» »

Sobni Ionizator / Filter zraka

Sobni Ionizator / Filter zraka

Jst ::

Gledam malo te zadeve in opažam, da lahko kupiš ALI ionizator ALI zadevo s HEPA filtrom. Nikjer nisem pa zasledil, da bi kakšna naprava imela oboje.

Recimo:

Amazon, 165 EUR: GermGuardian AC5350B Elite 4-in-1 Air Cleaning System with True HEPA Filter, UV-C Sanitizer, Allergen and Odor Reduction, 28-Inch Digital Air Purifier

Amazon, 45 EUR: O-Ion B-1000 Permanent Filter Ionic Air Purifier Pro Ionizer with UV-C Sanitizer, New

Sam se ne spoznam na te zadeve, zato sprašujem tukaj. Ljudje poročajo, da po nakupu ionizatorja niso opazili neke razlike, ampak ko jaz pridem v sobo, kjer je ionizator, (vse moje klime imajo - doma, v pisarni,...) prvih 30 sekund "čutiš" da je neka razlika.

Je to bullshit? Ali res kaj pomaga. Recimo v sobi, kjer je več računalnikov, se delovanje ionizatorja najbolj pozna. Ampak ne vem, ali je to dobro ali slabo.

Kar sem iskal, so PR-članki, spletne strani z agendo, "članke" z agendo,... Ne dobim straight informacij zakaj.

V primeru Air Purifier za 150 EUR, prvi link, odstranjuje smrad, cvetni prah (alergene). Notri je HEPA filter. To razumem. Ampak ionizator? Če se kdo spozna ali ima to doma, naj pove svoje izkušnje in mišljenje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

popster ::

Recimo v sobi, kjer je več računalnikov, se delovanje ionizatorja najbolj pozna. Ampak ne vem, ali je to dobro ali slabo.

najbolj moti hrup jonizatorja
ne ga postavljat preblizu racunalnika ker lahko naelektri pc z staticno elektriko, ko sem ga potem taknu (ojacevalec je bil) je preskocla iskra..

Se je ukvarjal kdo z problemom staticne elektrike pri racunalnikih?? naj prosim napise, cesarkoli se dotaknemo skoci iskra pri nas na firmi.

zee ::

Zanič ozemljitev.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

RejZoR ::

Če ti bo kaj pomagalo:
https://rejzor.wordpress.com/2016/12/25...

Zadevo imam zdele ravno eno leto. Vseh problemov ne reši, je pa dober lovilnik prahu. Predfilter moram kar redno sesat in tud HEPA filter je kar orenk potemnel, pa sem ga že 2x presesal, ker se je na njem nabral film finega prahu, ki se je izmuznil predfiltru. Sicer bi moral zarad ogljenega filtra menjat bolj pogosto ampak mi je prah prioriteta v sobi z računalnikom. Prah se še vedno nabira, ker bi rabil enormni pretok, da bi iz zraka ujelo vsega, ampak se pozna.

Kar pa se tiče ionizatorja pa je tko...

Ionizator uniči vonjave in povzroči, da se prah hitreje prime površin namesto da plava naokoli. Kar pomeni, da boš prahu še vedno imel enako v prostoru in celo več se ga bo nabiralo na površinah. Če jih ne boš vestno brisal nisi naredil nič, ker bo prah spet dobil nazaj pozitivni naboj in bo ob tvojem premikanju po prostoru spet začel letet okoli.

In ionizatorji, če uporabljajo ogljikova vlakna za generiranje negativnih ionov ustvarijo minimalno ozona. Če uporablja kovinski element (običajno kovinske iglice) pa ga generira bistveno več. Ozon oz O3 je strupen plin (oz bolj točno oksidant), sicer ga noben ionizator za prostore ne proizvede v smrtno nevarnih količinah ampak se lahko zgodi, da koga draži (dihala). Ima pa kratko razpolovno dobo kjer hitro razpade nazaj v navaden kisik, ker je zelo nestabilen.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Jst ::

Imam vsepovsod klime. Nisem preprišan, da imajo vse "ionizator", vem pa, da imajo vsi neke filtre. In za prve tri leta so mi jih zastonj zamenjali.

Zrak v teh prostorih, tudi če klima ne dela, ampak samo "čisti zrak", se pozna, ko prideš v sobo, kjer je polno kišt ali kjer ni takšne klime/naprave.

Občutek "vdiha", ko prideš v sobo, kjer dela klima/"air purifier", je za prvih nekaj minut ZELO opazno. Ampak sem skeptičen, če je to zdravo oz. če sploh kaj "pametnega" dela.

In v pisarnah, kjer so kište in ni klime ali "air purifiers"... me zanima, ali se splača kupiti in zakaj?

Katere firme naj gledam in okvirno ceno. Videl sem od 50/150 pa do 1000+EUR (air purifiers, ne klime).

Zato sprašujem...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Avenger ::

Ionex. Slovenski izdelek, razvila ga je neka firma, izdeluje ga Iskra. Jaz ga mam eno leto in se delovanje pozna, to je vse kar lahko rečem. Lastnico firme sem spoznal na sejmu in je delovala odbijajoče in sem sklenil da je napravca BS, kasneje sem to po malo raziskovanja vseeno kupil in mi ni niti malo žal, kljub previsoki ceni. V mestu se konkretno pozna... ko npr. premakneš omaro in je vse črno tam kjer je bil rob vidiš da deluje. Tisti na ebayu z ventilatorji in podobnim proizvajajo precej manj ionov in je ta IMHO najbolje kar lahko nabaviš.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

RejZoR ::

Ionizacija ni ravno neka blazna znanost. Vse te naprave delujejo pri izredno visokih voltažah, da na elektrodi ustvarijo negativne ione (in ozon). Zadeva se imenuje "corona discharge", imaš pa več tipov elektrod. Najbolj pogost je z uporabo "žebljičkov" pod visoko voltažo kjer se na konici slednjega ustvarjajo negativni ioni/ozon. Mal boljši imajo ogljikove (običajno izgleda ko ena črna vrvica), ki so bolj fokusirani v negativne ione in manj ozon. Ampak še vedno ga ustvarjajo in je lahko težaven za občutljive ljudi. Zato imajo čistilniki zraka s filtri opcijo izklopa. Če imaš onizator pa je to že sama osnova delovanja, tko da pač ne moreš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

freesty ::

Da malo osvezim temo.

Iscem en price/performance air filter. Gledam sem Xiaomi Air Purifier za cca 100€. Mozno se placilo davka.. Torej nekje 130eur. Ima kdo boljsi predlog?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

2f4u ::

Ionizacija, pri razvojnem delu / preteklost je bil NATEG (facial saune/japonska, sušilniki las ali airconditioning). Enostavno nismo zaznali nekih sprememb al zraka, al osebnih karakteristik (koža, lasje ali dihala). Vse je bilo kratkotrajno.. "v minutah". Meritve so ubijalske in nemogoče zagotoviti dobre robne pogoje tudi v vsakdanjem življenju - predvsem vlaga je problematična. Dejasnko Aerosoli pomagajo; ioni nič...
Predvidevali smo, da je vse skupaj na princip ... če verjameš, deluje; še bolje deluje če je drago...

freesty ::

Jaz iscem predvsem, da mi prah vlece nase in mogoce se malo izboljsa kvaliteto zraka.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

2f4u ::

Samo vodni filter; morda HEPA; klimo pri boljš polovici je odlična - ampak 2xletno menjamo vse filtre; vodni "nebulizer" - uparjalnik ne bo pomagal.

Sam sem alergik (tut na delo, lol), pa mi je hyla najbolj pomagala - sam ta hudič je glasen; ropota ker je notri turbina. Imaš pa potem prostor čist alergenov. Nad okna sem dal zračnike z aktivnim ogljem (sem iskal na netu pa v slo ni nobenih zadetkov - najbližje je tole: e-netsi.si). Dodal sem pa nekaj rastline v dnevni prostor; vprašal sem butanika pa mi je dal odgovor.

Popravek; najbližje kar sem našel...
https://www.baulinks.de/webplugin/2017/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 2f4u ()

Mare2 ::

http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

protiprašna mrežica za okno

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
423114 (2310)          
»

Kaj dejansko pomaga proti prahu ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6113050 (10972) m0LN4r
»

Doma narejena filtracija zraka

Oddelek: Loža
264077 (2533) Heisenberg
»

prah v sobi

Oddelek: Loža
184466 (4130) Alen T 1978
»

Ionizator zraka?

Oddelek: Znanost in tehnologija
169891 (9468) antonija

Več podobnih tem