Forum » Omrežja in internet » WIndows networking serjer
WIndows networking serjer
l0g1t3ch ::
Postavljena je manjša lokalna mreža in je problem ker se določeni računalniki ne vidjo. Mreža je 100% pravilno postavljena in delujoča tudi net dela na vseh računalnikih normalno pravtako se zadeve pingajo.
Ne deluje pa skupna raba datotek in tiskalnikov.
Kolkr sm gledu po netu o tej zadevi win network dela tko d se en računalnik pač tisti ki se prvi zbudi okliče za masterja ostali pa so mu potem podložni problem pa nastane ko se zaradi meni neznanih razlogov več računalnikov okliče za masterje in potem se ti do kurca ne vidjo med sabo.
Mrežne zadeve na videz zgledajo enako skonfigurirane na vseh sistemih. Ip-ji so statični ni DHCP-ja OS pa je win XP
Pozna kdo bolj natačno ta windows networking in kako ga prepričati v delovanje ?
Ne deluje pa skupna raba datotek in tiskalnikov.
Kolkr sm gledu po netu o tej zadevi win network dela tko d se en računalnik pač tisti ki se prvi zbudi okliče za masterja ostali pa so mu potem podložni problem pa nastane ko se zaradi meni neznanih razlogov več računalnikov okliče za masterje in potem se ti do kurca ne vidjo med sabo.
Mrežne zadeve na videz zgledajo enako skonfigurirane na vseh sistemih. Ip-ji so statični ni DHCP-ja OS pa je win XP
Pozna kdo bolj natačno ta windows networking in kako ga prepričati v delovanje ?
Microsoft ::
Zanesljiv dostop, ki dela brez NetBT (ce imas Win2k in vec), je tak: \\192.168.0.xxx\Share. Poleg tega mora imet racunalnik pognan service Server, ki skoraj sigurno tudi je. Da lahko dostopas do teh fajlov, mora imeti PC odprt port 445 TCP.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Gwanaroth ::
\\192.168.0.xxx\Share
Kako si površen.
\\192.168.xxx.xxx bo prav, kjer je xxx med 0 - 255.
Lights often keep secret hypnosis..
Ok zdele nimam možnosti probat tega sam me zanima kaj pa deljenje tiskalnikov pol ?
Tiskalnik je priklopljen na en računalnik in tam mora biti
Zdej bi pa rad še iz ostalih tisku in seveda ne morm ker se računalniki ne vidjo
A potem bi delal če jest tam namest samodejnega iskanja dam recimo tkole
\\192.168.xxx.xxx\ime_tiskalnika
Predvidevam, da bi moglo delat
Še zmeraj me pa za deljenje datotek zanima če ve kdo kak odpravit ta problem, ker ta rešitev če zares deluje je zame sicer ok ampak za neuke uporabnike pa pač ne. Oni pač rabjo računalnik videt v moji omrežni soseščini
@Microsoft
Poleg tega mora imet racunalnik pognan service Server, ki skoraj sigurno tudi je.
Ker proces je to pod task menegerjem d za vsak slučaj prverm ? Mogoče Services.exe
Tiskalnik je priklopljen na en računalnik in tam mora biti
Zdej bi pa rad še iz ostalih tisku in seveda ne morm ker se računalniki ne vidjo
A potem bi delal če jest tam namest samodejnega iskanja dam recimo tkole
\\192.168.xxx.xxx\ime_tiskalnika
Predvidevam, da bi moglo delat
Še zmeraj me pa za deljenje datotek zanima če ve kdo kak odpravit ta problem, ker ta rešitev če zares deluje je zame sicer ok ampak za neuke uporabnike pa pač ne. Oni pač rabjo računalnik videt v moji omrežni soseščini
@Microsoft
Poleg tega mora imet racunalnik pognan service Server, ki skoraj sigurno tudi je.
Ker proces je to pod task menegerjem d za vsak slučaj prverm ? Mogoče Services.exe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: l0g1t3ch ()
Ta proces je eden od tistih, ki so poimenovani svchost.exe. Ce je servis Server pognan, preveris tako, da gres Control Panel > Administrative Tools > Services.msc > se pomaknes dol do Server in pogledas, ce ima status Started.
Za tiskalnik pa mislim, da je dovolj, da napises samo \\IP, potem pa se ti bodo prikazale dve mapi (mislim, da so poimenovane Scheduled Tasks in Printers). Odpres mapo printers in not so... printerji.
Gwanaroth:
Kako si povrsen! Zadnji xxx bo med 1 - 254! Boh pomagi.
by Miha
Za tiskalnik pa mislim, da je dovolj, da napises samo \\IP, potem pa se ti bodo prikazale dve mapi (mislim, da so poimenovane Scheduled Tasks in Printers). Odpres mapo printers in not so... printerji.
Gwanaroth:
Kako si povrsen! Zadnji xxx bo med 1 - 254! Boh pomagi.
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()
Še to kaka ideja. AKj je ubistvu sploh narobe da se določeni kompi ne vidjo med sabo in kere nastavitve na to vplivajo ? Kolkr sm za1x gledu so vsi enak nastavljeni ampak ne dela. Bi blo pa zlo fajn da se vsi vidjo in so vsi zlistani pod iskonco moja omrežna mesta.
Sej veste kak je emnu govort d nej vpisuje pod raziskovalca un ip naslov pa pol ime mape.
Še to kaka ideja. AKj je ubistvu sploh narobe da se določeni kompi ne vidjo med sabo in kere nastavitve na to vplivajo ? Kolkr sm za1x gledu so vsi enak nastavljeni ampak ne dela. Bi blo pa zlo fajn da se vsi vidjo in so vsi zlistani pod iskonco moja omrežna mesta.
Sej veste kak je emnu govort d nej vpisuje pod raziskovalca un ip naslov pa pol ime mape.
A to ne bi slo, da bi odprl My Network Places in pognal Add a network place? Uporabniki bi potem samo "klikali na ikonce".
by Miha
by Miha
Spc ::
Na glavnem serverju postavi WINS Server na klientih pa vpiši ip od wins serverja ter enableaj NetBIOS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router AT-AR220E - Nastavitev IP-jaOddelek: Omrežja in internet | 1820 (1628) | T-Mac |
» | virtual pcOddelek: Operacijski sistemi | 2005 (1368) | tempoFlow |
» | Podelitev IPjev v domacem omrezjuOddelek: Omrežja in internet | 1314 (1203) | amigo_no1 |
» | omrezje ne dodeli pravilne ip adreseOddelek: Omrežja in internet | 1142 (1028) | zebra |
» | ADSL - staticn ip+Router Planet XRT-401D +port forwarding?Oddelek: Omrežja in internet | 3342 (3202) | deamon |