Forum » Pomoč in nasveti » ENO VPRAŠANJE GLEDE OMREŽJA
ENO VPRAŠANJE GLEDE OMREŽJA
MAX34216 ::
Končno mi je uspelo povezati moja računalnika v mrežo.
Na enemu imam modem in dostop do interneta, me pa zanima, če lahko prek tega prvega, grem na internet še na drugemu, ki nima modema. Če kdo ve, bi mi lahko povedal, če lahko
Na enemu imam modem in dostop do interneta, me pa zanima, če lahko prek tega prvega, grem na internet še na drugemu, ki nima modema. Če kdo ve, bi mi lahko povedal, če lahko
Justy ::
Na racunalniku kjer imas modem mu doloci ip (pac kaj imas: 192.168.0.1) in instaliraj wingate kot server. Nato pa na onem drugem racunalniku doloci dns pa gateway (vpisi v oboje ip od racunalnika z modemom) potem pa se na tega instaliraj wingate in sicer kot client. To bi moralo delovati.
To je seveda ce mas win98, ce mas kake novejse winse pa lahko to bol na izi nardis (internet sharing).....
LP
To je seveda ce mas win98, ce mas kake novejse winse pa lahko to bol na izi nardis (internet sharing).....
LP
Mercier ::
Poglej malo še cene hardverskih rešitev, mogoče boš pa našel kaj sprejemljivega. ICS zna delati probleme, pa tudi kao-proxyiji niso vedno brez napak.
nsignific ::
kup kksn uibr low end comp za smesno nizko ceno in vrz gor linuxe + dve mrezni in mas cisto svoj router.
Can ::
Ma kaj komplicirate!? Če maš na mašini z modemom Win98SE, ME ali 2k, potem enostavno šeraj Internetno povezavo, naredi disketo za domače omrežje, jo zatlači v drugo mašino, poženi exe ,rebootaj mašini in to je to. Zelo enostavno in tudi dela!! Če maš kake starejše Win pa si inštaliraj WinGate, je tudi čist enostavna zadeva.
Gh0st ::
Al pa ce bi si nastimal Gateway na unem kjer mas internet povezavo...
Pri nasi mrezi mamo tko, da sta u eni 486-tki dva modema in ga poganja linux, potem pa je ta server u bistvu SAMBA Gateway z IP forwardingom, kjer tece navidezni internet gateway s svojim IP-jem.
Tako se lahko oba povezeva kadar hoceva, pa se telefonov ne moti, ker preostala komunikacija poteka prek LAN-a....
Pri nasi mrezi mamo tko, da sta u eni 486-tki dva modema in ga poganja linux, potem pa je ta server u bistvu SAMBA Gateway z IP forwardingom, kjer tece navidezni internet gateway s svojim IP-jem.
Tako se lahko oba povezeva kadar hoceva, pa se telefonov ne moti, ker preostala komunikacija poteka prek LAN-a....
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vzpostavitev domačega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2342 (2075) | boogie |
» | Mreza za 1 tedenOddelek: Pomoč in nasveti | 1641 (1407) | ToniT |
» | Mrežni razdelilecOddelek: Kaj kupiti | 4121 (3904) | Tomi |
» | LAN & InternetOddelek: Pomoč in nasveti | 906 (799) | ABX |
» | dva racunalnika + mreza +oba dostop do interneta (kako?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1715 (1382) | leskovsekg |