» »

ISDN hitrost?

ISDN hitrost?

SkIDiver ::

Zanima me sledeče. Trenutno imam povezavo s 64 kb/s. Nekje sm slišu da bi nucu za 128 kb/s drug modem, ki to podpira ampak da bi pr tem plačvov dvojne impulze. Kako je zdej s tem dejte razložit.

boha ::

ne rabiš dva adapterja, en bi naj sfolgal oba kanala oz. obe liniji...
na povezavi klikneš multilink, dodaš drug kanal in se priklopiš. vmes po mili volji izključuješ oz. vključuješ drugi kanal...

dvojni impulzi, kajpak...

smuk ::

Tako je boha reko... mislim, da sedaj tak vsi ISDN modemi (ki to niso, ce se ne motim?:))) podpirajo 128 kb/s. Seveda ce si povezan preko obeh linij placujes dvojne impulze...

SkIDiver ::

Ja delam sam po eni liniji. Modem mam pa še un prvi Stollman al kva je. Jajc uglavnm. Dejte tist multilink mal razložit kako to dela.

jeb ::

nastavitev je simpl k pasulj:
desni klik na ikono dial-up povezave, gres v properties in klik na multilink. Ce tvoj isdn vmesnik podpira 128kb, se ti pri konfiguraciji hardvera itak namestita dva kanala, in ko ustvarjas povezavo, lahko izberes, katerega zelis. Ce hoces oba, kliknes na "use aditional devices", in tam dodas se drugi kanal (npr. Asuscom-Line002).
Najbl enostavno je pac met se eno ikono, ki bo vedno uporabljala dve liniji. Ce imas isdn vmesnik na usb, potem mora delat 128kb. Ce je vezan na COM, potem cez 112kb ne bos prisel, ker je to omejitev COM porta.
Dvomim, da se se najde kaksen model vmesnika, ki ne bi podpiral dveh kanalov. Najbrz zdaj tudi vsi ali vsaj velika vecina isp-jev omogoca povezovanje prek dveh linij. Za Arnes vem, da tega ni podpiral, ce pa to zdaj imajo, pa ne vem.
Jasno, ko uporabljas oba kanala, nimas telefona, in seveda placujes dvojne impulze. Skratka, ko dljas kaj vecjega, uporabi oba kanala, za igre pa ne bos pridobil ne vem kaj.

NightHawk ::

arnes nima tega

SkIDiver ::

Bom probu en dan k se mi bo dalo, k sm oibr len

`ripper` ::

Stollman modem je tista gnila srebrna skatlca od cikov, ce se ne motim. Zvau sicer naj bi podperala 128k samo, en namig: Ceno bos placeval dvojno (se pravi, dve liniji laufata --> dvojni impulzi. Izkoristek pa je temu neprimerno manjsi. Se prav ce zdej surfas s 64k in "recimo" da mas 100 izkoriscenosti ene linije, potem mas na dveh 140, maksimalno 150 teh enot. Tistih dodatnih 64kbitov se tok za en kirc pozna, da pomoje se ti ne splaca pretiravat z dvema linijama 8-)
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Mr.-Viko ::

Na obe liniji ti itak ne bo potegnalo celih 128 kb/s (16 kB/s). Vedno kak kilobayt ali dva manj, pač odvisno, kako blizu si centrali. No, včasih se splača imet dvojno linijo (kadar veš, da bo adapter vlekel maximum), včasih pa tudi ne (kadar veš, da bo vlekel borih 8 kB/s, za katere je seveda škoda imeti drugo linijo vključeno).
No comment, really

Daishi ::

???

ISDN ima error correction izven 64 Kb kanalov. V normalnem rezimu delovanja ( ce ni prevec napak, ce so je to Telekomov problem ) imas prepustnost 128 Kb. ( "the dumb man said" )

Ozko grlo so bila vcasih le serijska vrata ( COM ), ki so podpirala le 115200 Kb.

Nasvet, ki vam ga lahko dam je : ADSL . . . ce ze mate ISDN si prvoscte se ADSL, fiksno 8.000 SIT/mesec, mama vesela, ka ni vec tistih orto tel. racunov in vi surfate cel dan na 512 Kb ! >:D
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

||_^_|| ::

Daishi: zelo inteligentna ugotovitev, nimam kej rect. Sam kaj ko si vecina v nasi ljubi kuri tega nemore prvoščit. Pa ne zarad denarja ampak zato ker je nemogoče. Not available!

Mr.-Viko ::

Telekom bi moral imeti svoj error correction da bi omogočil ADSL. Ko ga bom jaz lahko imel, bo minilo najmanj 10 mesecev, če še ne več. Do tedaj pa bills, bills, bills z ISDN-om.
(pa sorry, ker sem šel izven teme)
No comment, really

Maxtor ::

Da ISDN ne dela z več kot 12KB/s je dostikrat krivo to, da je priključen na COM port, ki večje hitrosti ne podpira. Tako ISDN-a ne izkoristiš nikoli, ker meni lepo laufa s 15 - 16 KB/s, vendar je na USB.

LP

Mr.-Viko ::

Jaz ga imam tudi na USB-ju, pa mi vleče maximum 14.4 kB/s. Saj pravim, da je odvisno tudi od razdalje do centrale.
Ko sem ga pa imel na COM-u, pa je vlekel kakih 10 kB/s, kar je očitno premalo za 2 linije (z drugimi besedami potrata denarja).
No comment, really

SkIDiver ::

Daishi veš za našo bajto smo že trije dal vlogo za ADSL pa tuki v nm bo na voljo menda 32 priključku prjavlenih naj bi blo pa 300 pa še centrale niso postavl

franci ::

help help help
Ko kliknem na jeziček 'MULTILINK' nemorm
nič izbrat(je vse zamegljeno)!
Zakaj to?

kockish ::

USR PRO TA nima takih drajverjev, zato tega ne mores pocet...

||_^_|| ::

k sm meu še isdn sm meu vkloplen dinamičn prehod (1 na 2 linije) in kadar je loh vleku več k 8KB/s je prestavu na obe, pol pa spet nazaj.
3com pro TA modem

Mr.-Viko ::

Pro TA modem že preklopi, če je prenos podatkov >=5kB/s!
In ne mi, prosim, pameti solit, ker lastim takšen modem in vse sem videl na lastne oči (primer: sem vlekel mp3-je z napsterjem (leto nazaj). sem imel v downloadu en komad, katerega je downloadal na obeh linijah (dinamično - najprej 1, potem ob potrebi še 2) z max. 5-6kB/s)

BTW, multilink lahko uporabljaš samo, če imaš dve ali več naprav (npr. 3Comov Pro TA (via ISDN) in notranji modem). Sicer pa, v čem je bistvo multilinka??
No comment, really

kockish ::

Pri pro ta dela prehod na dve linije samo v win9x in ne v win2k. Vecina drugih isdn adapterjev ima take drajverje, ki isdn adapter instalirajo kot dve naprave in pol lahko uporabis multilink. (nikakor ni treba imeti dva modema v masini)

para-site ::

Jst mam stollmann-a že en kup cajta in ne dovolim, ste razumeli????, da govorite, da je slab terminal adapter. Treba je updateat firmware, pobrat dol najnovejši software iz uradne strani in stvar deluje tudi v multilink, avtomatsko preklapljanje iz 1 na 2 linje(to kar se je v prejšnjih postih govorilo), v win98 in win2000 ni problema...
tko da ne govorit, da stvar ne dela dobro, če je ne znate poštimat.

Spajky ::

Fantje, ta stos z avto-dvigom in spustom drugega kanala pri surfanju je zelo dvorezen mec in sicer zato, ker pri vsakem dvigu spet skoci 1 impulz na drugo stevilko, ki stane 5,22sit z ddv.! Tako se lahko zgodi, da v pol ure 10x preklaplja in za par kilobajtov vec placas bistveno vec!!! To se splaca samo pri velikih DL-ih ali pa manualno vklapljanje 2.kanala za multiplo nakladanje /vec oken IE/ ali hkraten DL vecje datoteke ko surfas obenem! Treba bit previden s tem vklopom, da te potem nas vrli monopolist ne orubi! :|

para-site ::

ja, zato pa maš pri stollmann-u za nastavit timeout, po katerem ti spusti ali dvigne drugo linijo.

Bane_ ::

mene sam zanima ce vam dela 3 com pro TA na USb men ni glih ratal nastimat na usb pol mi kr ne zazna modema al pa neki cajta dela pa pol neha;(!A ma mogoce kdo kaksne drajverje za ta da ta modem das na usb!

Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

Maxtor ::

Jaz imam 3 COM ISDN PRO Ta. Nisi napisal v katerem Winsu ti ne gre na USB. Meni dela v w98 na ISB brez problema, v win XP prav tako, v w2k tudi, samo da tu vedno gori lučka DTR, to pa me malo moti. V w ME pa dela bp., samo da mi včasih noče diskonektat. V vseh winsih je gonilnik notri, razen za w98, tega pa sem našel na netu - je sicer iz leta 1999, dela pa super.

LP

Bane_ ::

jest mam win 98se!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

128Kb/s na eni ISDN liniji

Oddelek: Omrežja in internet
121173 (974) TylerDurden
»

ISDN uporabniki - HELP!

Oddelek: Omrežja in internet
91006 (949) Jackass
»

USB ali com port

Oddelek: Pomoč in nasveti
271776 (1562) cekr
»

ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
321681 (1198) Hux
»

Prenosi pri ISDN-u

Oddelek: Omrežja in internet
341491 (1090) rabbit_zek

Več podobnih tem