» »

adsl + mreža

adsl + mreža

lifeguard ::

imam problem, in sicer, pri prijatelju sem hotel vzpostavit omrežje dveh računalnikov(oba uporabljata WIN XP). prvi računalnik je priklopljen na internet preko ADSL-ja preko mrežne, zato sem za vzpostavitev domačega računalnika med dvema računalnikoma moral v prvi računalnik vgradit še eno mrežno kartico. ko pa sem hotel v xpjih na prvem računalniku vzpostaviti domače omrežje, pa se je vse skupaj podrlo, sicer je ustvarilo zraven še povezavo domačega omrežja, a je izbrisalo tudi vse IP-je in DNS-je za povezavo ADSLja. in tako sem onesposobil še internet:( . sedaj pa imam pri obeh povezavah klicaj, z obvestilom da je povezava morda prekinjena ali nauporabna in ne bo mogoče dostopati do interneta. zanima me, kako bi spet usposobil internet(moram vpisat kake ip-je pa te stvari v tcp/ip nastavitve) pa kako usposobit domače omrežje? res sem brez idej že8-O

aja so na netu kje navodila za nastavitev ADSLja v xpjih?

hvala

poweroff ::

Mogoče tole: deljenje internetne povezave ali tole: ADSL 1-2-3

Oba članka na Slo-Techu...
sudo poweroff

lifeguard ::

zanima me kak usposobit da bi delal adsl. ker namreč če ustvarim povezavo za adsl, mi kaže polek povezave klicaj, kaj je tu za naret?

Od ADSL operaterja si gotovo dobil kakšen ličen priročnik. Odpri ga - notri je vse podrobno obrazloženo.
sudo poweroff

fx ::

Mene pa samo zanima, kaki kabel mora biti med ADSL modemom in Routerjem?

Lp,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fx ()

Jan987 ::

mrežni tak kot gre iz routerja v računalnik ali pa iz modema v računalnik (dobiš ga zraven adsl modema)

Torej križni?

Sem probal z križnim in paralelnim pa mi ne dela? Routera lahko pingam. Ko pa pingma arnes.si ali pa google.com pa mi nič ne naredi, tako da zdaj več ne vem kaj je narobe.

Lp,

ToniT ::

Pa se ti router poveže na internet?

DNS-je imaš nastavljene?
sudo poweroff

Tako je bilo, prikopil sem routerja z modemom s kablom (več ne vem katerega sem uporavil). Potem sem izbral hitro nastavitev. Sem izbral PPPoE vnesel uporabniško ime in gleslo vse ostalo si je sam naredo (sem si mislo mate* kako hitro to gre), potem sem nastavo še mu IP za LAN (192.168.0.1 in 255.255.255.0) nato na sem nastavil v XP še način povezave v omrežje za PC in nastavo IP in masko in na koncu vsega tega ni delalo. Vmes pa se resetiro ruoterja.

Upam da sem dovolj povedo da mi boste lahko pomagali.

Lp,

Če imaš Sagem modem za ADSL, moraš router priklopiti od zadaj (ne od strani).

Imam Siolov paket, če se prav spomnim je iskrin modem.

Lp,

Če klikneš tole: http://193.2.1.87/ dela?
sudo poweroff

Sem pingo pa tudi nič ni bilo.

To pa nisem probal, bom ko pridem domov.

Lp,

- Slika kako imam nastavljeno. Probal z križnim in paralelnim kablom pa nič.

Lp,

jurre ::

kokr zgleda na sliki si povezan na net. A imas na racunalniku vpisan gateway? (IP od ruterja)

Imam:

Lp,

Če si priklopljen na internet in imaš gateway - btw: si preveril še kakšen firewall - potem mi to smrdi po DNS-jih. A tisti link si probal klikniti? Vidiš stran od Arnesa?
sudo poweroff

@fx
Kaj pa imaš vpisano v polje za DNS-je na klientu?
Vpiši Siolove DNS-je.

Uredil sem disableo DHCP pa sem nastavo ip, ki sem jih določo za območje in je šlo.

Tako hvala vsem, ki ste mi pomagali.

Lp,

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
473179 (2730) RuskiSnajper
»

Počasna optika

Oddelek: Omrežja in internet
191249 (1043) John2710
»

Hipkom.net internet povezava (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26821526 (10634) rontajzel
»

Kako odpraviti odzivni čas (ping) ???

444242 (3171) antonija
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

655269 (4505) Klemenn

Več podobnih tem