» »

simobil vodafone connect card ne zazna gprs signala

simobil vodafone connect card ne zazna gprs signala

PROTOTIP ::

Zadeva je takšna. Sosed je kupil omenjeno kartico, zraven pa še PCMCIA - pci adapter, v katero je dal omenjeno vmcc kartico toda, kjub temu da je signal gprs na tem mestu močan - testirano z navadnim mobilnim telefonom, ga ta kartica ne zazna in se ne more povezati z internetom.
Seveda so driverji za adapter in programi za to kartico inštalirani, torej je mogoče potrebno kakšne druge nastavitve uredit, mogoče kdo od vas ve kaj bi se še dalo storit?

zvery1 ::

A ma simobil mar GPRS?
A nima to tehnologijo samo mobitel?Kokr vem ma simobil EDGE..kar pa ni isto.
:\
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

jurre ::

lol..itak da ma gprs, pa edge tud. Mobitel ma pa umts namest edge-a.

zvery1 ::

eh seveda..zamešal sem umts pa gprs. LOL
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Realman ::

Si poskusil na kaksnem prenosniku, ti PCI adapterji vcasih malo zajebavajo, saj na prenosniku tudi.Poskusi tudi z ponovno instalacijo softwara.Jaz tudi imam to zadevo od simobila, vsekakor 100x boljse kot modemski dostop, seveda ce nimas moznosti ADSL oz. T-2.
Vendar tudi meni vcasih onostavno zmanjka signala, potem pa spet pride.Občasno zadeva tudi mrkne,po kaki uri dela, vcasih tudi prej.Restart racunalnika vedno pomaga, vcasih pa samo prekinitev in ponovna vzpostavitev povezave.

PROTOTIP ::

Nisem imel možnosti kartico sprobat na laptopu, sem pa tudi sam tako kot sosed neuspešno priklapljal to zadevo na pci adaptor, pa ni delalo, kljub temu da je gprs signal močan. Ni pomagalo nič, niti reinstalacija driverjev adaptorja, kartice, resetiranje... skratka nič. Tako meni, kot pri sosedu, ki ima še močnejši gprs signal na mobilcu, je v info oknu programa od te kartice pisalo "ni signala".
No meni je vseeno uspelo usposobit povezavo tako da sem priklopil mobilca na usb, sedaj pa namerava tudi sosed narediti enako. Jebeno je, ker mora zdej kupit še en telefon, pa tudi jaz bom rabil še enega, da bom lahko vseskozi dosegljiv, pa še kabel samo zaradi tega, ker ta kartica očitno ne funkcionira v kombinaciji s pci adaptorjem :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail na mobitelu

Oddelek: Mobilne tehnologije
404345 (3334) Alec999
»

Mobitelov internet preko HSDPA

Oddelek: Omrežja in internet
61873 (1669) danielka84
»