» »

težave z domain controlerjem

težave z domain controlerjem

hacky ::

Pozdravljeni!

Odločil sem si postaviti strežnik ter zinštaliral Window Server 2003 Enterprise Edition.
Omrežje je narejeno tako, da pride ISDN povezava v router, tu se omrežje razdeli na dva dela (administrativno in pedagoško), kjer je na vsakem delu en stikal. Strežnik se nahaja v administrativnem delu.
V internet se pa povezujem preko IP številk, ki jih je dal arnes.
Zdaj imam pa problem, kako nastaviti server.
Skratka rad bi naredu, da bi imel tu v administrativnem omrežju domain controler (domeno), v katero bi se prijavljali računalniki.
In ne vem zdej kako narest, al uporabt dve mrežni ali samo eno.
Z dvema mrežnima sem že probal tako, da sem na eni nastavil IP, prehod, masko, DNS IP od arnesa, da dobi server internet, drugo pa se uporabil za nastavitev lokalnega omrežja (192.168.xxx.xxx), vendar je tu problem, da potem ko na drugih PC-jih nastavim samodejno iskanje nastavitev za IP dobi od DHCP normalno, vendar internet ne dela, kar je logično, saj arnes da določeno število IP številk, ki jih router prepusti v internet, ki pa niso enake 192.168.xxx.xxx. Pa tudi nekateri so mi pravili, kaj rabim dve mrežni, bi mogu samo eno, saj zato je router.
OK...pol sm uporabu samo eno, sm tu pa nevem, kako narest, da bo imel server IP od arnesa in hkrati bo delal tud kot lokalno omrežje. Neki sm delu, sm pol mi pa ostali računalniki niso našli nobenega IP od DHCP-ja.

Kje je problem. Gre pa za omrežje neke osnovne šole.

Lp

bajker ::

Ne vem, če te čisto dobro razumem, ampak bom poskusil odgovoriti. Rad bi imel domeno in hkrati z računalnikov dostop do interneta.
Če delaš z eno kartico na serverju, potem server ne more imeti hkrati zunanji IP, ki ti ga je dal Arnes in notranji IP, ki spada v tvoj notanji subnet (podomrežje). Notranje omrežje je ponavadi v območju 10.0.0.x ali 192.168.1.x, v tem območju mora biti tudi server. Na routerju pa nastaviš notranji priključek (LAN) na IP notranjega omrežja, zunanji (WAN) pa na IP, ki ti ga je dal Arnes. Nato na serverju nastaviš DHCP in določiš LAN IP od routerja kot privzeti prehod (default gateway). Kliente prijaviš na domeno, za mrežne nastavitve uporabiš DHCP (automatic konfiguration). Na serverju usposobiš se DNS in na DHCPju nastaviš, da se ti vse spremembe avtomatično updejtajo na DNSju. Najbolje je, če na serverju polaufaš network configuration wizard.
Na routerju moraš imeti še vklopljen NAT in zadeva mora delat.
Če ne razumeš, kar vprašaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

virtual pc

Oddelek: Operacijski sistemi
182008 (1371) tempoFlow
»

WIndows networking serjer

Oddelek: Omrežja in internet
71136 (1038) Spc
»

ADSL - staticn ip+Router Planet XRT-401D +port forwarding?

Oddelek: Omrežja in internet
53347 (3207) deamon
»

Win XP ---> Win XP mreža

Oddelek: Pomoč in nasveti
151176 (1022) urosh
»

server 2003 problem

Oddelek: Programska oprema
171464 (1306) urosh

Več podobnih tem