Forum » Hlajenje in modifikacije » Brusni papir
Brusni papir
mojsterpeter ::
Pozdrav vsem skupaj. Začel sem z raznimi izboljšavami rač. sistema med drugim z brušenjem hladilnikov in procesorja. Zanima me kje v LJ kupiti najfinejši brusni papir. Bil sem že v kar nekaj trgovinah pa sem dobil največ papir gostote 600 enot, potreboval bi še 900 in 1200. Set za poliranje tudi že imam. Hvala za vašo pozornost in odgovore.LP Peter
Kaiser ::
Sej ne rabiš finejšega papirja kot je 600. Men zadostuje 400 papir. Kar pa se ostane drobnih vdrtin (ko si po brusenju s papirjem 400 ali celo 600 ze skoraj mikroskopske) jih pa tako pasta zafila.
alien-w ::
Ancient: zadevo se dobi v Metalki (a ves kje je to?) v kleti, tam kjer imajo tudi barve in lake. Imajo 1200ko. Vec pa na zalost ne.
Kaiser: 400 je veliko pregrob papir. Po moje, da z njim ne bi prov velik izboljšal gladkosti, kvečjemu poslabšal. Je pa res, da s takim papirjem lepo naredis, da cooler ni vec konkaven oz. konveksen. Samo to zadevo moras potem se nekako zgladiti, za kar je primeren 1200 papir, nato pa se dremel v povezavi s krtačko in pasto. Bolje je, ce je termalne paste cim manj, ker prevaja toploto veliko slabše kot direktni stik kovine na kovino.
Kaiser: 400 je veliko pregrob papir. Po moje, da z njim ne bi prov velik izboljšal gladkosti, kvečjemu poslabšal. Je pa res, da s takim papirjem lepo naredis, da cooler ni vec konkaven oz. konveksen. Samo to zadevo moras potem se nekako zgladiti, za kar je primeren 1200 papir, nato pa se dremel v povezavi s krtačko in pasto. Bolje je, ce je termalne paste cim manj, ker prevaja toploto veliko slabše kot direktni stik kovine na kovino.
mojsterpeter ::
alien-w hvala za info! -> kaj pa termalna pasta? sam imam samo tisto silikonsko iz conrada; sej vem da to folk stalno sprašuje ampak mogoče jo je pa kdo končno najdu v SLO?Peter
MadMax ::
Vsaka termalna pasta je boljsa kot ce je ni. Pr nas bos tezko dubu specifikacije zanjo. Se strinjam, da je direkten stik najboljsi, toda idealno ravnih povrsin zal ni... Zato nam na pomoc priskoci pasta, katera pa bolje prevaja toploto kot ce bi bil vmes zrak. Na nekaj mestih se pa povrsine tudi dotaknejo in izpodrinejo pasto. Glej le, da ne bo preredka (da ne curlja in ne kaplja...)-redka->se posusi->ostane zrak oz. hlapi->slabo prevaja...
KamikazA ::
Če kdo rabi 2000 jo lahko dobi pri meni!
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.
alien-w ::
kamikaza: bi ti pisal na mail pa ga nimas v profilu. Kolk hoces za štiri liste? Iz kje si?
Pasta je conradova bols kot nic, tko da jo kr uporabi. Ce pa dobis kje kaj boljsega pa uporabi tisto. Tista, ki jo dobis zraven pri blue orbu je bolsa, sam je je precej mal.
Pasta je conradova bols kot nic, tko da jo kr uporabi. Ce pa dobis kje kaj boljsega pa uporabi tisto. Tista, ki jo dobis zraven pri blue orbu je bolsa, sam je je precej mal.
KamikazA ::
Nekomercijalna cena je 200 sit za list, ki pa je manjši od običajnega . Sem iz lj. Paper pa lahko dobite ko se bomo zmenil za tist slo-tech žur. Razen če se komu mudi. Mam pa še 1200, 1500,1800 in 2000. Smo ne morem nekih bajnih količin dobavit,vsaj sedaj ne, jih dobim iz tujine, pri nas se jih neda dobit. Sam ene par (20) listov pa nebo problem.
Če je pa nuja mi pa povejte svoj mail, pa vam bom cifro GSM-ja poslal.
Če je pa nuja mi pa povejte svoj mail, pa vam bom cifro GSM-ja poslal.
Jej, pij in kavsaj,
OZZY ::
Jaz bi, če bi lahko dubu 2x1200 , 2x1500 in 3x2000. Sem pa iz Ljubljane.
Mejl firestarter@siol.net in gsm 031/869422
Mejl firestarter@siol.net in gsm 031/869422
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Debelina termalne paste...Oddelek: Strojna oprema | 1505 (1421) | jest10 |
» | Iskanje komponent za poliranjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1777 (1639) | morphling1 |
» | Poliranje "shimov"Oddelek: Pomoč in nasveti | 2402 (2234) | ali3n |
» | Kolk bi..Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1291 (1066) | Mate |
» | Celeron 466 na 583?Oddelek: Navijanje | 3050 (2668) | alien-w |