» »

Šverc komerc - Avstrija - Pomagaj-Pomagam!

Šverc komerc - Avstrija - Pomagaj-Pomagam!

Jux ::

Torej. Odločitev je padla - ta vikend ali ponedeljek grem v avstrijo po nakupih - ker v grazu niso cene tako nizke (glej http://www.geizhals.at/) grem na dunaj kjer na vsako komponento prisparas minimalno 100-200 ATS. Boli mene za bencin - itak mamo doma dizla Pasata, pa še fotru se zdi zabavno mal okol hodt zame - ker grem za džabe.

Nadalje. Ne bom kupil samo ene zadeve, ampak če že gremo čez mejo potem gremo hardcore. Tko da so se učlanl še moji kolegi ki jim laggajo računalniki in nimajo velik dnarja. In zdej je iz ene par mojih komponent nastal seznam ki že kr tehta neki šilingov:
Kupu bom:
1. Matične plošče - 2 ECS Elite obične ena LAN. = 2x1016 + 1136
2. RAM - 2 x 256 DDR PC2100 + 1 x 256 SDR CL3 = 2 x 695 + 499
3. Procesor - 2 x Duron800 + 1 x Duron750 = 2 x 855 + 719
= 7486 ATS, kar znese v slo tolarjih ~120k sit. (za isto bi dal pri mlacomu ~ 160k sit)

To je zdej mal prevec za tri osebe da bi nesle prek meje in pobrale nazaj MWST. Probal ga bom dobiti nazaj na Kompasu, kar sicer pomeni 40% manj, vendar nazaj še dolgo ne grem.

Kako naj to švercam? Moje ideje:
1. Ko grem gor uzamem sabo en kup računališkega hardwera (starga) in ga nazaj grede zamenjam z novim - vendar prej pri vstopu v avstrijo (tja grede) prijavim zadeve, ker jih kao nesem na servis.
2. Vzamem tri plate na posamezne račune (mora bit več kot 1000 ATS na enmu računu da dobiš MWST nazaj) in na njih vržem gor procesorje ter ram (te dam na četrti račun). Pol nazaj grede prjavim plate in ker je cena glih okol 1100ATS (kar lahko neseš prbližno čez čez mejo) na osebo ni pene.

Če plan uspe profitiram še:
7486*0.17=1272.62 (tolk je MWST) - 40% = 763.572 kar pomeni ta je skupna cena komponen 6722ATS = 107552 sit (z švercom prišparam 12k sit, kar investiram v boljši proc). Da bo še bolj zanimivo - razlika med cenami v mlacomu in avstriji je okoli 50k sit.
(brutalno>:D)

No zdej pa komentarji na plan, da slišmo vaše ideje glede tega! Če vidte kakšne napake me obveste, NUJNO NUJNO!

PS:PELUGA in GOLDADLER so šopi kjer kupujem.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

BigHugo ::

A si se prepričal, da te cene 100% veljajo. Saj veš, kaj ljudje pravijo o avstrijcih. Najbolje je, da pokličeš v tisto štacuno, kjer misliš kupiti in si stvari rezerviraš. Marsikdaj se zgodi, da imajo stvari lepo na cenikih, robe pa ni. Daj ti stvari vseeno preveri 100%, da ne boš hodil gor 2x.

LP BigHugo
LP BigHugo

Dami ::

Ej, tist DDR ram je mal sumljivo poceni. Si ziher da majo dnevne cene? Pa si vnaprej naroču al upaš da bojo mel na zalogi. Drgač pa vsaka ti čast da greš na Dunaj. Sam kr boš dubu manj štojerja nazaj, se ti ne bi splačal v grazu kupit pa pol dobit cel davek nazaj?
Glede švercanja; naj ti v trgovini naredijoločene račune. Mej obe plati na enem in vse ostalo na drugem. Pol na meji pa sam račun za plate pokaži. Ram, proce ter račun za njih pa dej v žep. Tega ti itak ne bojo našl:D.
Od kod pa si tak btw? Jst sn z slo. bistrce. Mogoč bi se lahk kdaj kej zmenl. Jst mam še 3 kolege, ki bi tud kr vlke vsote nabavl (vsaj jst bi za 15k šilingov). Če nas je tolko bi se pol že splačal tud 2x it gor na dunaj (prvič kupit in drugič tak mal za izlet po štojer). Kaj praviš?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Jux ::

1. Zaloga&podobno: Ja, za to bom poskrbel valda prej - ni šans da tvegam dobavljivost - dons oz. jutr moj kolega (za katerga kupujem in tekoče govori nemško) kilče v trgovino da rezervira vse zadeve.
2. Dami: mene gor fotr pele - pršparam na benzu - tko da grem ziher v ponedeljek ali soboto. Pa da ne govorimo o tem da je velik bolš če fotr pele kokr pa da pele en froc.
3. Graz vs. Dunaj - oz. MWST: če mal po kalkuliraš nit ne zgubim tolk pr davku - namesto 17% dobim nazaj 11%. V grazu je pa razlika v cenah ziher 100 ATS na VSAKO stvar.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Heisenberg ::

....pol pa nekaj crkne pa se bos se jokal ker nisi kupil kje blizje oz. v sloveniji.... pa brez zamere

Simko ::

A če v SLO pobereš MWST, ti odštejejo 40% ?

Jux ::

DM - tudi če moram plačat servis za plato ali proc ali ram, me pride ceneje.
Simko - tko je blo napisan v enmu drugmu topicu sam dons sem se poglobil v problem inu izvedel (ustno izročilo) da naj bi ti na kompasu pobrali samo 5%.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

matevzm ::

Tisto z izvozom starega hwja in uvozom novega ne bo delalo. Pri izvozu moras zapisati model in serijsko stevilko. Sem imel majhen zastoj pri ponovnem uvozu pekaca, ki sem ga peljal na servis (pa je bil uvozen s carino). Trgovina mi ga je zamenjala za novega, na carini smo se pa potem sli ali me bodo spustili... uradno jim ni potrebno. Izvoz in uvoz v takih primerih lahko bojda dela samo spediter (he he, pri njihovih cenah je lazje ce kupis nov pekac).

Dami ::

Jux: ja sej fajn da te fotr pele. Mene sam zanima če bi se ti dal zravn it, ko (oz. če) bom šou jst s frendi gor. Je zlo fajn met enga s sabo, ki ve kak se do trgovine pride. Se mi ne da celga dunaja prefurat sam da bi eno štacuno najdu. Avstrijsk pa znam jst največ, pa še to je bl zarjavelo (čeprav sn meu dojč 4 na maturi:8)).
Glede davka. Jst sn mislu, da bi se ti rajš kr gor na dunaj pelu in v štacuni štojer nazaj dubu. Kaka bi pa bla pol razlika? Sej bencin te pride ene 5000 jurvev več. Če bi nabavu za vlke vsote bi se že splačal. Razmisli. Sicer pa, če bi se na koncu zmenli, da bi šou zravn nas bi lahk pol gor dvignu, ne?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prenosnik - Avstrija

Oddelek: Kaj kupiti
274524 (1776) flipflop
»

Poceni RAM v Big Bang-u

Oddelek: Kaj kupiti
51315 (1105) zile
»

Nakup iz Avsrtije?

Oddelek: Kaj kupiti
101300 (1002) Jux
»

comp shopping v Avstriji

Oddelek: Loža
101235 (1008) dexter
»

CARINSKO VPRAŠANJE - HELP!

Oddelek: Loža
91348 (1207) OZZY

Več podobnih tem