» »

Plačilo davka pri nakupu na Hrvaškem

Plačilo davka pri nakupu na Hrvaškem

Arrant ::

Pozdravljeni!

Zanima me če morem pri nakupu prenosnega računalnika na hrvaškem plačati DDV ali PDV
pri uvozom v slovenijo?

Za odgovor se zahvaljujem

AndrejS ::

- Davek moreš plačati pri nakupu - zahtevaj formular za vračilo davka
- Pri prenosu prenosnika čez mejo moreš potrditi formular za vračilo davka - na zahtevo carinika "robo" tudi pokazati
- Ko greš naslednjič na hrvaško, greš v trgovino in tam ti vrnejo davek - davek ti vračajo različne agencije po SLO (taxfree), samo zaračunajo provizijo.

Prenosnik moreš prijaviti tudi SLO mejnim organom, kateri ti zaračunajo carino (davek)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejS ()

Arrant ::

kulk pa je carina na prenosnik(računalnike)

OZZY ::

glede obrazca za tax free....obvezno mora bit tak, ki ima got tisti znak za tax free. Če ga nima lahko davek dobiš nazaj le na hrvaškem. Druače pa je pri nas 20% ddvja in ni carine...Seveda če ga prijaviš...
Go with the flow.

krop ::

Ja tam kjer jaz jemljem robo na hrvaškem stvar deluje takole:
trgovina dela z slovenci, ki mirne volje kupujejo brez davka. Prideš tam ti zrihtajo papirje greš na carino poštemplaš papirje in greš na slovensko stran, če blago ne presega 43 jurjov jim mirne volje pokažeš in greš naprej če presega omenjeno ceno nesmeš pokazat oz. plačaš carino in si na istem kot da si pr nas kupu. Potem se staviš v gostilni blizu meje pustiš papirje in greš.
Aja sm nekaj pozabu povedat takoj plačaš brez davka tako da ti ni treba nazaj hodit

tomaz 06 ::

To je ful komot, kje je ta trgovina?
Jaz se vedno hodim gor pa dol...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povračilo davka od nakupa na Hrvaškem

Oddelek: Loža
249003 (4705) 1309976
»

Kako je z vracilom davka na Hrvaskem ?