Forum » Programiranje » nizi in besedilo
nizi in besedilo
fukolica ::
lepo pozdravljeni
imam eno vprašanje...namreč v šoli smo dobili nasljednjo nalogo....
"V niz vnesemo besedilo. Koliko je vsota vseh števk, ki smo jih vnesli med besedilom"
najlepša hvala za pomoč
imam eno vprašanje...namreč v šoli smo dobili nasljednjo nalogo....
"V niz vnesemo besedilo. Koliko je vsota vseh števk, ki smo jih vnesli med besedilom"
najlepša hvala za pomoč
fukolica
robbe ::
No samo ko ti filtriraš številke, so le te še vedno v stringu, kako jih potem spravit v int, da jih sešteješ?
snow ::
#include <iostream> #include <string> int main() { std::string text="to 1000 je en mali999testni string 1"; int sum=0,cur=0; for(int i=0;i<text.size();i++) { if(text[i]>= '0' && text[i]<='9') { cur*=10; cur+=text[i]-'0'; } else { sum+=cur; cur=0; } } sum+=cur; std::cout<<sum<<std::endl; system("pause"); return 0; }
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Aja. Sej v c++ a ne?
Erm števk, ne številk. ;)
No potem je še lažje. Tam ko preverja če je cifra daš namesto cur kr sum+=text[i]-'0';
No potem je še lažje. Tam ko preverja če je cifra daš namesto cur kr sum+=text[i]-'0';
Zakon Kak hudiča se to sploh spomneš? Pa zanima me kaj naj bi pomenil '9' ali pa '0'. A je to številka v stringu?
Ja. In mislim da '0' ima vrednost 30, '9' pa 39 lahko pogledaš če je znak ki ga trenutno gledaš cifra, se pravi med 0 in 9.
Pol pa samo '0' odšteješ da dobiš pravo vrednost in jo prišteješ skupni vsoti.
Ma to so take fore, ki se jih naučiš s časom :)
Pol pa samo '0' odšteješ da dobiš pravo vrednost in jo prišteješ skupni vsoti.
Ma to so take fore, ki se jih naučiš s časom :)
#include <iostream> #include <string> int main() { std::string text="to 1000 je en mali999testni string 1"; int sum=0; for(int i=0;i<text.size();i++) { if(text[i]>= '1' && text[i]<='9') { sum+=text[i]-'0'; } } std::cout<<sum<<std::endl; system("pause"); return 0; }
Kje je razlika med text.size in text.lenght? Saj ti obe vrnejo dolžino niza, pa vendar tukaj ne dela lenght.
Enako vrneta.
In meni dela oboje.
In meni dela oboje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | osnove v Javi - zvezdiceOddelek: Programiranje | 3537 (2759) | Tutankhamun |
» | [java] opcijsko oknoOddelek: Programiranje | 2071 (1852) | infiniteLoop |
» | [C] Narascajoce sortiranje linearnega seznamaOddelek: Programiranje | 1856 (1745) | Jebiveter |
» | win api (c++)Oddelek: Programiranje | 2539 (1819) | Gundolf |
» | [Java] Tezave s stringomOddelek: Programiranje | 1639 (1578) | Sergio |