» »

Ali bomo dan državnosti obeležili z vojaško parado?

Ali bomo dan državnosti obeležili z vojaško parado?

1
2
3

Calligula ::

1.Tipa (mirovnika) nisem niti videl pa vem, da je bil zagotovo beden in bebav, ker taki skrajnezi vedno so-mirovniski ali tisti drugi retardi na drugi strani spektra.
2. Parade so out. Se pri Rusih butasto zgledajo pa niso ravno razvita drzava v pogledih na katere naj bi mi kaj dali pa tudi opremo majo precej bolj "impresivno".
3. Trenutni obrambni minister je teslo, da mu ni primere in nasploh so nasi vojaski ministri neverjetna tesla neglede na stranko iz katere izhajajo-saj ne recem, nimamo bogve kake armije in hvala bogu je niti ne potrebujemo ampak vseeno je malo cudno, da mamo samo totalne klovne za obrambne ministre.
4. Drnovsek ma prav v svoji zadnji argumentaciji-da je to pac out in ni ravno primerno za Slovenijo kot drzavo, kakrsna naj bi danes bila.
5. Prevec se vlada trudi s populisticnimi prijemi, da bi kao obrnili vse skupaj nekako tako, da Drnovsek ne ceni vojske,.. precej plitvo in bedno.
6. Razumem, da jih Drnovsek skrbi, ker je res cuden zadnje case-ceprav precej predsedniski-ce bi bil predsednik velike drzave bi se vsa njegova dejanja zdela povsem samoumevna, tako pa butasti zaplankani Slovenci gledajo kot da je z lune padel pa je dejansko edini slovenski politik, ki je sposoben furat mednarodne skupnosti primeren nivo. Ce le nebi prevec sitnaril ljudem glede vegetarijanstva ipd... sranjem.
7. Tisti, ki pravite, da bi parado radi imeli, bi verjetno bili dovolj zagrizeni, da bi sli tudi na dan odprtih vrat kam.
8. Fajn je bila moskovska parada ob obletnici prefukanja nacistov, ker so imeli parado vozil, opreme,.. s katero so jih prefukali,... in bi
blo kvecjemu zanimivo met parado v kontekstu-v cast teritorialcem,... in opremi, ki je bila v rabi med bojem za osamosvojitev. Skratka v kontekstu samem in prav nic drugega,.. to bi se slo.
9. Patriotizem? To je poceni tehnika za manipuliranje z bolj bebavimi predstavniki v druzbi, da tisti malenkost manj bebavi dosezejo, da pocnejo vse neumnosti za katere jih nategnejo in to se brezplacno, ce se le da. Flag waving morons,... :'( :(
Kot da tega res se vec rabimo.. Zdravi ljudje, ki dejansko cutijo neko spostovanje do soljudi,... ponavadi ne potrebujejo brezveznih "zunanjih" izkazovanj, igranih ceremonij,.. da bi bili tako kot so. Samo bleferjem to res ustreza.

Ce ze kaj, ta drzava rabi manj kurcevih parad kjer se bebavi politiki kazejo kameram in vec kriticnega, zavednega (ne patriotskeg ampak zavednega) folka.

BigWhale ::

To, da si je Jansa v 20 letih premislil kar se parad tice, ni nic nenavadnega. Clovek je pac spremenil mnenje. Marsikdo ga, je to prepovedano?

Od tega trenutka naprej sem jaz v bistvu nevtralen kar se parade tice. Naj jo imajo, ce bi jo radi imeli, ce je ne bi radi imeli pa naj je nimajo.

jype ::

Saj tudi ce je spremenil mnenje, argumenti ostajajo isti.

Pa zelo lepo jih je nastel, z dovolj ostrim jezikom, da ga je bila jugoslovanska oblast pripravljena za to sankcionirat.

A bomo tudi mi sankcionirali tiste, ki so proti paradi, zato ker je to takrat bilo "normalno"?

Calligula ::

Ma Jansa si ni premislil. Samo oportunisticno populisticno se mu je zazdela dobra priloznost, da bi se malo diskreditiral Drnovska zdaj, ko je folk malo zmeden glede njega in, ko je honeymoon med njima koncan.

Precej jelincicevska taktika-poceni.

Pred casom sem mislil, da bo Jansa po volitvah vsaj dober za kake stvari spelat. Nc od tega nikjer zdaj. Samo "privatizacija" drzavnih podjetij v privatne roke prijateljev.

Erjavec pa :(

Mislim a res ni mozno kakega sposobnega-vsaj samo vtis sposobnosti-obrambnega ministra? Se Krapez ni bil tko bebav.

Saj mene tudi briga, ce parada bo ali ne, moti pa me poceni obracunavanje med politiki na osnovi tega. Cudno, da je Rupel tiho. Njega sploh mocno pece, da nima monopola nad zunanjo politiko in, da je samo kuzla od Janse in Drnovska pa bi vseeno rad utisal predvsem slednjega. :D

sparklyslo ::

Mislim, pa kako lahko sploh primerjate parado JLA vodeno iz Beograda, ki se je kasneje izkazala za našega agresorja in parado SV.
Mene bi tudi motilo, če bi v Ljubljani paradirala kaka tuja vojska (sploh pa bivša jugo vojska). Pa če bi bila parada v pri nas vsako leto, bi me tudi motilo. Če je pa ena na 15 let ... heh
Očitno tukaj ne gre za parado, ampak za nestrinjanje z vlado. Mene parada ne moti, sicer pa podobno kot je že BigWhale povedal: če je me ne moti, če jo pa ni, pa tudi nobene škode. Mirovniki in nasprotniki JJ, pa itak nasedajo (očitno je vlada tu uspešna), preveč energije zgubljajo s parado, namesto, da bi se poglobili v davčno reformo in ostale pomembnejše zadeve v politiki. Davčna reforma nas bo vse "prizadela", parada pa ne bo spremenila nič, razen prizadetega ega bodisi njenih zagovornikov ali pa mirovnikov. Hitro nov referendum razpisat...

BigWhale ::

> A bomo tudi mi sankcionirali tiste, ki so proti paradi, zato ker je to
> takrat bilo "normalno"?

Eh, jaz o nikakrsnih sankcijah nisem govoril. Pa tudi zdajsnja vlada ne. Takratna ze mogoce, implikacija na to je pa rahlo trapasta.

Calligula ::

Sankcije niso vse. Gre se tudi za populisticno tezenje v stilu, a potem to pomeni, da ste proti vojski, proti Sloveniji in podobni idiotizmi, ki so bili do sedaj bolj domena Busheve administracije in sedaj pocasi padajo iz ust nasih ritoliznikov prav te administracije.

BigWhale ::

Takisto je populisticno tezenje z 'militaristi spet z orozjem rozljajo!' in podobno. :) Stvar prspektive, meni se zdi, da oboji pretiravajo. In za drzavo je dobro nekaj patriotizma, ne prevec ampak nekaj.

drejc ::

Ga. Jelušič vs je vse povozila.

Face it!
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

urban99 ::

da ne bo res Marcy iz Snoopyja koga povozila, ne vem kje ste to videli... če imaš svoje trdno prepričanje glede parade, je jasno da ti je bila bolj simpatična. "Naša vojska trenira v zimi, se mora pokazat..." bwhahahhaha, gospa je pozabila da so to profiji in da nas to bolj malo briga, če že nič drugega. Je pa res, da so jo dobr natreniral od slavne kampanje za NATO, ko je v studiih sedela ko kaka karmeličanka - se vidi, da so ji plačo povišal in si je lahko nova očala in oblekco omislila.

Mati ::

Urban enak si, kot tale škrat Debenjak. Nimaš argumentov in cel čas isto trosiš, zdaj si se pa celo sprvail na osebni nivo in želiš na tak način diskreditirat ga. Jelušič. Ni ona kriva, če en kup mirovnikov ne uspe poiskat nekoga sposobnega in ga poslat v studiju, da bi povedal ljudem kaj vas žuli pri tej paradi?

Predraga je? Iz moje denarnice gre?

Peh...Ko pa je prejšnja vlada razpisala vsak teden nov jeben referendum, na katerega so šli samo ljudje, ki se jih je referendum osebno dotaknil pa ste bili tiho.
Ko sta g. Drnovšekin g. Rop sebi naročila pregrešno predrago letalo vas tudi ni bilo slišat. Ko je prejšnja vlada ustvarila nepredstavljivo drag in obširen državni aparat v obliki javne uprave ste se zmrdovali mogoče? Ne.
Mislim, da vam niti ne gre v nos, ko se naš president vozi na naše stroške v vukojebine in tam popiva kokine čaje in podobno?
Zakaj vendar, vseeno je eden vaših, z rožo v laseh in rožno ogrlico okoli vratu.

Sprijaznite se že enkrat, da ne bo vas cepcev nihče upošteval, dokler ne pridete na dan s konkretnimi argumenti zakaj ne parada? Meni je v bistvu tudi vseeno če parade ne bo, sem pa vseeno za, da si malo ogledam našo vojsko. Saj če ne želite parade, pa lahko tisti 2 uri delate in gledate kaj drugega, v čem je problem?

aljazh ::

OFF TOPIC

Ne da bi gojil posebne simpatije do katere koli vlade, a če že drugemu očitamo poskuse diskreditacij, bodimo dosledni.

Ko pa je prejšnja vlada razpisala vsak teden nov jeben referendum, na katerega so šli samo ljudje, ki se jih je referendum osebno dotaknil pa ste bili tiho.

Kdo je bil v prejšnjem mandatu v opoziciji? In ali se ne zdi nelogično, da bi pozicija zahtevala referendum za zakon, ki ga je sama izglasovala?

/OFF TOPIC

urban99 ::

@mati

"Saj če ne želite parade, pa lahko tisti 2 uri delate in gledate kaj drugega, v čem je problem?"

Problem je TUDI v tem, da ti očitno nisi sposoben/na iti na dan odprtih vrat, če te že fascinira mimohod vseh igrač(!).

Glede Marcy pa tole - njen še najbolj smiselen stavek je nekje proti koncu "... (vojska) Želi pa povedati, da obstaja - takšni smo, povejte ali tudi vi, javnost, želite, da smo takšni ali drugačni"

Ne me basat... zato so dnevi odprtih vrat in ocene pripravljenosti - kakšne so slednje, je jasno vsem, kakšna je oborožitev tudi - še vedno dvomim, da je sploh za parado, če jo že hočete, to tulim že od začetka. O kontekstih in tradicijah parad je pa poleg vsega ostalega že herr Janša 20 let nazaj sam dovolj povedal, kot je izbrskal Matthai. Da o stroških sploh ne govorimo...

urban99 ::

še to - od kje vam ideja, da ste besedo "mirovniki" začeli uporabljati v slabšalnem kontekstu? Se vam je skegljalo in bi radi vojno? Mal fotre in stare fotre povprašajte o vojni... še raje pa stare mame, kakšne z linije fronte, kjer je bil en otrok Fritz, drugi pa Miloš.

drejc ::

IMHO parada je kulturni dogodek.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

urban99 ::

Goebbels pravi podobno: "Ko slišim za besedo kultura, se primem za pištolo"

Thomas ::

IMHO, parada je celo kuturnejša, kot kakšna druga, "neproblematična" kulturna prireditev.

Jest bi pogledal, ne bom pa jokal, če je ne bo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

> IMHO parada je kulturni dogodek.

Katera parada? Love parade? Gay pride? Parada smeha. Mažuretke?


Pa vse našteto bi prej bil kulturni dogodek, kot pa vojaška parada.
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Ja, se strinjam s Thomasem.

urban99 ::

mwhahahaha, pa sej niste resni, no... torej je Severna Koreja najkulturnejša država al si boste spet kaj novega izmislili?

Đizskrajst... se mi kar zdi, da je za vas vrhunec kulture Prešernov dan, ko greste edinkrat na leto zastonj v nek beden muzej in "imate za celo leto dosti", potem pa lahko kvasite takele "kulturne sodbe". Off topic sem, ja, vem...

drejc ::

Off topic sem, ja, vem...


sam da veš...:))
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

sparklyslo ::

@urban99
>>še to - od kje vam ideja, da ste besedo "mirovniki" začeli uporabljati v slabšalnem kontekstu? Se vam je skegljalo in bi radi vojno? Mal fotre >>in stare fotre povprašajte o vojni... še raje pa stare mame, kakšne z linije fronte, kjer je bil en otrok Fritz, drugi pa Miloš.

Ja kar povprašaj; če bi bili pri nas sami mirovniki, bi bili sedaj mi lepo vsi Hanzi ali pa Slobodani ali pa celo Sultani. Najbolje, da se kar razorožimo in vsi naši vojaki lepo postanejo mirovniki. Sploh ne vem zakaj so partizani ali pa teritorjalci nosili orožje. Bolje, da bi imeli mirovne transparente, ane?

drejc ::

Bolje, da bi imeli mirovne transparente, ane?


Ne se čudit če bo vzporedno paradi potekal še protest proti paradi. Pa še kak referendum na to temo bojo vrgl, da vojaške parade so pa prepovedane.

No, jest bom parado vseen šu pogledat, če bo. "Ta vesejli dan ali Matiček se ženi" pa po vsej verjetnosti ne. :))
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

urban99 ::

@sparklyslo - veš kaj, če bi nas Švabi ali Turki še enkrat DIREKTNO napadli, bi veliko teh, ki jih imate za mirovnike v najslabšem pomenu besede, odvrglo transparente in prijelo za puške. Karikiram, ampak mislim, da je jasna razlika med situacijami, v katerih se "mirovniki" gredo "mirovnike".

Drejc, ti pa le pojdi na parado, če je "Ta vesejli dan ali Matiček se ženi" drugi vrhunec kulture, ki ga lahko doživiš, potem verjamem, da ti bo zanimiva. Sočustvujem...

Container ::

NIHČE pa še ni poudaril kaj parada sploh je:

izraz naše odločenosti, da z vsemi močmi in sredstvi branimo in obranimo našo neodvisnost, ozemeljsko celovitost in družbeno ureditev

To je parada v svojem bistvu in prav takšno bistvo ima vojska sama. Brez prisotnosti vojske v državi, brez tega da se vojsko VIDI, se izgubi osnova na kateri vojska gradi - pripadnost državi. To pripadnost gradimo državljani s priznanjem, spoštovanjem in podporo lastne vojske. Vsi državljani torej gradimo NAJVIŠJE in najpemenitejše gonilo vojske - pripadnost.



Ta parada NE bi bila:
- razkazovanje vojaške tehnike samo po sebi. Je pa res, da je fizična prisotnost vojaške tehnologije bistvena, ker pač mora bit kontakt = "o ognjemetih lahko tudi beremo".
- takšna kot JLA. Tisto NI bila naša vojska, ni bila manifestacija naši lastni državi
- takšna kot Severna Koreja, USSR. Parade v teh državah ne bi bile nič sporne, če ne bi bile pretirane. In če za nijimi ne bi stali tako izprijeni režimi.
- brezvezno trošenje denarja. Ko gre za plemenite dravotvorne stvari je najbolj primitivno razpravljat o denarju. Državni denar je namenjen za državotvorne stvari.
- parada sedanje, prejšnje, rdeče, Bajukove, Janezove .. vlade. Parada bi bila Slovenske vojske!

Če ima od tu naprej še kdo kakšen komentar na to temo, naj se disciplinira in pusti vso kramo, ki ni BISTVENA drugje. Razpravljamo o paradi.

veteran ::

Hehe, nasprotniki parade so se že združili moči in oblikovali nenačelno koalicijo (levi, desni, topli). :)

> Ne se čudit če bo vzporedno paradi potekal še protest proti paradi.

Saj je JJ že povedal, da ne bo parade, če bo JD še naprej trmoglavil. ;)

Je pa možno, da bo kljub temu kakšna alternativna proslava (ker so tudi JJ&company enkrat zakuhali alternativno proslavo).

Tokrat verjetno z naslovom "Love parade", na odru pa bo Drny v ritmu zadnjega remixa brundal "Is this love, is this love...". Zraven pa Manca, Mićo, Hanžk, Mario. Seveda bodo tud oni z metelkove prišli in bodo z raznimi 'kulturnimi performansi' skrbeli za to, da bo prireditev dovolj kulturna. :P

poweroff ::

Brezvezno trošenje denarja - jaz menim, da za referendum, kot izraz demokracije ni brez veze trošiti denarja. Za demokracijo ga ni brezveze trošiti.

Kar se pa vojske tiče, je pa to plačana vojska, ki poleg tega postaja še napadalska in nastopa kot okupator v Iraku. Do take vojske jaz ne gojim pretiranih čustev.

Ampak bom spet citiral Janšo iz leta 1985:

"Toda že od dne, ko so bili izraženi prvi pomisleki proti letošnji paradi, se pojavljajo ostre diskvalifikacije mnenj, ki so proti. Kdor je proti je razglašen za pacifista, anarhista, ali kar po domače za sovražnika domovine."

ter:

"Izkušnje kažejo, da bolj kot je narod kulturno in gospodarsko zaostal, večje manifestacije prireja."

Tukaj se je sicer zmotil. Narod ni zaostal. Primitivna je vlada.
sudo poweroff

drejc ::

To pripadnost gradimo državljani s priznanjem, spoštovanjem in podporo lastne vojske.


Ma sej si vidu kak so se taisti mirovniki na zobe metal, ko so trije vojaki hoteli in na koncu odšli v Irak.

Bljak.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

@Matthai: se strinjaš, da gre z denarjem ki ga bodo porabili za parado večina med ljudi (Slovence, vojake, firme,...), davek pa nazaj v čošak? Isto je na referendumih. Oboje je dobra (boljša) naložba napram sociali, katera pa tudi mora bit, da se razumemo. Isto je boljš da se tko ponuca budžet (za parado), kot pa za tri izraelske havbice.


EDIT: typo
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: drejc ()

Alexius Heristalski ::

veš kaj, če bi nas Švabi ali Turki še enkrat DIREKTNO napadli, bi veliko teh, ki jih imate za mirovnike v najslabšem pomenu besede, odvrglo transparente in prijelo za puške.

Kako le, saj "nasilje ni rešitev"?!?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

drejc ::


1.Tipa (mirovnika) nisem niti videl pa vem, da je bil zagotovo beden in bebav, ker taki skrajnezi vedno so-mirovniski ali tisti drugi retardi na drugi strani spektra.
2. Parade so out. Se pri Rusih butasto zgledajo pa niso ravno razvita drzava v pogledih na katere naj bi mi kaj dali pa tudi opremo majo precej bolj "impresivno".
3. Trenutni obrambni minister je teslo, da mu ni primere in nasploh so nasi vojaski ministri neverjetna tesla neglede na stranko iz katere izhajajo-saj ne recem, nimamo bogve kake armije in hvala bogu je niti ne potrebujemo ampak vseeno je malo cudno, da mamo samo totalne klovne za obrambne ministre.
4. Drnovsek ma prav v svoji zadnji argumentaciji-da je to pac out in ni ravno primerno za Slovenijo kot drzavo, kakrsna naj bi danes bila.
5. Prevec se vlada trudi s populisticnimi prijemi, da bi kao obrnili vse skupaj nekako tako, da Drnovsek ne ceni vojske,.. precej plitvo in bedno.
6. Razumem, da jih Drnovsek skrbi, ker je res cuden zadnje case-ceprav precej predsedniski-ce bi bil predsednik velike drzave bi se vsa njegova dejanja zdela povsem samoumevna, tako pa butasti zaplankani Slovenci gledajo kot da je z lune padel pa je dejansko edini slovenski politik, ki je sposoben furat mednarodne skupnosti primeren nivo. Ce le nebi prevec sitnaril ljudem glede vegetarijanstva ipd... sranjem.
7. Tisti, ki pravite, da bi parado radi imeli, bi verjetno bili dovolj zagrizeni, da bi sli tudi na dan odprtih vrat kam.
8. Fajn je bila moskovska parada ob obletnici prefukanja nacistov, ker so imeli parado vozil, opreme,.. s katero so jih prefukali,... in bi
blo kvecjemu zanimivo met parado v kontekstu-v cast teritorialcem,... in opremi, ki je bila v rabi med bojem za osamosvojitev. Skratka v kontekstu samem in prav nic drugega,.. to bi se slo.
9. Patriotizem? To je poceni tehnika za manipuliranje z bolj bebavimi predstavniki v druzbi, da tisti malenkost manj bebavi dosezejo, da pocnejo vse neumnosti za katere jih nategnejo in to se brezplacno, ce se le da. Flag waving morons,...
Kot da tega res se vec rabimo.. Zdravi ljudje, ki dejansko cutijo neko spostovanje do soljudi,... ponavadi ne potrebujejo brezveznih "zunanjih" izkazovanj, igranih ceremonij,.. da bi bili tako kot so. Samo bleferjem to res ustreza.

Ce ze kaj, ta drzava rabi manj kurcevih parad kjer se bebavi politiki kazejo kameram in vec kriticnega, zavednega (ne patriotskeg ampak zavednega) folka.


Fnt je meu težko otroštvo (že iz nicka), kaj češ (ti ne zamerim), sam IMO je m3njalnik velik bolj primeren za sproščanje tvojih frustracij. :\
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

veteran ::

Matthai > Ampak bom spet citiral Janšo iz leta 1985:

Hmm, če ne opaziš razlike med JLA in SV, te daje paranoja. Ali pa JLA sploh nisi nikoli videl oz. doživel.

Ko smo šli v JLA, je obstajala resna nevarnost, da se kdo vrne domov v krsti (je bilo nekaj takih zelo čudnih 'samomorov', seveda so to počeli predvsem Slovenci in Albanci), ali pa odsedi nekaj let v vojaškem zaporu (zaradi 'terorizma' oz. 'rušenja bratstva i jedinstva')...

Zgolj za info, v Sloveniji še vojaške obveznosti ni več, Matthai. In tudi ko je bila, si se lahko gladko izmuznil z izgovorom vesti. V času JLA ni bilo nobene alternative - ali zapor ali služenje vojske.

V tem kontekstu glej Janševe izjave iz tistih časov.

BTW, ker imaš rad citate:

The only completely consistent people are the dead.

Calligula ::

Zate so spolne orgije po lastnih zeljah z obiljem v vseh pomenih slabo otrostvo? Glede na nick seveda? :D So tebe sadisti vzgajali?

Predpostavljam, da ti se vedno zivis svoje otrostvo in bi pac rad gledal te igracke. Le pojdi pogledat, ce bo, drugace mas pa v muzeju sodobne zgodovine v Tivoliju tudi marsikaj za videt samo precej bolj zrelo zastavljeno. Igrack pa res nimajo.

Alexius,, nekam militantno gledas na stvari glede na svojo predanost katoliski veri. Zakaj bi tebe motili Turki, Nemci,.. ce pa je bog vse ustvaril enake?

Super Sonic ::

Men je najbolj smešno to, da noben ne pomisle na to, kaj imamo sploh za pokazat?

Mamo Pilatusa (z mal sreče bo bojni jurišnik s pilotovo pomočjo med parado še dol pal), dva prastara posodobljena tankca in 17 tisoč napsihiranih vojakov, ki se večino svojega delavnega časa meče, z vejo na glavi ob nekultiviranih zvokih svojega nadrejenega, po blatu.

Oprostite, ampak prou smešni smo. In bog ne daj, da bi pokazal kaj imamo, saj nas potem verjetno lahko še kakšen "gang" napade in ni vrag, da vojne ne dobi.

No, če sem malo resen - po mojem mnenju parade res ne rabimo, ker:
- nimamo česa pokazat
- trošimo dinarje (zdej če se noben drugi ne javi, da jih potrebuje, sem tu jaz ;))

..., pa še kaj bi se našlo.

Sicer mi je pa skoraj vseeno, kaj bo.:|
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

poweroff ::

Hja, ta vojska je res slovenska. Ampak ta vojska je pač samo nek profesionalen organ države. Poleg tega celo pomaga pri okupaciji Iraka.

Zakaj potem nimamo parade kakšnega drugega državnega organa? Parade Birokratov recimo?
sudo poweroff

MadMicka ::

Tale naša vojska je ravno toliko naša, kotje bila naša JLA vsaj tja do sredine 80 let. Tistim starejšim je to jasno.

Alexius Heristalski ::

Alexius,, nekam militantno gledas na stvari glede na svojo predanost katoliski veri. Zakaj bi tebe motili Turki, Nemci,.. ce pa je bog vse ustvaril enake?

fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Daedalus ::

Hja, ta vojska je res slovenska. Ampak ta vojska je pač samo nek profesionalen organ države. Poleg tega celo pomaga pri okupaciji Iraka.

Ma nemoj. Kdaj pa je zveza NATO okupirala Irak? Prosim za točen datum, ime operacije in kdo jo je načtoval, kdaj je bila odobrena na sedežu zveze NATO in ostale tehnične malenkosti.

Mislim - imaš vso pravico, da se ne strinjaš s pošiljanjem vojakov v Irak. Imaš vso pravico do izražanja tega nestrinjanja, do nestrinjanja z vojaškimi operacijami v Iraku, napadom na Irak, [vstavi po želji] Irak...Samo nehaj že enkrat zavajat bralcev s takimi izjavami, resno. Ker ti je lih tolko ko meni jasno, da slovenski vojaki ne grejo v Irak kot del okupacijskih sile, ampak v okviru misije zveze NATO, katere namen je vspostaviti (izuriti) Iraške oborožene sile, ki bojo lahko pol same skrbele za red in mir. Okupacija pa taka, res...

"Misija zveze Nato za usposabljanje varnostnih sil v Iraku je največja prioriteta iraške vlade. Vsi si želimo, da bi se iraške varnostne sile čimprej usposobile do te mere, da bi lahko same poskrbele za varnost v državi, kar pomeni, da bi jo lahko zapustile tako koalicijske kot tudi zavezniške sile," so še povedali v Bruslju.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tear_DR0P ::

Tole bi bil zanimiv kos opreme, polegtega ga še niso vsi videli, samo ne verjamem da bojo to dal na ljubljanske ceste
slovenska vojska ma mnogo tega za pokazat, ne samo 17k vojakov, ki se mečejo po blatu - v bistvu je naša vojska visoko usposobljena in kadar grejo na kakšne študije v nemčijo (al pa kam drugam) se kr izkažejo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

drejc ::

Zate so spolne orgije po lastnih zeljah z obiljem v vseh pomenih slabo otrostvo


Če počneš to s sestrami in bratranci, ja.:\ (OMG, tip misl resno)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

poweroff ::

V Iraku ni mirovnih operacij.

In zavijanje v NATO ne more skriti dejstva, da smo del okupacijskih sil. SPloh, če zraven prišteješ Vilnuško izjavo. Žal tako je. Če nam je všeč ali ne, sedaj smo pač umazani del te igre.
sudo poweroff

Thomas ::

> In zavijanje v NATO ne more skriti dejstva, da smo del okupacijskih sil.

Tako kot tudi v Bosni ali na Kosovu?

So fucking what? Objokani so mirovniki, domorodci pa niti ne. Oziroma, vsaj manj, kot bi sicer bili.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Matthai, o denarju in referendumih:

> Za demokracijo ga ni brezveze trošiti.

Zaradi demokracije jaz ne morem v nedeljo v trgovino. Jebes tako demokracijo, resno. Nic ni demokraticno, ce ti prepoves ljudem, da hodijo v trgovine in tistim drugim, da delajo v nedeljo. Za take referendume JE skoda denarja... :)

Matthai, o drugih paradah:

> Zakaj potem nimamo parade kakšnega drugega državnega
> organa? Parade Birokratov recimo?

A si cist nor? Potem se bodo ljudje s tanki vozili PREKO njih. ;)

Calligula, o patriotizmu in flag waving moronih:

Patriotizem v neki zmerni meri JE dobra stvar! Patriotizem, ko ljudje ob elektricnem blackoutu (ali ob teroristicnem napadu) izobesijo amerisko zastavo na okno, pomagajo drug drugemu in so dejansko ponosni, da zivijo v drzavi v kateri zivijo, ne glede na nesreco, ki se jim dogaja. S tem ni prav nic narobe.

Calligula ::

Drejci, ce je v tem model uzival in to pocel.... pol je uzival... ne?
>:D

BW, temu se rece zaveden folk.

To je neki drugega kot flag waving morons. Falg waving morons so tisti, k bi jim lahko politik, predsednik,... scal v usta pa bi hotli se, ker je to patriotsko in vsi, ki nocejo so izdajalci,...

Patriot je zame beseda, ki oznacuje folk, ki se politicno nekriticno do konca identificira z svojo drzavo kot politicno tvorbo.
Zame je to retard. Ploski um. Vodljivi kopenski izstrelek na dveh nogah...

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

V Iraku ni mirovnih operacij.
In zavijanje v NATO ne more skriti dejstva, da smo del okupacijskih sil. SPloh, če zraven prišteješ Vilnuško izjavo. Žal tako je. Če nam je všeč ali ne, sedaj smo pač umazani del te igre.

Nehaj si zmišlevat. Hočem dokaz, da je NATO del okupacijskih sil. In to v obliki uradne izjave, da je zveza NATO sama potrdilo napad svojih sil na Irak. Ker tole kar ti praviš - je očiten poskus revidiranja znanih dejstev - in to je (znano dejstvo), da zveza NATO z napadom na Irak nima nič. Če se pa zdaj proba tistim, ki so se zaleteli (in zasrali) pomagat - je pa to okupacija? Ma nemoj. Kot sem rekel - nehaj zavajat folka.

Kar se pa tiče vilnuške izjave - spada v en drug kontekst.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Alexius Heristalski ::

Za povprečnega Janeza je vse eno in isto. ;)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

urban99 ::

"Če se pa zdaj proba tistim, ki so se zaleteli (in zasrali) pomagat - je pa to okupacija? Ma nemoj. Kot sem rekel - nehaj zavajat folka."

mwhahahaha, tnx za dozao smeha. Slovenija je šla na pomoč Ameriki! Oh yeah...

drejc ::

Mar ne stojijo za okupacijo nekega ozemlja tudi aneksacija ozemlja pod okupatorja? Ker ono drugo (to kar je v Iraku) je intervencija IMO.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

urban99 ::

aneksacija ozemlja pod okupatorja?To je zastarel princip - nafta pa bo aneksirana, brez skrbi... samo pri nas se bo bencin še vedno dražil, čeprav bi moral imeti za 4 vojake popusta. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urban99 ()

nevone ::

>Slovenija je šla na pomoč Ameriki! Oh yeah...

Slovenija sodeluje pri vzpostavljanju demokracije. Nekateri bi raje videli, da zamiži na oba očesa in na ta način sodeluje pri ščitenju totalitarnih sistemov in številnih kriminalcev, ki v takih sistemih živijo in imajo celo žegen od države za svoja početja.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Franciji paradirala tudi vojaška računalniška enota

Oddelek: Novice / Varnost
63625 (2215) carota
»

Facebook bo za politično propagando lokacijo preverjal z razglednicami

Oddelek: Novice / Ostalo
297621 (5058) gus5

Ruski vojaki v Siriji (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9921129 (17711) Isotropic
»

Vojaška parada v Ljubljani

Oddelek: Problemi človeštva
192707 (1979) donfilipo

Več podobnih tem