» »

Barvna lisa na TV ekranu?

Barvna lisa na TV ekranu?

rnikson ::

Namreč imam sledeči problem,ko gledam televezijo oziroma divx filme z dvd/divx predvajalnika se mi čez nekaj časa v desnem kotu televizje pokaže kot nekašno barvno senčenje.Me pa zanima,kaj bi to lahko bilo narobe mogoče je kaj z dvd predvajlnikom ali kaj drugega mogoče povezava z scartom.(dvd-Bellagio,tv-Sharp-100HZ).
Aikido man

pizdindim ::

Mogoče nanj vpliva kakšno magnetno polje.? Podoben pojav nastane, če se ekranu približaš z magnetom (nekateri npr. montirajo na monitor magnetek za sporočila, potem pa se čudijo). Poskusi premakniti vse el. naprave v okolici.
Pri mojem starem Samsungu se je tudi pojavljalo nekaj takega, a nikoli nisem odkril vzroka. Ko sem ga že hotel odnesti na servis (ali kupiti novega), se je vsakič popravilo samo od sebe. Potem je bil spet par let mir. Zdaj je OK že vsaj 5 let.

Stepni Volk ::

Par detajlov manjka.
Ali je barvna lisa vedno prisotna na ekranu ali le ob uporabi DVD/divx predvajalnika?

Generalno gledano barvne lise povzroči magnetno polje, ki odkloni elektroni na svoji poti do zaslona. To so lahko t.i. trajni magneti, ki jih najdeš v zvočnikih, armatura v steni, okrasni magnetki... do električno aktivnih, ki jih povzročajo različne naprave, ter vtičnice...

mj123 ::

pizdindim zanimivo, da omenjaš Samsunga. Jaz imam novega Samsunga in tudi opažam, da se včasih vsakič drugje na ekranu pojavi lisa, ki čez nekaj časa izgine.

Se je kdo že pozabaval z odkrivanjem vzroka?

rnikson ::

Ta zadeva se mi večinoma res pojavi,ko aktiviram dvd/divx predvajalnik,potem tudi ostane oziroma malo zgine pa se potem spet pojavi,ko pa ugasnem dvd predvajalnik mi še nekaj časa kaže potem pa zgine.Nad tv-jem imam center zvočnik od hišnega kina ampak je cirka 20 cm visoko,pod njim je dvd na desni strani v kotu spodaj je vtičnica oziroma razdelilec treh vtičnic,desni in levi satelit sta pa 2m oddaljena.Ampak zanimivo,vedno je v desnem kotu zgoraj ekrana prikazan barvni flek,ki večkrat menja barve in dolžino fleka.Če omenjate da so blizu kakšni magneti oziroma če mi se že to dela,kako zadevo razmegnetim in kako morajo biti stvari oddaljene od televizije.
Še eno vprašanje ali je mogoče kabelski signal problem???
Aikido man

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rnikson ()

kar98k ::

izklopi tv iz vticnice
pusti da stoji 30min (za samsung tvje)
vklopi nazaj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724712 (9326) bizi72
»

Novogradnja, elektroinštalacije, kabli...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
246337 (5883) LordTado
»

DVD/Divx/mp3 predvajalnik za lenobnejše (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
669884 (8205) Gregor P
»

kako razmagnetit TV ekran?

Oddelek: Zvok in slika
62957 (2766) Azrael

Kateri DVD/Divx predvajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
142244 (1984) Stepni Volk

Več podobnih tem