Forum » Operacijski sistemi » restart se pred bootom OS
restart se pred bootom OS
iNN ::
Zivjo!
Kot je razvidno ze iz naslova se mi racunalo restarta se preden se mi sploh zazene OS. Torej recimo k mi napise loading grub bootloader. To se ponavlja v neskoncnost.
Stvar je prej delala bp. Notri so bili trije diski dva WD 120GB in 80GB in en se en maxtor 40GB. Namescen je bil Fedora Core 4 Linux. Nato sem vzel ven en disk (maxtor 40GB) ter dve mrezni potem namestil ubuntu 5.10. In tako se je pojavil prob.
Poizkusil sem vse mozne kombinacije z kabli, konektorji, jumperji, ... Ce vse diske odklopim mi normalno napise da ni boot diska in ne restarta. Ce dam notr kak LiveCD distro dela bp. Za foro sem se enkrat ruknu gor fedoro pa je isto.
konfiguracija Abit kt7 RAID, 1024 MB geil RAMa, duron 1400 MHz in dve 3COM mrezni.
Kot je razvidno ze iz naslova se mi racunalo restarta se preden se mi sploh zazene OS. Torej recimo k mi napise loading grub bootloader. To se ponavlja v neskoncnost.
Stvar je prej delala bp. Notri so bili trije diski dva WD 120GB in 80GB in en se en maxtor 40GB. Namescen je bil Fedora Core 4 Linux. Nato sem vzel ven en disk (maxtor 40GB) ter dve mrezni potem namestil ubuntu 5.10. In tako se je pojavil prob.
Poizkusil sem vse mozne kombinacije z kabli, konektorji, jumperji, ... Ce vse diske odklopim mi normalno napise da ni boot diska in ne restarta. Ce dam notr kak LiveCD distro dela bp. Za foro sem se enkrat ruknu gor fedoro pa je isto.
konfiguracija Abit kt7 RAID, 1024 MB geil RAMa, duron 1400 MHz in dve 3COM mrezni.
==
Am, mogoce vsaj kaksna ideja, kaj bi lahko se poizkusil?
Je problem hardwareski ali softwareski??
Je problem hardwareski ali softwareski??
==
kriko1 ::
Odvisno kateri disk si imel prej primarni / tam se je namestil grub, ko si dal x. disk ven in namestil Ubuntu (je bil to primarni - boot disk?), na tega se je namestil grub še enkrat, možno pa je da kaže /boot na disk ki ga ni (samo ugibam). Dej not cd, safe / repair mode -> repair grub.
Ja primarni disk je bil un k je sel ven. Vendar je /boot nastavljen zdajsnji primarni disk. Tudi sam sumim grub. Bom probu tole repair grub.
hvala zaenkrat
hvala zaenkrat
==
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev GRUB-aOddelek: Operacijski sistemi | 2158 (1921) | Icematxyz |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2176 (1811) | Icematxyz |
» | [Ubuntu] Težave z GrubomOddelek: Operacijski sistemi | 1350 (1242) | Brane2 |
» | Nastavitev grub-a za win & suse linuxOddelek: Operacijski sistemi | 1229 (1063) | SasoS |
» | Težava z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1360 (1298) | SkIDiver |