» »

Sony MiniDv

Sony MiniDv

Loser ::

Torej pred novim letom sem nabavil Sony MiniDv kamero DCR-HC39E in ko sem jo kupil nisem kupil zraven firewire ker sm videl da ima povezavo z usb-jem.Rekel sem da bom probal z usb-jem in kolikor sm vedel je razlika med usb-jem in firewire samo hitrost prenašanja.
Sedaj imam posnetih že nekaj kaset in sem se odločil arhivirati ali pa saj probat arhivirat posnetke z kasete in je nastal problem.Nikjer ne morem nastavit resolucije s katero naj mi posname na pc.Po defaultu mi je prineslo sliko v resoluciji 320*240 vendar se mi zdi zelo slaba kvaliteta.Zdi se mi da bi morala biti saj 720*?.
Zanima me če bo boljše če kupim firewire ali bo mogoče razlika oz. možnost spreminjanja resolucije ali bo samo pretok podatkov hitrejši.
Resnično se mi zdi da je premala resolucija , a mogoče kdo ve če se jo da kje spremeniti?

Hvala za vaše nasvete in odgovore !!
" Ad omnia parati sumus "
https://youtu.be/W-gRKjqP7IU

Vikking ::

prek USB-ja lahko preneseš na računalnik video samo določene kvalitete, ker je pač usb prenos prepočasen. Z firewire (IEEE 1394) priključitvijo boš lahko posnel s kamere na disk, video v izvirni kvaliteti (glej da boš imel dosti prostora, 1min cca. 100mb). Potem samo uporabiš kodek xvid, divx.. pač po želji in skompresiraš na poljubno kvaliteto in velikost.

mrbungle ::

Preko USB-ja prenašaš slike, datoteke, nikakor pa ne videa, ker je prenos prepočasen. Temu je namenjen FIREWIRE, zato le kupi firewire kartico in kabel (še pred tem preveri, če ga imaš mogoče že na osnovni plošči). Posnetke se zajema v PAL 720*576, ponavadi v DV formatu (1 ura zavzame cca 13 GB prostora na disku). Priporočljivo je imet en disk posebej za zajem in obdelavo posnetkov...

Loser ::

Hvala lepa za izčrpne odgovore.Odločil sem se da nabavim to kartico , ker je na plati nimam.Imam pa sedaj samo eno vprašanje še:gledal sem na netu za te kable pa me zanima kaj pomenijo te oznake če ima kabel 4/4 , 6/4 , 6/6 in kaj je boljše !

Hvala še enkrat za odgovore !!!

lp,S.
" Ad omnia parati sumus "
https://youtu.be/W-gRKjqP7IU

Vikking ::

4/4


6/4


6/6


Na kameri imaš verjetno 4 na kartici pa poglej kakšen priklop imaš. Če istega kot na kameri pol vzami 4/4

kabum ::

4 / 4 se ponavadi uporablja pri prenosu iz kamere na kamero, pa večina prenosnikov ma 4 pinski firewire priklop
4 / 6 se ponavadi uporablja pri prenosu iz kamere na PCI Firewire kartico, pri čemer ma skoraj večina firewire kartic 6 pinski priklop... pa pri vseh skorda dobiš še kabl zraven (4 / 6)
6 / 6 pa še v bistvu nisn vido, ampak sklepam da se ga uporablja pri povezavi PC-ja s kakim hudim printerom

mrbungle ::

No, sej ti je že vse Viking povedal. Ponavadi je na kameri priključek tipa 4 (manjši), na kartici pa tipa 6 (večji), tako da boš skoraj 100% rabil kabel 6/4. Ponavadi se kabel 4/4 uporablja za povezavo dveh kamer, za 6/6 pa ne vem točno.

Lp,
Mn

mrbungle ::

Pismo Kabum, skor isti tajmnig in odogovr-ne moreš verjet...:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286103 (5068) Tomay
»

Prenos videa s kamere na PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
194151 (3673) Idrizi
»

kako spraviti posnetek z kamere?

Oddelek: Zvok in slika
163962 (3588) CaqKa
»

Firewire kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
697278 (6426) BadWolf
»

Sony mini dv kamera in FIREWIRE

Oddelek: Zvok in slika
271639 (1440) Caligula

Več podobnih tem