» »

kako pretentati avtomat za kavo!

kako pretentati avtomat za kavo!

ssokec ::

Mam eno vprašanje;), kako privarčevati pri avtomatih za kavo. Na firmi so nam postavili avtomat za kavo in me zanima kako se ga da pretentati, oziroma kako pretentati čitalec denarja ki je v avtomatu. Hvala:\

Tomi ::

Preprosto..
Zadeva deluje, če notri daješ prav denar, drugače pa ne>:D
metrodusa.blogspot.com

totimato ::

zvežeš cekin na vrvico, vržeš cekin v avtomat, dobiš kavo, potegneš cekin iz avtomata s pomočjo vrvice :D

avtomat sprejema samo papirnate bankovce!:D

si probal list papirja razrezati na velikost bankovca? (pa ga pobarvati in zmučkati)

:D:D

TheHijacker ::

Izrešeš papir vekosti bankovca za 100 SIT in gor napišeš s fontom Tahoma "Jest sem bankovec za 100 SIT in hočem kavo". :D

Hehe. Šalo na stran. Ga ne boš pretental, sem že jaz probaval v službi pa ne potegne. Nimam ideje kako bankovec spozna? Po nitki, vodnem tisku? Sedaj pa itak uporabljam kar magnetno kartico, ki jo enkrat mesečno nafilam...
http://www.google.si

LojzePek ::

Men se pa full smilijo krave, ki jih imajo zaprte v avtomatih. Nimajo niti tulk prostora da bi si rep polizala. Pa še za žret jim devajo 1x na teden. Prasci izkoriščevalski.

R0K ::

LOL >:D

....ja pr nam se tut neda nobenga avtomata pretentat (tut onga za coca-colo) pa smo ze nardil cist iste bankovce kot je 100sit pa ne potegne :(( ....skoda čene bi cela sola pila ze zastoj :)

AlBundy ::

Pri nas je blo takole: najprej je eden serviserja opazu kako testira avtomata: izklop in vklop avtomat [samo nekaj s!]. Ker je bilo čedalje manj denarja v avtomatu in s tem tudi napitkov, so postavili novega. Sedaj ta funkcija vec ne dela, serviser pa sedaj testira z eno 5-6 mestno kombinacijo tipk, prav tako po izklopu avtomata ;( samo nekaj s |O !

Bockor ::

Na naši šoli se je enkrat pokvaril nescafejev avtomat tako, da je 50 SIT prepoznal za 500 SIT.....mogli bi videt kakšna gneča je bila na hodniku:D

freserovski ::

Na naši šoli je tudi delal nekaj cajta tako, da si v režo za kovance vrgel 1 tolar, lahko si ga vrgel čisto rahlo z občutkom, al pa si ga prijel in z drugim prstom zabil v luknjo:D, kolko se je le dalo. Ponavadi je delovalo, zaj pa so popravli, barabe :|
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

mogoče mora biti teža papirja enaka (poleg oblike)

R@C@ ::

Pizda ste modeli......:D
Včasih ne gre drugače kot na stari...povsem neCrackerski način, noga+superga+zamah+crash+pick up čokoladke..hehehe

In kako se teža pravega papirja razlikuje od natisnjenega.. Ker razlika je minimalna..
metrodusa.blogspot.com

matter ::

Teža ja, taje dobra.
Mal pomisli, da je važno kako je obrnjen denar( z glavo osebka na denarju naprej), torej je tam nek znak, ki ga mašinca prepozna.
Namreč potegne denar ko ga pomoliš kak centimeter v lukno za denar. Zdej pa poglej kaj se nahaja na tej površini.
NE velik ja :) maš prav. Mogoče preber vzorec v katerem je napisano 50 (podlaga na kateri je ta cifra) ali pa celo faca od tipa na bankovcu.
Probej skenirat z zelo dobrim skenerjem, nato pa z laserskim printerjem sprintat pa še to je veretno premalo natančno :)

Ne pride slučajno dražje zadevo natisniti, kot pa dati 50 sit?
Kot da ej 50 tolarjev pravo bogastvo;(
metrodusa.blogspot.com

hja pa ponavad tista kava (alpa kapučino) nista bohve kej.......sam na ovtomatu za tiste pijače (0.5 l) bi se pa že splačalo.......

Kaiser ::

mislim, da osvetli z UV, pa se na bankovcu lepo in razlocno izrise nek znak
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

salesky ::

Hej MODELI!
A ste ze slisali za znake ki jih uporabljajo slepi na bankovcih? To so tisti kvadratki in krogci na robu bankovca (npr: pri 200 je en kvadrat in dva krogca) S temi znaki si slepi pomagajo. Tako da bi mogu tud avtomat to prebrat. 0:)

Kriko ::

Tudi pri nas smo se zajebavali pa ne rata. Tudi če mu daš samo pol ali tričetrt bankovca ne dela. To samo za informacijo, kako je natančen glede denarja, ker sem imel enega strganega pa sem probal!!
Ja če komu rata bi bilo res veselo!

Matek ::

Tisto, da preveri če je glava od ljudeka prav izrisana ni res, ker v ene lahko kr tko daš, nima veze kako obrneš.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Arrivo ::

Avtomate z piksnami ukaneš tako da preden pade vn kar si pritisnu avtomat nagneš pa prleti vn več zadev...

ja kaj naj zej sred šole grem obračat avtomat pol pa rečem da sm mislu da bo kej več vn padlo >:D

Jebiveter ::

Ja na nasi soli so ga kr na zid prsrafal! Baje, da se ne bi kdo poskodoval!:\ (si kr mislim! Mogoce med tem, ko bi ga nagibal naprej!:D)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

KamikazA ::

Jaz sem pa na eno stran bankovca prilepil samolepilno folijo in jo podalšal za ene dve dolžini bankovca. Po prejeti kavici si samo potegnil bankovec nazaj v žep. Bankovec pa je moral biti zalepljen iz prave strani.
Čez en mesec so nam pa avomat odpeljal;(.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

perci ::

salesky: si kdaj v zvezi s tem vprasal kakega slepega???

Slepi znajo lociti razlicne bankovce, vendar ne po tem kaj majo na robu, ampak po velikosti

LP Peter

spacejam ::

JA fatje če mislite avtomat zajebat GA NE BOSTE 100% vem ker sem dela na enem od njih in edini mozen nacin je da skines z kakim olfa notem zice od kontaktov sicer ce je kje kaka dovolj velika luknja za ga vstavit not. Vem pa da so zice takoj nad displejem. Druge moznosti ni. V soli nam je enkrat uspelo in smo ZAPILI OKOLI 6000 SIT
Space-jam Team & Co.

že vem! avtomat ma not skener, ki pogleda če je barvni odtenek pravi (da ne bi kdo printal s tahoma fontom, ker ta tehnika ne deluje) in šele potem preveri težo. Zaradi tega, vzame bankovce, ki so strgani in zalepljeni s selotejpom. To pa zato, ker preko skenera on zazna površino selotejpa in na podlagi bernulijeve enačbe zračuna dodatno težo, ki jo ima bankovec zaradi selotelpa. Tako tudi pravi, pretežki bankovci pridejo skozi do večnih lovišč za bankovce. Zaradi zahtevnosti spoznavanja imajo takšni avtomati precejšnjo procesorsko moč in nekateri so celo povezani v kolektivo. Če pogledate na zadnjo stran so najrazvitejši avtomati za kavo, saj poleg napajanja imajo debel podatkovni vod, mestnega vodovoda pač nihče ne preglejuje proti prenosu podatkov. In zaradi tolikšnega povečanja kolektive v zadnjih letih, so marsikateri avtomati razvili svojo inteligenco in dejansko čustveno stanje.

Zaradi tega dobimo dosti bolj fino kavo, če smo z avtomatom prijazni in ga malo pobožamo, če pa smo grdi do njega pa nam poje bankovec ali žeton.

res je, vam pravim...

Tomi, matter, zaznavanje teže je bilo uvedeno šele kasneje po propadu srednjega sveta, ker tudi z črnimi jezdeci niso uspeli folka prepričati, da se s selotejpom ne sme popravljati raztrganega denarja!

Jst sem tut razmišljal o tisti zadevi z samolepilno folijo in jo bom v kratkem tudi preizkusil. upam da bo delala.:)

mspacapan ::

Da naredite takšno stvar morate samo konec bankovca zalepit s selotejpom na obesh straneh(tako, da se obe strani prekrivata(tako, da se ne lepi kaj na avtomat)). Če niste razumeli pojdite na You Tube.

link?

d3n!5 ::

jst sm enkrat dau notr 100 tolarjev vrglo mi je iz reze nazaj 100 tolarjev + 500 hahh..ocitno je enkomu ostalo v rezi

Brane2 ::

Hmmm. Kako shekati avtomat za kavo. Zanimiva disciplina, prekršek pa minoren, vsekakor zanemarljiv v primerjavi z recimo izpisom grafita.

Seveda, če se tega lotiš za hec in ne za to, da bi mesto/šolo/etc častil kavo...

Bo treba probat.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

__Devil__ ::

jaz bom v kratkem sprobal na 5 centov dat gor neko vrvico in ppol samo malo not dat kovanec, do senzorja, da zazna kovanec in potem ga spet nazaj izvleci ven. upam, da ni kake lopute ki to pol zaustavi vse.

LP !

:))

Brane2 ::

Variante z vrvico so bedne.

Treba je met neke kodekse nivoja, pod katerega ne greš.

Ne bi smel uporabljati nič, kar bi lahko poškodovalo mehanizem ali zmotilo njegovo funkcijo.

Tudi ribištvo je brezveze. Kdo te bo gledal, kako se zajebavaš z laksom za ubogo kavo.

Stvar mora biti real-like. Prideš, flipneš kovanec in odkorakaš s kavo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tr0n ::

Ce ima avtomat kljucec, ki si ga polnis, potem se da tale kljucek napolnit brez denarja. Baje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

M-XXXX ::

:D

Če imate na klučke, predvidevam da delujejo preko magnetnega zapisa? Če bi bilo preko te možnosti kaj mogoče?

Edit: mal prepozen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Leks ::

V službi smo imeli napako avtomata. Ključek si dal v režo in ga hotel napolniti z 1€ kovancev. Kovanec je zavrnilo, na ključek
pa ti je vseeno naložilo 1€ dobroimetja, To se je dalo delati do zneska 17€, potem pa je kovanec požrlo in vsakega naslednjega,
dobroimetja pa ni več nalagalo. Torej je bil verjetno limit na ključku 17€.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Denarnica za kartice

Oddelek: Loža
449857 (4517) Dober dan
»

Kje zamenjati cekine v bankovce ?

4218486 (16545) stb
»

Kaj naredit s ponarejenim 20€ bankovcem?

418825 (6159) Keyser Soze
»

EURO; in prve težave (strani: 1 2 3 4 )

19517121 (10635) MEDENA
»

50 tolarjev papirnat bankovec

323616 (2887) Daedalus

Več podobnih tem