Forum » Programiranje » Preračun v EURO v EXCELU - izdelan kot funkcija
Preračun v EURO v EXCELU - izdelan kot funkcija
Joze_K ::
Zanima me kako izdelati funkcijo in jo dati kot gumb med ukazne gumbe, ki ti bo ob kliku na ta gumb vzela vsebino celice levo od položaja kjer si (in kjer je vrednost v SIT ki jo želiš preračunati) in ti izvedla operacijo =round(vrednost_sit/239,640;2)
po moje to z makrojem naredit ali kako?
in kako narediti še bolj splošno, če želiš izbrati, kje je vsebina, ki jo želiš preračunati (se pravi si v celici, kamor želiš vpisati rezultat, klikneš gumb preračunaj v Euro in ti ponudi izberi celico kjer je vrednost v SIT)....
lp, J ( in hvala)
po moje to z makrojem naredit ali kako?
in kako narediti še bolj splošno, če želiš izbrati, kje je vsebina, ki jo želiš preračunati (se pravi si v celici, kamor želiš vpisati rezultat, klikneš gumb preračunaj v Euro in ti ponudi izberi celico kjer je vrednost v SIT)....
lp, J ( in hvala)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - uporaba formule INDEX - težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1134 (1029) | z00s |
» | Excel pomočOddelek: Programska oprema | 2359 (1662) | smetko |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3771 (3494) | Mobidick |
» | Excel - decimalna vejicaOddelek: Programska oprema | 3931 (3695) | tempoFlow |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4726 (4148) | veteran |