucinogenih dozah. Je dokaj eksotična (prepovedana) snov tole, ampak je naravna :P Drugače je pa najbolj zih tablet + kava...če te po temu ne neha bolet potem je nekaj hudo narobe.

Eupatrides ::

Mene isto matra med izpiti, pa tud random .... pomaga pa vsakič kaj drugega 1 tablete proti glavobolu (je potrebno preizkusit več vrst ker niso vse enake sestave in ne designa, drugo 2 recimo vitamin D (kompleks) naravni izvor pršut..., rdeče, črno vino, ... no včasih je kul ko se z alkoholom trezni možgane (pa ne od prejšnjega dne), 3 naravna zelišča predvsem salije npr. meta (čaj) za pomirjanje, 4 pol je kul guaranama, kofein, tein (je dobr ker ti da še minerale al karkoli že), 5 ravnovesje v hrani, 6 vsaj dve urci na dan sprehoda v naravo takšno ali drugačno, 7 hladna kopel (priporočljivo pred spanjem), 8 glasba alfa, beta, gama in theta valovi (torrent), 9 vonjave (preveč praha, vonj recimo Sai flore pomaga koncentraciji), 10 pomanjkanje svetlobe (kupit se da lučko,ki nadomešča naravno svetlobo) 11 v tujini je praksa meditacija (problem je da moreš bit prvo pri polni zavesti)...
Ko se poveča libido, veš da prevladujejo primitivni možgani... čestitke postal si pes hehehe, problme je kako pes sam sebi dopove, da je pes,... druga tema


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako preganjate alkoholnega mačka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14121729 (2847) Matev
»

Tablete proti zobobolu, glavobolu...

Oddelek: Loža
3728400 (5896) Valvoline
»

Glavobol po aktivnosti

Oddelek: Šport
444565 (3237) TehDucky
»

Aspirin vs Lekadol (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10453765 (35180) nikjozo
»

Glavoboli - občutljivost?

Oddelek: Loža
438564 (6857) Doman

Več podobnih tem