» »

Ionizator zraka?

Ionizator zraka?

poweroff ::

V nedeljo sem bil na sejmu Dom, kjer so predstavljali neke ionizatorje zraka. Kaj so ioni vem, zanima pa me, če so te napravice res učinkovite, varne za zdravje in ali se jih splača kupiti.

Nekateri so imeli poudarjeno, da imajo ogljeno nitko, zat me zanima kaj to pomeni. In morda še nasvet - če kupiti - KAJ kupiti?
sudo poweroff

lombard ::

Hja, to zanima tudi mene. Stvar baje deluje, koliko je zdrava pa je vprašanje. Smrad v kuhinji ti npr. hitro izgine, ko stvar vklopiš, tako da nekaj že je na tem.

Kakšne so bile kaj cene?

poweroff ::

Z nekim sejemskim popustom 23.000 SIT, brez popusta okrog 30.000. Sem pa videl tudi čistilce zraka in klime z vgrajenim ionizatorjem.
sudo poweroff

gzibret ::

To sem že velikokrat bral, da prisotnost negativno nabitih ionov v zraku izboljša počutje (in zdravje). Veliko koncentracijo teh ionov dobimo tam, kjer izpareva veliko vode (ob morju recimo), ali tam, kjer se ustvarja sprej vode - ob slapovih, brzicah, in pa tudi na velikih nadmorskih višinah.

Dejstvo je, da je tam zrak boljši. Ali pa imajo ionizatorji podoben efekt. Ne vem. Poročaj, pa ga bom še jaz nabavil :D


Ima pa kolega eden čistilec zraka (v obliki piramide) in je opazil, da se v okolici tega čistilca useda več črnega prahu, kot drugje. Torej ta čistilec res nekaj počne in če odstranjuje prah iz zraka, potem je že koristen.
Vse je za neki dobr!

Gwanaroth ::

Ima pa kolega eden čistilec zraka (v obliki piramide) in je opazil, da se v okolici tega čistilca useda več črnega prahu, kot drugje. Torej ta čistilec res nekaj počne in če odstranjuje prah iz zraka, potem je že koristen.

Prav takšnega ima tudi moj kolega in tudi pri njemu je vidno veliko črnega prahu na tleh. Tudi sam razmišljam o kakem ionizatorju..
Lights often keep secret hypnosis..

IceIceBaby ::

Imamo doma v kuhinji ionizator pa je pomoje bullshit :) Jaz nisem opazil nobene razlike v počutju ali karkoli. Prah se pa nabira tudi na TV ekranu, pa verjetno to ne pomeni da čisti zrak.

Imamo pa tudi čistilec zraka. Tako dokaj veliko škatlo z ventilatorjem, ogljenimi filtri, vodnim filtrom... Ta zadeva v sebe vleče zrak, ki se na filtrih očisti in ga spusti nazaj v prostor. Obenem tudi vlaži zrak, pa razna eterična olja lahko dodajaš, da "uničuje" smrad cigaretnega dima itd. Zraven sta 2 posodi za vodo po cca 4, 5 litrov in če je prižgan cel dan spusti v zrak vseh 8, 10 litrov.

Ta zadeva je odlična, sploh za čez zimo ko je zrak precej suh in ne morš vsak dan zračit prostorov. Cena je sicer kar visoka, ta naš je bil cca 100k (je čist tavelik, za cca 70, 80m2 prostor) ampak taka stvar pomoje dela 10 let.

nojus ::

kaj pa tale?
http://novela.si/trgovina/product_info.php?cPath=25&products_id=179

V sobi imam 3 kište in ponadav sta vsaj 2 pržgani in rata slab zrak tko da bi blo fajn nekej nabavt. A ma kdo kej podobnega, ker istega sem videl že v večih kafičih.
sovražim Gargamela.

bamfy ::

Zgornji link sm pogledu in piše da zadeva poleg ostalega proizvaja ozon!
Ozon je ljudem strupen kolkr se jst spomnm.
Sicer pa so baje ionizatorji koristne zadeve, negativni ioni naj bi blagodejno vplivali na telo.
Kar se pa vlažilcev tiče, jst sm kupu fotru enga za cca 10K par let nazaj in ga tud vse zime precej laufa in je zlo zadovoljen. Samo je zgolj vlažilec zraka-no lahko dodajaš še eterična olja če češ.
Če ima kdo probleme z dihali(al pa za splošno boljše počutje) je verjetno ionizator al pa vlažilec dodrodošel_ samo jz nebi uzel takega k dela še ozon zraven
wtf?

Saladin ::

Baje solne svetilke opravljajo podobno funkcijo kot ionizatorji.
Pa še čisto naravne in praktične so ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

antonija ::

Ionizatorji naj bi proizvajali negativno nabite delce, na katere se v zraku vezejo ostali delci (vecimona umazanija) in tako padejo na tla. So pa stranski produkti velikokrat ozon in podobne svinjarije.... Majo pa te ionizatorje strasno rade rozice, vsaj zelene>:D pa se smrad izgine...

Ce vas res moti kvaliteta zraka v bivalnih prostorih, potem jih je priporocljivo veckrat prezracit. Tud ce zivite v centru mesta. Ce mislite, da bi ionizator resil zadevo... je ne bo, ker bi v takem primeru moral imet dovod kisika ce nocete umret, ali pa dovod zunanjega (necistega zraka).
Vlazilec zraka z ustreznimi filtri pa itak izloci iz zraka veliko vec delcev kot katerikoli ionizator, ceprav ne deluje tako magicno. Pa se navlazi zrak, kar olajsa dihanje (ce dihamo suh zrak se mora navlazit ko pride v pljuca...).

Ultimativna resitev je pa vsekakor luftanje.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Nejc Pintar ::

baje je dobra kombinacija vlažilec+ionizator, vem pa ne
Lahko je biti prvi, če si edini!

Highlag ::

Tiste solne svetilke so nekoč testirali in so ugotovil, da je njihovo ionsko sevanje bolj bull kot ne. Ne morejo se primerjati z dobrim ionizatorjem.

Pred časom sem študiral te ionizatorje za samogradnjo, in sem izbrskal naslednje: Ionizator proizvaja negativne ione -> dobro vpivajo na počutje, klatijo iz zraka prah...., če pa pri izdelavi niso uporabljeni pravilni materiali pa tudi ozon -> slabo, ker je strupen.
Za preprečevanje izdelave ozona se uporabljajo ogljikova vlakna, na katerih naj bi se proizvedlo najmanj ozona. Če je pa konstrukcija slaba pa je izvor ozona lahko tudi drugje na ionizatorju.

Življenska doba ionov narejenih z ionizatorji je zelo kratka in zelo malo jih preživi toliko časa, da bi recimo prispeli do nasprotne stene prostora. Večino se jih uniči že na razdalji 15cm od ionizatorja. To je odvisno od samega zraka: vlage, prahu pozitivno nabitih delcev ..... Zato ob vklopu ne moreš pričakovat takojšne spremembe. Ob neugodnih razmerah vprašanje. Sam tudi nisem občutil spremeb. Je pa bil navdušen na isto zadevo kolega.
Never trust a computer you can't throw out a window

Hair_Y ::

nojus:
Natanko enak čistilec zraka (le napis na škatli je drugačen)sem kupil
pred mesecem tudi sam, le da je bila cena v akciji 26.000 tolarjev.

Kar se tiče ionizatorja ravno ne vem, če se bolje počutim in če sem
bolj poln energije, je pa zato čistilec zakon.

V sobi sva dva in kadima in je zrak z uporabo čistilca veliko boljši.
Če smo bili prej 3-4 v sobi in kadili, je bila soba sedaj pozimi brez odpiranja oken
totalno zakajena še cel dan in noč, sedaj pa je zrak spet 'normalen' že po uri.
Pa tudi zrak na splošno se mi zdi bolj prijeten.

Kar pa se tiče proizvajanja ozona, pa je to samo dodatna funkcija,
ki jo lahko vklopiš posebej. Proizvedla pa naj bi se tako malo količina
le tega, da ni niti blizu mejne vrednosti.

Če vas zanima še kaj, vprašajte...

Nejc Pintar ::

In kaj imaš od tega da proizvajaš ozon? Krpaš ozonsko luknjo?
Hočem funkcijo ki bo proizvajala CO!:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

antonija ::

Zakaj pa rabis monoksid?

BTW: CO nastaja pri vsakem nepopolnem gorenju organsih molekul, torej pri vsakem "tlenju" oz. "smojenju". Ce rabis vec COja pac nekaj zakuri, zadusi plamen in pusti da tli. Za smrad pa ne odgovarjam>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Nejc Pintar ::

@antonija: ozon me ne zastrupi dovolj.
Lahko je biti prvi, če si edini!

antonija ::

Thought so... my bad:8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sobni Ionizator / Filter zraka

Oddelek: Loža
115221 (4792) Mare2
»

Čistilec, ionizator, osveževalec zraka...

Oddelek: Loža
125487 (4854) Malajlo
»

prah v sobi

Oddelek: Loža
184502 (4166) Alen T 1978
»

Proizvajalec ozona O3

Oddelek: Strojna oprema
51633 (1516) slowie
»

Ionizator..al neki podobnega (da prah popada po tel)

Oddelek: Loža
204587 (3881) matias

Več podobnih tem