» »

Piratstvo...

Piratstvo...

orkan ::

Pozdrav

danes dobim domov eno lepo kuverto od tržnega inšpektorata, v katerem me lepo vabijo na obravnavo zaradi prodaje ter oglasevanja piratskih iger na spletu. Naj na začetku razlozim DA NISEM pirat, vendar mislem da se mi sanja o čem se tule gre.
Piše da na podlagi 70.člena - 73. člena ZUPa, ur. list RS št. 88/99, 73,04 me vabijo na obravnavo v zvezi z že prej omenjenim.
Torej, naj mi nekdo pove česa me oni zdaj lahko, če sploh lahko obtožijo, ter ali je mel že kdo kake podobne iskusnje s tem sranjem.

Pa ne me zdaj napadat da sem pirat pa kaj jas vem kaj se vse, ker nisem in niti ne posreudujem že kar nekaj časa piratskih cdjev. Ok, priznam ko smo bli mladi smo marsikaj spočijali, tudi akki CD smo posneli pa tak, ampak tega je ze mimo vec kot 1,5 leta od zadne taksne situacije. Sem pa zadnič prodajal avto preko BOLHE in je bil se en oglas ki sem ga nekdaj napisal za igre na bolhi gor pa sem samo označil vse skup ter obnovil,(oglas za avto) in poleg je se se obnovil oglas za igre vendar nisem mel namena prodat igric, ker jih tak vec nimam.

Zdaj pame zanima, ce je mel kdo kake podobne iskusnje s tem in kaj me lahko doleti.
Lp Orkan!!

hooger ::

Sem pa zadnič prodajal avto preko BOLHE in je bil se en oglas ki sem ga nekdaj napisal za igre na bolhi gor pa sem samo označil vse skup ter obnovil,(oglas za avto) in poleg je se se obnovil oglas za igre vendar nisem mel namena prodat igric, ker jih tak vec nimam.


No potem jim pa to razloži na obravnavi. Če ti vrjamemo mi, ti bodo tudi oni :D :D

Prva stvar, ki te lahko doleti je, da boš plačal 20.000 sit če se povabilu ne boš odzval. Kar se bo pa tam dogajalo pa verjetno zveš zelo kmalu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hooger ()

#000000 ::

Ja jest mislim da bi blo dobr kakega odvetnika najet, zdej kolk se ti to splača veš samo ti in inšpektor, sej verjetno ima nek dokaz, kr tko na guzove iz bolhe tvoje podatke pobrat in ti poslat vabilo ne gre, verjetno si mu poslal CD muske ali kar si pač prodajal. Torej ima verjetno tudi podatke za nazaj in ti jih bodo pač pokazali. Kako se vadit pa ne vem, vsekakor pa bi na to moral mislit preden si začel s poslom, ker če imajo neke konkretne dokaze si itak mrzel, in lahko samo skesano priznaš ter zaknaš po tleh padat da navš ankol več in da moraš preživljat familijo kr mama pije fotr tud pa še tepejo te in si si tako zagotovil da nisi lačen >:D Tole kar glede strašev sem napisal samo tolk da se vid na kaj cilam, (ne leti nate) tko da nebo kake zamire in vroče krvi. Aja če si iz dobro stoječe familije ali celo bogate, potem bo pa težka, in verjetno bo najboljš do odvetnika stopit, ker lahko imaš resne probleme, če pa te bo tam že čakal odvetnik ki ti ga določi sodišče pol pa sploh štala. LP

hooger ::

kr tko na guzove iz bolhe tvoje podatke pobrat in ti poslat vabilo ne gre


Seveda gre. Eno leto nazaj je imel prijatelj štalo zaradi prodaje mobilnih telefonov preko bolhe. Nekega dne so se pojavili pri njem z nalogom in izpiskom iz bolhe. Izvedli so mu hišno preiskavo in zasegli par telefonov. Vse je potem dobil nazaj, ampak je dobil 70k sit kazni zaradi davčne utaje. Tako, da podatki iz bolhe ti lahko škodijo.

AndrejS ::

Sicer če da nekdo oglas na net v tvojem imenu - potem ne moreš biti ti kriv. Krivdo ti lahko dokažejo z hišno preiskavo - najdejo piratski stuff , kar v tvojem primeru ni bilo, druga možnost pa je da je nekdo naročil in ti si mu prodal - torej si kriv.

tomaz 06 ::

Nic se sekirat, tezko dokazljivo, siscer pa kaksn odvetnik ne bi skodil...

Mirč ::

eh,no comment.

#000000 ::

hooger Ja ampak jest nisem imel v glavi isto, naš pirat ni imel nobene hišne preiskave (zato menim da naj bi inšpektor že imel nek dokaz - najverjetneje je naročil in dobil kak CD od njega) ker res če maš oglas da prodajaš Samohodko ali Tank in če te povabijo na sodišče (da bi te kao obsodili zaradi trgovine za orožjem) jih lahko mirne duše teraš v 3PM se obrneš in greš, ker iz vsega tega na koncu ne bo nič, zato pa imamo preiskovalne sodnike da ocenijo kolk in kaj si naredu in če policija in tožilec sploh ima vse za nadalnji postopek, pri vsakem prekršku ali kaz. dejanju pa mora sodišče dokazat da si naredilo to zaradi česar bi te radi kaznovali, kar pa samo oglas na bolhi ali v kakem cajtungu 1000% ni. Nismo več v yugi kjer si lahko fasal arest tud na to finto 'so poznali verbalni delikt' in veselo zapirali narod zarad tega, čeprav še tam ne vem če bi te lahko zaćorili. LP

bastadu ::

Jap, sigurno je inšpektor pod krinko nekaj naročil od njega, potem te lahko mirne volje povabijo na zaslišanje...

orkan ::

Zdravo

Torej, jas sem tole vse skup malo prestudiral in moje mislenje je tako: neki dokaz al neke podobnega verjetno majo, samo se vam ne zdi da ce bi meli res neke dokaze da bi me lahko zašili, bi že ziher mel preiskavo doma, kar pa se ni zgodilo in tudi če se bo, mi je vseeno ker mi ne morejo najti ničesar, zato bolj ciljam na to da me je pač nekdo prijavil, saj veste slovenska faušija je velika. Vendar sem se pogovarjal s enim inšpektorjem ker mi ej povedal da je to verjetno vse skup prišlo do tega da so pač zasledili oglas na bolhi in me temi primerno vabijo na razgovor, ter stric mi ej tudi svetoval, da naj pač se lepo opravicim za vse skup, se naredim da mi je ful zau ter predvsem da naj bo prijazen, Ker baje po nejgovem ta inšpektorica ki vodi tale moj postopke ni zajebana in se da vse zmenit, ter on predvidevam da bi naj dobim samo opozorilo.
No, nevem bomo videli kaj sploh majo oni za povedat, ter se le takrat bom jas kaj povedal, da nebi na konci se sam sebe bolj zasral.

lp
Lp Orkan!!

bajsibajsi ::

"Naj na začetku razlozim DA NISEM pirat, vendar mislem da se mi sanja o čem se tule gre."

Najbolj pateticno pri tvojem postanju je dejstvo, da si pirat oz. si to bil. Tako da lahko sele od tukaj naprej zacnes resevati svoje tezave.

nokia6310 ::

orkan:
Najverjetneje je šlo za prijavo nekoga, ki ti je pač fouš, da ti ali ti je posel uspeval. Ne pozabi, da se prijava da oddati preko interneta, anonimno ali preko telefona, kjer se ti tudi ni treba predstaviti. Najbolje je, da ti vidiš če imajo oni kakšen dokaz zoper tebe in če ga imajo potem šele imajo vsa nadalna pooblastila oziroma podlago za kaznovanje, itak pa te najprej samo opozorijo.

bperc ::

tko kot je napisal nokia6310 je. nekdo te je prijavil ker si bil pač konkurenca. in konkurenca naroči, prijavi sicer plača malo kazni, zaradi kupovanje piratske vsebine, levji delež kazni pa dobi prodajalec, v tem primeru ti. minimalna kazen je 150000 sit z vsemi stroški. toliko dobiš če si res malo prodajal oziroma če imajo oni res malo dokaza o tebi. kdor je pameten bo prodajal iz oči na oči in nikakor preko pošte. lahko verjamete. :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334102385 (8119) predi
»

Diler.si - uradni Bolha killer je live (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24051687 (25611) Blinder
»

Policija še vedno protipravno nadleguje spletne komentatorje, informacijski pooblašče

Oddelek: Novice / Zasebnost
3217631 (14748) Markoff
»

Na kaj "paziti" pri nakupu telefona preko Bolhe?

Oddelek: Loža
4914153 (12314) poweroff

Več podobnih tem