» »

Zalmani in napajalnik ??

Zalmani in napajalnik ??

bossta ::

Pozdrav vsem!

Imam en problem, imam plato ASUSU A8N SLI Premium na njej pa dve grafe GF 6600GT in ko sem gor montiral (na grafe) Zalmane VF700 Cu, je grafika začela postajat full ne stabilna (prej s starimi coolerji - original nisem imel teh problemov - razen višje temp.). Nato sem premenal coolerje nazaj na originalne in grafika spet normalno dela. Ali je lahko razlog prešvoh (mislim predvesem tokovno) napajalnik? Mam notri Linkworldov napajalnik 430w na 'glavnem' vodu +12v je 18A, ASUS pa zahteva za tako konfiguracijo > 17A kar pomeni da sm glih na spodnji tokovni meji.Kaj pravite ?

LP, bossta

dxx ::

Prej je napaka pri namestitvi zalmana. Vedeti moraš da so zalmani(cu verzije), kar precej težki coolerji in da moraš biti pazljiv pri nameščanju da ne "visi" samo na robu čipa ki ga hladi. Termalna pasta naj ne bo v prevelikih količinah.
Pa malo bolj podrobno opiši kakšne nestabilnosti se pojavljajo. Lahko je problem samo v tem da ti se ti grafa samo malo iztakne iz slota.
edit: Aja, glede na konfiguracijo bi si pa vseeno lahko privoščil nov napajalnik, čeprav mislim da ni problem v tem.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dxx ()

...z namestitvijo je blo pa tko, CPUje lepo pazljivo spucal da so se šajnal, nanesel tanek sloj AS5 zelo pazil, da nebi šlo kaj čez, originalnim RAM hladilnikom odstranil termlne samolepilne 'blazine' in namestil termalno/lepilne folije od 3M, hladilnike pritrdil tako da so se nosilci lepo ulegli na navojne valjčke in še (po občutku) za en 'ck' zategnil, preveril nalego kot se pa da in to je to.
Težave so pa sledeče; postopoma mi je začela grafika ' bremzat ' med igro, nato mi je slika 'zamrznla', reset COMPA in pri ponovnem zagonu prijazni komentarji da neki z grafiko ne štima. Uporabil morje driverjev za grafo in nForce - ni boljše. Pri 3D Marku 05 dosegel 7092 pik pri 585/1113, če sm dal pa test v loop pa, stara pesem 'slika 'zamrznla', reset COMPA in pri ponovnem zagonu prijazni komentarji da neki z grafiko ne štima'.(tudi pri 500/1000). Hec je pa to, da ko izklopim SLI mi zadeva dela b.p.

lp, bossta

p.s. o novem napajalniku, resno razmišljam , imaš kakšnega primernega v mislih ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bossta ()

dxx ::

Če bi rad malo prišparal kupiš LC550W, če pa bi rad kvaliteto pa kupi kakega Tagana.

Husqvarna ::

Ta plata ma nad grafičnima karticama še en priklop, ki ga moraš pri SLI nujno priklopit. Upam da nis na to pozabu.

misliš EZ Plug ?, ta je prikloplen

lp, bossta

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bossta ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NV GTX780Ti (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6415312 (14061) klkkkkkkkkkk
»

Računalnik se poslavlja - grafika fuč (ali kaj drugega)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81893 (1729) Brias
»

Računalnik crknil sredi dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
182274 (1840) Duhec
»

Grafična tiha,hitra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
676139 (4521) svetetko
»

EPOX 8RGA+ OVERCLOCK