Forum » Navijanje » Navijanje
Navijanje
ZeRo_X ::
Mene pa zanima če je kdo ki ima biose bios v6. 00pg pa plato a7n8x-x pa je že navijau proc. Amd athlon 2400+. Če je že kdo mogoče delau to mi naj razloži kako mu je uspelo dvignit speed procesorja. Tnx
Lp!
- polepsal: Jackal ()
Jan987 ::
jest sm mel točno takomašino. navijaš pač z dvoganjem fsb-ja jast sem prišel na 152*15 (pol se je pa preveč grel) uspelo mi je pa enkrat z vulcano 9na ful obratih prid stabilno na 170fsb sam pač u sobi spim in je 6.000 obratov malopreveč
Aha ampak kak si meu tam narjeno ko maš v biosih za izbiranje na kolko boš meu ker jas mam pr FSB-jih procente narjene sej drugače bi vrjetno šlo to ampak tak mam jas narjeno zato me zanima kak si naredo to. Mam pa jas itak Zalmana ta bolšega hladilnik za procesor tak da ni pene glede pregrevanja
Lp!
ja sej to me je glih presenetlo
tak mam v biosih napisano:
-CPU external frequency 133MHz-tu lahko izbiram al 100, 133, 166 ... sam ne morem napisat frekvenco delovanja!
-FSB spread spectrum 0.50%-lahko nastavim na 1.0%
-CPU frequency multiple settings - auto (7.0x/15.0x)-imam še možnosti 13.0x, 13.5x, 14.0x, 7.5x, 8.0x/16.0x
evo to so mi settingi v biosih za nastaulanje...
Help!!! :D
tak mam v biosih napisano:
-CPU external frequency 133MHz-tu lahko izbiram al 100, 133, 166 ... sam ne morem napisat frekvenco delovanja!
-FSB spread spectrum 0.50%-lahko nastavim na 1.0%
-CPU frequency multiple settings - auto (7.0x/15.0x)-imam še možnosti 13.0x, 13.5x, 14.0x, 7.5x, 8.0x/16.0x
evo to so mi settingi v biosih za nastaulanje...
Help!!! :D
Lp!
AJA morš spremenit iz auto pa custom al neki v tej zvezi (nevem točno kaj že) pol paboš lohk prestavlov po 1 naprej. Tm maš ene par možnosti no zdej nvem k nimam več te plate in ne vem točk kuko se že izrazi uglavn neki morš iz auto al kaj je e spremenit na manual al custom al pakej u tem smislu pol pa bo. sej sta sam ene dve stvari take tko da zapiš nastavitve si mal pol pamal probej. aja pa k boš najdu tapravo vse prestav nazaj tko k je blo sam uno pust da se ti nebo kej sesul. pa to100,133,166 nimašprocentov ampak vsb ki gre sam po tolk naprej. mnižilnik maš pa verjetno zaklenjen, tko da ga neboš mogu spreminjat 8saj jest sm ga mel9 razn če je bil tvoj procesor narejen med prvimi te vrste ker moj je bil4 tedne prestar in je bil že zaklenjen množilnik na vse strani je pa nerodno met 15 množilnik ja to se strinjam.
Evo sem štimau tam se mdau na manual pa sem spremenil pol ono na 166 pa ni šlo pol pa sm še voltažo malo zvišal pa mi je še vedno pisalo nek error. Ker ko jas prestavim tam na 166 pa stisnem f10-save end exit, mi napiše pol en error ko mi restarta računalnik tak da ga morem izštekat iz elektrike tak da ne vem kja bi lahko nardiu da bi naviu to ker sem pouno tega probavau
Lp!
jest10 ::
Sej ni čudno, da ti ne dela
2400+ ima množilnik 15. 15x166MHz je pa 2490MHz. Mogel bi imeti res specjalen primerek procesorja, da bi ti normalno delal na tej frekvenci ob zračnem hlajenju in ne previsoki voltaži.
Če res ne moreš postopno spreminjati FSBja, potem probaj s kakšnim programčkom za navijanje iz Winseu.
2400+ ima množilnik 15. 15x166MHz je pa 2490MHz. Mogel bi imeti res specjalen primerek procesorja, da bi ti normalno delal na tej frekvenci ob zračnem hlajenju in ne previsoki voltaži.
Če res ne moreš postopno spreminjati FSBja, potem probaj s kakšnim programčkom za navijanje iz Winseu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
sej lahko spreminjaš preverjeno ker sem mel ravno ti dve komponenti sam nemorem mu pa povedat kako točno gre ker se ne spomnim
Vidim da me ne razumeta... jas mam tam ko izbiram pr CPU external freq... da lahko samo izberem al bo 100 al 133 al pa 166. ne morem sam napisat naprimer 145MHz tak da v tem je problem da pol ne vem kja naj nardim ker če mam na 133 pa sem tam spremeniu CPU freq. multiple iz7.0x/15.0x na 8.0x/16.0x pa se nič ni spremenilo. Zaj pa ne vem kaj še naj spremenim ker če pa dam tam na 166 pa spremenim tam ono iz7.0x/15.0x na 13.5x naprimer pa mi spet piše on error... skratka na vem kaj naj narejim da bo delalo
Lp!
Ja mi te povsem razumem. Sam problem je v tem ker maš ti nastavljeno na auto in ti nudi samo te možnosti. Mal prestav tist iz auto na manual al neki vtem smislu (kolkr se spomnim se sam ene 2 stvari tko prestavlata tko da zapiš nastavitve pa probi ker nemorem ti dobesedno povedat ker nimam več plate in nemorem it v bios pogledat)
Ja...sej...na auto je blo narjeno pa sem dau na manual pa prestavo tam tiste 7.0x/15.0x pa vse to ampak ni šlo ne tam pa tut ko mam na manual ne gre tak da sam napišeš not kak bi rad meu al 145 al 140 ampak je samo izbira med 100 133 166MHz tak je to pr meni vsaj no...
Lp!
IČA ::
ampak je samo izbira med 100 133 166MHz tak je to pr meni vsaj no... ampak je samo izbira med 100 133 166MHz tak je to pr meni vsaj no...
verjetno imaš to nastavitve za frekvenco rama, mogoče bi bilo pametno, da pofotkaš in prilepiš kake slike iz biosa.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IČA ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje računalnikaOddelek: Navijanje | 2920 (2920) | forummaster |
» | Dejte mi mal pomagatOddelek: Navijanje | 1335 (1237) | GregaG |
» | Frekvenca AMD Tbread b iz 133 na 166Oddelek: Navijanje | 2909 (2156) | schurda |
» | Je kriva plosca za memtest errorje/nestabilnost?Oddelek: Navijanje | 1712 (1564) | AtaStrumf |
» | FSB in ... (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3718 (3157) | morphling1 |