Forum » Loža » Pogodba v tujem jeziku
Pogodba v tujem jeziku
Lucifix ::
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje, ki pa bo verjetno bolj namenjena pravnikom. Zanima me namreč je lahko pogodba med dvema gospodarskima subjektoma (d.o.o. in s.p.) v angleškem jeziku? Oba subjekta pa imate registriran sedež v Sloveniji.
Problem je namreč, ker sem dobil v roke pogodbo, ki je v angleškem jeziku, ki pa je zaradi nekaterih pravnih besed nekoliko nerazumljiva.
Hvala za odgovor.
imam eno vprašanje, ki pa bo verjetno bolj namenjena pravnikom. Zanima me namreč je lahko pogodba med dvema gospodarskima subjektoma (d.o.o. in s.p.) v angleškem jeziku? Oba subjekta pa imate registriran sedež v Sloveniji.
Problem je namreč, ker sem dobil v roke pogodbo, ki je v angleškem jeziku, ki pa je zaradi nekaterih pravnih besed nekoliko nerazumljiva.
Hvala za odgovor.
MadMicka ::
Ti kr reč, da je potrebno podpisati pogodbo v slovenskem jeziku, sicer vas lahko doleti kazen. Tudi če temu ne bi bilo tako, je to en lep izgovor, da ti dostavijo pogodbo v slovenskem jeziku in se tako lažje izogneš kaki nateganciji.
ZAKON O JAVNI RABI SLOVENŠČINE (ZJRS)
14. člen
(poslovanje s strankami)
(1) Vse pravne osebe zasebnega prava in fizične osebe, ki opravljajo registrirano dejavnost poslujejo s strankami na območju Republike Slovenije v slovenščini. Kadar je njihovo poslovanje namenjeno tudi tujcem, se poleg slovenščine lahko uporablja tudi tuji jezik.
32. člen
(globe)
(1) Z globo od 1,500.000 do 15,000.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik:
b) če pri izvajanju svoje registrirane dejavnosti na območju Republike Slovenije ne posluje s slovenskimi strankami v slovenščini (prvi odstavek 14. člena tega zakona);
ZAKON O JAVNI RABI SLOVENŠČINE (ZJRS)
14. člen
(poslovanje s strankami)
(1) Vse pravne osebe zasebnega prava in fizične osebe, ki opravljajo registrirano dejavnost poslujejo s strankami na območju Republike Slovenije v slovenščini. Kadar je njihovo poslovanje namenjeno tudi tujcem, se poleg slovenščine lahko uporablja tudi tuji jezik.
32. člen
(globe)
(1) Z globo od 1,500.000 do 15,000.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik posameznik:
b) če pri izvajanju svoje registrirane dejavnosti na območju Republike Slovenije ne posluje s slovenskimi strankami v slovenščini (prvi odstavek 14. člena tega zakona);
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoftov center za uporabnike prejemnik klica ni znal Slovensko. (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 33275 (26542) | zmaugy |
⊘ | Ime frizerskega studia...(predlogi) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15480 (13096) | 111111111 |
» | So Popovicevi plakati nezakoniti?Oddelek: Problemi človeštva | 1597 (1003) | Mercier |
» | Zakon o verski svobodiOddelek: Problemi človeštva | 2563 (2111) | BigWhale |
» | Uporaba slovenskega jezika v poslovnem svetu (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 6089 (5242) | madmitch |