» »

Za popi**it DobeSeDno

Za popi**it DobeSeDno

DarkHand ::

kaj se dogaja zadne case ... vedno veckrat mi vrze sistem dol in sicer to se dogaja takole
ce igram kaksno igro se mi racunalnik samo se ugasne in ga ne morem vec prizgati ce ga prizgem gortita sam ledici za Power ON pa za HDD samo gorita ekran se pa ne prizge. potem morem pa comp totalno razstaviti in resetirat BIOS na maticni in dati najprej noter RAM potem ga prizgrati za ene pol minute izklopt dat noter procesor pa ponovno prizgati za dobre pol minute potem pa graficno in sele takrat lahko pridem do bios sele takrat se sitem prizge .... in potem nastavim v BIOSu tak kot mora biti potem pa lahko priklopim ostale komponente. to se mi dogaja vse bol pogosto. nevem vec kaj narediti ?

imam pa sistem:

mamaplata: MSI K7TPro2-a
Duron 700
RAm: 192Mb PC133 CAS 3
Geforce 2 MX 400
Disk: 20Gb WD
CD-ROM
CD-RW
Floopy
itd

prosim pomagajte HVALA!:D

BigHugo ::

Vrži vse skupaj v smeti ali pa stvar nesi na servis.

LP BigHugo
LP BigHugo

kapa ce bi menou plato pa proc a je mozn poj da bi delal normaln?
sj nevem a je lahko tut problem zarad Win NT k baje neki sm slisou da duroni niso lih dobr za NTje recmo da bi menou za athlona pa takle
amm ker mam gor win XP
prej sm mu pa Win 2k paje blo isto an na navanh pa nism probov recimo bom probov na 98 alpa WINME pa ce bo delal a je mozn poj zarad procesorja ?

Han ::

Sposodi si drugo plato ali procesor...

BigHugo ::

Tvoji problemi sploh niso povezani z operacijskim sistemom. Do njih koliko si napisal sploh ne prideš. Problem imaš z strojno opremo.
BTW: A bi lahko pisal v slovenščini in ne v tvoji spakedranščini.

LP BigHugo
LP BigHugo

totimato ::

kaj pravi? :D

preveri ram, lahko da je tam težava...

lp

totimato

VASkO ::

ali pa ti bo vsak cas crknil napajalnik ali pa imas probleme s plato

XsenO ::

Možno je da je napajalnik prešvoh
1 + 1 = 1

hvala bom malo poskusil z drugimi komponentami recimo mocnejsi napajalnik itd

wprasajcek ::

vredno je poskusiti

Heisenberg ::

preden bos prehitro denar brezveze zapravil...
odstrani ram....po izgledu ga imas 128+64..odstrani 64 in daj 128 v rezo 0...potem ce to ne deluje vstavi samo 64...nato si pri kolegu sposodi ram in probaj, ce to ne deluje, je se vseeno ceneje ce ga preljes na servis kot pa kupujes nekaj, kar sploh ne ves ce bo potem delovalo !

LP:D

Ziga Dolhar ::

Takole zmrzovanje/sesuvanje računal je najpogosteje vzrok dveh težave: Prva so nepoštimani IRQji -- meni recimo v tem primeru kakšna letalska simulacija zašteka ko bi moglo pridet do eksplozije.. in pol se recimo zvok zadnje sekunde ponavlja v infinitium.

Bolj pogosta pa je težava v električnem omrežju. Daj, če imaš možnost, sprobaj en UPS. Glede težav pri prižiganju -- imam popolnoma enake težave. Sem se zafrkaval s ponovnim sestavljanjem in tem, pa je enkrat pomagalo, proti koncu ne več. Sedaj to rešim tako, da za 5 sekund ugasnem štekar na razdelilcu, ter nato vklopim računalnik. Ne dela? ugasnem razdelilec itd... poskušam različne kombinacije, stvar dela v 30 sekundah.

Še nekaj -- imel sem tudi težave na MSI BX Master plati, če je bil disk na ATA 66 so bili problemi, če je bil na ATA 33, težav ni bilo.

Aja -- a imaš težave v igrah in tem tudi po morebitni reinštalaciji sistema?

lp, Žiga
https://dolhar.si/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Star rac+nov disk=tezave

Oddelek: Pomoč in nasveti
111360 (1187) Simulacrum
»

Kateri LCD?

Oddelek: Kaj kupiti