» »

Kako nastaviti mikrofon?

Kako nastaviti mikrofon?

mp5 ::

Lep pozdrav! Danes sem kupil zvočno kartico Creative Sound Blaster Xtreme Music. Problem je sledeč. Ne dela mi mikrofon? Ne vem kje naj nastavim, da mi bo zadeva spet delovala. Vklopil sem ga v pravo mesto, vendar zadeva ne dela. Slušalke delajo.

P.S. Če imi uspe nastaviti mikrofon, ali ima kdo iskušnje z omenjeno kartico in programo TeamSpeak?

stealth ::

Na zaslonu v windowsih, imaš desno spodaj (zraven ure) ikono, ki izgleda kot nek zvočnik. 2x klik, in odpre ti volume manager (za izhod).

Klikni Options -> Properties

Po potrebi nastavi mixer device, in nato klikni na Recording (radio gumbek). Preveri da je na spodnjem seznamu obkljukan "Microphone" oz "Mic" (ali nekaj podobnega).

klikni OK

Zdaj maš volume manager za vhodne naprave. Pod vsakim stolpcem za nastavitev glasnosti je možnost "Select". Kljukica naj po pod stolpcem za "Microphone" / "Mic"...

S sliderjem nad puščico pa nastaviš glasnost, in potem testiraš dokler ni nastavljeno tako kot hočeš.

Za Team Speak pa si preberi Help, oz. malo poglej po samem programu, boš hitro ugotovil kako in kaj.

PS:
če imaš na matični plošči integrirano zvočno kartico, bi jo bilo pametno izklopiti v BIOS-u.

Sem naredil tako kot si napisal. Mikrofon dela, ampak zelo potiho. v Bios-u pa sem že pred tem izklopil nastavitev za zvočno na matični. Res ne vem več, kaj naj naredim.

Ko si v oknu Volume managerja za mikrofon, klikni na options -> advanced controls (tako da bo spredaj kljukica, če kljukica tam že je, potem ne klikaj).

Potem pa pod sliderjem za glasnost mikrofona klikni gumb "Advanced", in daj kljukico pred Microphone boost, in poskusi ponovno.

Kebab ::

Pod microphone imaš še eno opcijo "Advanced", klikni in daj kljukico pri "Mic Boost"

Še vedno ne dela. sem nekje prebral, da imajo omenjene kartice probleme z nastavitvijo mikrofona. Vsi ki imate te kartice, vas prosim za nasvet.

Čudno tole, poglej v programski opremi, ki si jo dobil zraven kartice, če je kaj uporabnega, drugega ti pa žal ne morem svetovat :\

YaN-cH ::

V entertainment mode imaš ikono (v konzoli) digital I/O in v game mode pa pd settings, je FlexiJack Mode tuki imaš dve možnosti digital I/O in Mic-in/Line-in označi drugo, zato ker ima ta vhod dve možnosti. Možno da je to.

nokia6310 ::

No kaj sm reku ta karta niti pod razno ni vredna 28 k!
Želim ti, da bi problem rešil čimbolje.
Mikrofon pa zna imeti probleme res to sem že pri veliko število kartah našel.
Meni je mick najbolje deloval na audigy 2 zs čeprav tudi na live 5.1 ki jo imam trenutno sploh ne dela slabo.
Isto sranje je verjetno tudi pri platinumu.

nokia6310 ::

mp5:
Če bi bil jaz na tvojem mestu bi kartico nesel nazaj v trgovino in zahteval denar nazaj, ker nisi zadovoljen z izdelkom oziroma produktom oziroma ti izdelek ne ustreza, saj zato pa imamo zakone, da se jih spoštuje.
Ponavadi ne komplicirajo, če jim zadevo razložiš in po potrebi tudi prikažeš tako kot dejansko je.
Meni osebno si res veliko pomagal, ker od x5 serije ne kupim nič raje delam na audigiyu, ki je previrjeno dobra kartica za svoj denar.
Problema pa verjetno ne boš rešil, včeraj sem šel za foro brat reviews pa sem videl, da imajo ljudje točno ta problem pri tej seriji zvočnih kart.
No želim ti, da bi problem kar se da najbolje rešil in kupil karto, ki ti bo odgovarjala in s katero boš zadovoljen, ker mene osebno bi strašno motilo, če bi mi mikrofon delal potiho.

Antonius ::

Verjetno si preveril, ampak vseeno: imaš ustrezen mikrofon, da ne rabi mikrofon dodatnega napajanja? (mali "kapslček" na katerega gredo tri žičke!. Pa tudi vtičnice za sicer mono mikrofone so pri nekaterih karticah stereo in je potrebno "živo" linijo na pravo mesto pripeljat! Na HP-notesnikih je tako (vsaj serija 7xxx).

Ne nimam.

roli ::

Jaz bi nekaj vprašal glede mikrofonov.A je mogoče na eno 5.1 zvočno kartico priklopit dva mikrofona? Brez adapterjev seveda.Katera zvočna je ne vem,ker je to za prijatelja.
http://www.r00li.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nenormalno tih mikrofon?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71546 (1442) Lipaza
»

slušalke/mic na sprednjem delu ohišja

Oddelek: Pomoč in nasveti
71556 (1482) 5er-->
»

Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
598192 (6987) matjash
»

Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
848613 (5164) Gandalfar
»

Mifrofon in Zvok iz CD-ja

Oddelek: Zvok in slika
8931 (849) MadMax

Več podobnih tem