» »

DVD

DVD

AvAkI ::

Sem pred nakupom DVD-ja in me zanima kateri DVD je po vašem mnenju najboljši.(za okoli 30k)
mene zanima predvsem Pioneer in nek nov Mitsumi 16x/48x (bulk)

  • spremenil: AvAkI ()

miranpozar ::

Trenutno je verjetno najboljša Toshiba 16x (tista, ki so jo testirali v zadnjem Jokerju). Je pa tudi Pioneer super.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

AvAkI ::

Kaj pa dekoder in to?

VASkO ::

imam toshibo 1502 in je res dobra, sicer pa ti bo itak vsak priporocal, da kupi tisto, kar ima pac nekdo doma :D

aja, toshiba je 16x/48x in ne 16x/40x kot so napisali v jokerju, mislim, da se ti splaca, stane okrog 20 tisocakov (v akciji Iskra racunalniki)

JLP ::

Ja pt Toshibi al pa Pioneerju skor ne morš zgrešit. Sploh mi je ušeč reža pr enih modelih Pioneerja.
Za gledat filme (če to misliš z dekoderjem) pa WinDVD al pa PowerDVD.
Live long and prosper!

miranpozar ::

Dekoderja ne rabiš, če imaš vredu grafično kartico in vsaj 400MHz procesor. Če imaš grafično s TV-out lahko preko tega gledaš na TVju. Kar se pa zvoka tiče, ti SB Live v navezi s pravim softverom (PowerDVD ali WinDVD) že v osnovi omogoča 4+1 surround (poceni varianta štirih satelitov in suba) ali kar pravi Dolby Digital, če si lastiš zunanji DD dekoder (naprimer tisti dragi črni Creative Labs zvočniki).

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

whatson ::

kupi pioneerja 105 ali 115...tudi 16x toshiba ni slaba

msmiha ::

Pioneer 16x brez pladnja. Od dekoderja se pa kar poslovi ker to sploh ni tako dobra stvar kod jo predstavljajo. Sicer maš pa itak sigurno na 300MHz procesor
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

VASkO ::

za dolby digital se splaca kaka kartica z ForteMedeia 801-AU cipom - Abit Au10, Genius Soundmaker live 5.1,..., ki stane od 5-13k sit, odvisno od kompleta. Za DD, ne potrebujes dragega Live 5.1 ali pa creativovih zvocnikov miranpozar.:D

boko34 ::

Moje mnenje.Ce imas moznost se kje dobit Pioneerja 115 ga kupi.Res je pocasnejsi od 105,vendar kar me moti in mi je skoraj zal,da sem ga kupil je njegova glasnost.Namrec je PREGLASEN,pa naj me kdo popravi,ce se motim.Sicer pa sta oba odlicna,tako da ni vazno katerega bos vzel,razen hitrosti.Zdravilo pa itak dobis ze za oba (region free)!

AvAkI ::

Mam GeForce 2MX brez TV-out in TB iz 650 na 800MHz (133*6).
Mislim da bom kupil kar Toshibo 16x/48x

AvAkI ::

Aja kje se dobi to Toshibo?

VASkO ::

iskra racunalniki, akcija, 20 jurjev, dober izbor!:D

bastadu ::

Definitivno Pioneer! Po možnosti 10xS serije

VASkO ::

zakaj vsi pioneer? a pri vas cena ne spila vloge, pa se toshiba je hitrejsa (test v jokerju)

AvAkI ::

Kje se dobi to Toshibo?:\(je že čas da kdo pove):\

TESKAn ::

105s se da čist lepo utišat, če prtisneš po začetku predvajanja pavzo, greš na WC in ko prideš nazaj je pogon lepo tih. Preverjeno. In zakaj lih Pioneer? Enota brez pladnja je ultrakul, pa še bat se ti ni treba, da bi odlomu pladn:D.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

whatson ::

saj tudi pioneer 115 (z pladnjem) je odličen. Res da je glasnost en manjši minus, ampak itak imam filme tako naglas, da ne slišim nič drugega :D
Zakaj lih Pioneer? ker je najbolj uporabljan in smo vsi z njim zadovoljni... saj verjetno tudi Toshiba ni slaba...

EnergY ::

Jaz sam imam Pionnerja 105. Vse dela super samo ena stvar me moti malo glasen je . Kako je pa pri drugih (Toshiba..) pa ne vem.

AvAkI ::

Še enkrat kje se to Toshibo 16x/48x dobi za 20.000 sit?

TheHijacker ::

Toshibo 1502 dobiš v ISKRA Računalniki sam nič več za 20k ampak za 22k. Akcije je konec. Damn za par dni sem zamudil. Samo sem ga vseen kupil. Le to me moti ker nobeden ne omen, da je RPC-2(zaščiten)... Kaj imate vsi DVD-je samo ene regije:\?

Rešitve iz RPC2->RPC1 zaenkrat še ni... Redno spremljam dogajanje. En hrvat je rekel, da ga je kupil s RPC1 sam ne ve kako naj prebere firmware iz eproma ven, da bi ga šerov... Hmm. Mogoče ima prav in je Toshiba končno z*ebala CSS. Hm.m...:\:\

JohnyB ::

Jest sm kupu Pioneerja 116/40x pa je super. Ok res da je 27k sam pa dela lepo tiho in ni treba po vstavitvi CDja na kavo da se zadeva umiri:)
lp
voyeur
Apple iMac

AvAkI ::

Lahko poveste Internetni naslov od Iskra racunalniki?

JLP ::

Live long and prosper!

AndrejX ::

Med softverskim in strojnim okdodiranjem DVD signala JE RAZLIKA. Preizkusil sem DVD-je z Dxr3+DVD station (Sigma designs) in CPU + Power DVD in se je v drugem primeru na vsakem DVD-ju slika pri hitrejših sekvencah zatikala. Je pa res da programski odkodirniki nudijo povečavo slike in podobno.

JLP ::

Je res ja. Sam še useen raj gledam s software dekoderjem. Men se kle na Athlonu 900 nč ne zatika. Problem pr HW dekoderju je pa tud to da ti mal kvaliteto slike poslabša k more sigmal skos dekoder jit. Pa še ne morš gledat filma pr večji frekvenci osveževanja. Kukr vem je ponavad 75Hz kar me pa zlo mot.
Live long and prosper!

AndrejX ::

TB 900? Stavim, da pri hitrih sekvencah spošča nekaj slik!

Boky ::

Ma kako zatikanje slike na TB 900!!! (a je DMA vklopljen ?????)
Sam imam K6 3 450 + ati Rage 128(kartica podpira strojno odkodiranje DVD-ja). Pri predvajanju filmov mi zre maximalno 60% procesorja, pri res zelo hitih sekvencah. Pred tem sem imel Rage pro, ki ni toliko pomagal k strojnemu odkodiranju slike, vendar se je se vedno dalo gledat film brez da, bi se film zatikal (samo, da sem moral uporabit Ati-jev DVD player, ki da bolso sliko kot PowerDVD 2.55 in zre manj procesorja. PowerDVD 3.0 pa naj bi mel bolso sliko, vendar ga nisem preiskusu).
TB 900 bo po mojem predvajal brez problema DVD z se tako zanic graficno kartico. Rage 128 je pa tako ali tako spodnja meja, ki se splaca dati v tako masino!!

Kar pa se tice kvalitet slike na TV, pa je baje bolse ce imas dekodersko kartico, ceprav se ji ATI-jev TV-out baje pribliza.

JLP ::

Ma jest mam Pioneerja 303S (SCSI, tko da DMA nima kej iskat kle)
Zatika se ma čist nč (saj ne da bi kej opazu). Uporablam pa WinDVD k ma bol zvok k PowerDVD k kr nekej šmi kle. Pa še problemov pol nimaš z regijami na hardware dekoderjih pa podobnim. K da že na softwareu pa na DVD playerju ni dost se s tem ubadat. Pa še na 90Hz refereša lohka gledam na 1280x1024. Tko da se men zdijo hardware dekoderji čist brezveze.
Live long and prosper!

Boky ::

Niso brezveze, ce gledas film na TV.
Kolega ima GeForce 2 z TV-out in dekodersko kartico Holivood +. Pravi, da se slika na TV-ju (wide screen Sony) prek Holivooda ne more primerjati z sliko preg GeForca(v prid Holivooda seveda). Ce pa gledas DVD-je na monitorju, pa se tudi meni zdi nakup dekoderske karice brezvezen (ce je CPU zadosit mocen).

JLP ::

Ja za gledt na TVju je pa druga pesem. Za to jest sploh neb kompjuterja uporablov ampak kar DVD player komponento.Drgač pa kukr vem Geforce nima ne vem kva kvalitetnga TV out. Mata ATI al pa Matrox to velik bol an.
Live long and prosper!

Freak ::

Jaz imam pioneerja, pa sem kar zadovoljen, toda svetujem ti, da se pozanimaš, če ima DVD hardwareski dekoder, jaz se nisem, pa sem moral kupit software (pribl. 20$), da sem sploh lahko gledal filme!;);)

Ribicija ::

Freak: Hardwerski deekoder je nekaj čisto drugega kot pa ti misliš. To je dejansko kartica s pomočjo katere (oz. katera) prevzame večji del dekodiranja DVD filmov v računalniku. Zmeraj pa rabiš (pri hardwerskem in softwerskem DVD-ju) posebej software ki to potem spravi na zaslon v obliki kot jo vidiš. Ponavadi tega softwara ni zraven DVD-jev razen pri nekaterih hardwarskih (creative+dxr2 in 3 kartica) in nekaterih dražjih modelih Pioneerja.
Cene za software (powerdvd, windvd) so pa drugače cca. 2 jurja +-500 sit.

lp

VASkO ::

freak: noben danasnji DVD pogon nima hardwerskega dekoderja!!! Za gledanje filmov na PCju rabis programski predvajalnik!

AvAkI ::

Kaj ma Toshiba 16x/40x program za dekodiranje filmov?

AvAkI ::

Kaj Toshiba 18x/48x ma softverski dekoder oz. program za to že zraven al ne?

VASkO ::

tudi tega nima skoraj noben DVD, razen kompletov Creative in se en je samo ne vem kateri. DVD pogoni se itak kupujejo kot OEM oprema - ne dobis nic zraven. Softverski predvajalnik navadno dobis poleg graficne kartice!!!

To itak ne rabis, vzami dol powerDVD 3.0 tukaj

AvAkI ::

Kako se da skrekat Regije oz. kje najdem prog. za to?

sheep ::

K vsi tok veselo govorite o pioneerju,jest mam 115 in res je full glasn ampak me to nemot kj prevec.Mot me samo to te kurceve regie!Dej nej mi en razlozi o RPC1 in RPC2.in kaj ma moj dvd od tega?In se ga da odcreckat da je FREE REGION??? pa ce se da mi dejte direktn naslov...hehhe A?8-O8-O8-O:|

VASkO ::

poglej sem

RPC2 pomeni zaklenjen pogon oz. pogon z 5 spremembami, potem pa se zaklene na zadnjo izbrano

RPC1 pomeni regijsko nezasciten pogon - lahko gledas vse regije, se nikol ne zaklene, je odklenjen

vec ti itak pise na zgornjem linku

TheHijacker ::

RPC-1 Firmware za Toshiba SD-M1502 je na voljo. Čimprej dol in sprobat. Men deluje. Ni več regijsko zaščitena. Bwahahahaha.

http://members.xoom.com/zozo00/1502rpc1...

AvAkI ::

Thanks!

VASkO ::

ne deluje pravilno, pogon se stalno odpira, ko ustavi vrtenje CDja ali DVDja (RPC1 pa vseeno je). Bo treba se malo pocakat.:(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD-rom mi priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
101051 (957) sash
»

Odstranili smo rip limit v Toshiba DVD-ROMih

Oddelek: Strojna oprema
482234 (1177) TheHijacker
»

Kateri DVD-rom?

Oddelek: Kaj kupiti
151733 (1426) Han
»

Kateri DVD pogon?

Oddelek: Kaj kupiti
151238 (1042) YiMMi
»

Kateri DVD??

Oddelek: Kaj kupiti
14976 (844) matevzm

Več podobnih tem