» »

Maturitetni tecaj?

Maturitetni tecaj?

1024 ::

Zivjo!

Potreboval bi en nasvet. Dijak, s končanim 3. letnikom gimnazije, v četrtem pa bom verjetno imel dva popravna izpita. Matematiko in drugi tuj jezik. Zanima me, če mozno jit na maturitetni tecaj za matematiko in potem na maturo, saj drugega tujega za opravljanje mature ne potrebujem za pisanje mature, za zaključek 4. letnika pa...?!
Fish knows everything.
  • spremenilo: 1024 ()

Ziga Dolhar ::

AFAIK za opravljanje mature potrebuješ opravljeno ALI gimnazijo ALI maturitetni tečaj.

Če te prav zastopim, bi ti rad na maturitetni tečaj hodil zgolj za matematiko, nato pa opravljal kompletno maturo?

Če je temu tako ...

a) Ne vem, če je to možno. Pojdi do svetovalne delavke. Prijazne gospe.
b) V enem letu boš snov drugih predmetov, ki jih boš vzel na maturi (slova, tuji predmet, ...) _pozabil_. In to precej. Moj nasvet je, da nikar ne računaj, da boš po enem letu akademske pavze vseeno "lahko" opravil maturo.

[Sem en od petih, ki je v našem oddelku MT na GimKR (od 45 vpisanih v oddelek) dejansko opravil splošno maturo. Prej nisem hodil na gimnazijo, tako da je bil ta tempo zame morebiti toliko bolj "šok" kot bo zate-]
https://dolhar.si/

luli ::

Z lanskim letom je bila glede tega sprejeta neka novost. In sicer na maturo lahko greš čeprav nimaš dokončanega 4. letnika, je pa neka starostna omejitev (mislim da 21 ali 23 let). Če te še vedno zanima se lahko podrobneje pozanimam (delam na šoli).

Tic ::

Jap, 21.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tic ()

Ziga Dolhar ::

Že 2003 si šel na maturo lahko brez tistih pogojev, ČE si bil star 21 let IN si plačal nek znesek, mislim da je šlo za ca. 30 tisočakov.
https://dolhar.si/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Maturutetni tečaj

Oddelek: Šola
153570 (3201) trancer01
»

Peti predmet dodatno

Oddelek: Šola
123994 (3703) St235