Forum » Strojna oprema » Vstavljanje procesorja. Tvegano?
Vstavljanje procesorja. Tvegano?
iMark ::
Zanima me če je vstavljanje srčekow v ležišče LGA775 res tvegano opravilo?
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Ja nevem saj zato sprašujem kr sm čitu v Jokerju da vsavljanje procov v podnožje LGA775 je po novem tvegano. Tud jaz nevem zka bi blo .
Izi ::
Vsako vstavljanje procesorja je malo tvegano opravilo.
največja nevarnost je, da skriviš kakšno od tistih nogic, ki jih je na stotine.
Problem pri LGA775 pa je, da so nogice na matični plošči in ne na procesorju.
Še večji problem pa je, da te nogice ne gredo v luknjice ampak se samo dotikajo kontaktov na procesorju.
Če so nogice na "normalnem" procesorju krive, jih lahko poravnaš samo toliko, da bodo spet padle v prave luknjice in vse nogice se ob zapiranju same poravnajo.
Pri LGA775 pa ponavadi par skrivljenih nogic pomeni, da lahko matično ploščo vržeš v smeti, ker ne bodo nikoli več zadele pravega mesta na procesorju pa če jih še tako ravnaš.
Kolikor mi je znano tudi sami proizvajalci matičnih z LGA775 podnožjem pravijo, da naj bi vse skupaj zdržalo za nekako 20-krat procesor vzeti ven in not in potem je ponavadi matična plošča zanič
največja nevarnost je, da skriviš kakšno od tistih nogic, ki jih je na stotine.
Problem pri LGA775 pa je, da so nogice na matični plošči in ne na procesorju.
Še večji problem pa je, da te nogice ne gredo v luknjice ampak se samo dotikajo kontaktov na procesorju.
Če so nogice na "normalnem" procesorju krive, jih lahko poravnaš samo toliko, da bodo spet padle v prave luknjice in vse nogice se ob zapiranju same poravnajo.
Pri LGA775 pa ponavadi par skrivljenih nogic pomeni, da lahko matično ploščo vržeš v smeti, ker ne bodo nikoli več zadele pravega mesta na procesorju pa če jih še tako ravnaš.
Kolikor mi je znano tudi sami proizvajalci matičnih z LGA775 podnožjem pravijo, da naj bi vse skupaj zdržalo za nekako 20-krat procesor vzeti ven in not in potem je ponavadi matična plošča zanič
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Izi ::
Narobe ga sploh ne moreš dati notri, ker ne paše.
Procesor ima vedno okoli kakšne zareze ali vdrtine tako, da paše noti samo na en način.
Procesor ima vedno okoli kakšne zareze ali vdrtine tako, da paše noti samo na en način.
A pol če sm ga lepo dal notr (procesor) je vredu, al je še zmiri nevarnost da bi blo kej narobe?
gzibret ::
> Procesor ima vedno okoli kakšne zareze ali vdrtine tako, da paše noti samo na en način.
He he... Se spomnem procesorja 486 DX2. Ta je pasal notri na več načinov (skupno 4 načini), od tega je le eden bil dobiten, ostali trije pa so skurili procesor. Preverjeno
He he... Se spomnem procesorja 486 DX2. Ta je pasal notri na več načinov (skupno 4 načini), od tega je le eden bil dobiten, ostali trije pa so skurili procesor. Preverjeno
Vse je za neki dobr!
OmegaM ::
Ce na silo nekaj ne tiscis noter ne poskodujes nozic, pa zmotiti se ne mores ko ga dajes noter ker se prilega samo na en nacin
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
NighthawkSLO ::
ja ampak mors bit tud ze umetnik da skrivis tacke procesorja
raje se boj staticne elektrike
raje se boj staticne elektrike
gzibret ::
> @gzibret: Torej si skuril 3 procesorje
Ne, samo enega. Naslednjič sem prej prebral navodila
Ne, samo enega. Naslednjič sem prej prebral navodila
Vse je za neki dobr!
jRk0 ::
jaz sem ze veckrat skrivil nogice na procih :) in to res hudo, heh. saj sem pol poravnal pa je blo kul. edini bad je, ce se ti odlomi pol kaka ce jih preveckrat zvijas :)
You fuck up once, you loose two teeth.
Good Guy ::
Ja nevem saj zato sprašujem kr sm čitu v Jokerju da vsavljanje procov v podnožje LGA775 je po novem tvegano. Tud jaz nevem zka bi blo .
fak pa kaj bereš take bedne revije...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
tiborrr ::
Jep, zato pa LGA775 ni precej benchmarku prijazen socket
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik se kar ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 3049 (2151) | sixis4 |
» | Ob zagonu PCja ni slike na ekranuOddelek: Pomoč in nasveti | 1044 (903) | Mitch |
» | Intel Core i7-930 zadnji med dostopnejšimi procesorji LGA-1366Oddelek: Novice / Procesorji | 10424 (9026) | PrimozR |
» | LGA-1156 z napakami v proizvodnji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 9792 (7353) | krho |
» | Noctua deli LGA-1156 montažne kiteOddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 3136 (2385) | Old Spice |