Forum » Strojna oprema » Povezava dve rac.
Povezava dve rac.
Daniel ::
Pozdravljeni!
Zanima me kako bi lahko povezal dva računalnika,enega zraven drugega brez uporabe mrežne kartice oz. interneta.Obstaja mogoče kaka varijanta povezave preko Usb? Še kaj drugega?
Svetujte
LP
Zanima me kako bi lahko povezal dva računalnika,enega zraven drugega brez uporabe mrežne kartice oz. interneta.Obstaja mogoče kaka varijanta povezave preko Usb? Še kaj drugega?
Svetujte
LP
ToniT ::
Obstaja možnost preko serijskega porta - tri žice in null kabel - direktna povezava dveh računalnikov, preko paralelnega porta - paralelni kabel 1k SIT in preko USBja, mislim, da je kabel 6k SIT, vendar je to danes vse premalo. Te povezave lahko uporabljaš samo za prenose datotek. Boljše je 2 mrežni kartici 5k SIT in crossover kabel, pa si zadevo rešil tako, kot treba.
Daniel ::
Že res ampak jaz bi to rabil samo, za datoteke ( k prijatlu bi nesel računalnik, pa bi z njegovega nekaj fajlov k meni prenesla pa zapekla na cd).Mi lahko malce bolj razložiš kakšni so tile kabli, ker navadni od tiskalnika ma na koncu drugačen priključek, za serijskega pa sploh ne vem kakšen je in kje bi ga priklopil.Katere programe bi uporabil za prenos, gre to v raziskovalcu?
Hvala za odgovore in LP
Hvala za odgovore in LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabel za povezavo z računalnikomOddelek: Kaj kupiti | 1366 (1166) | Gapi |
» | USB povezavaOddelek: Strojna oprema | 1745 (1613) | XPSISTEM |
» | Kako povezati računalnika direktno preko modemov?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1104 (938) | ABX |
» | MrežaOddelek: Kaj kupiti | 1088 (935) | Bajo1 |
» | Povezava dveh računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1455 (1198) | Fantom |