Forum » Pomoč in nasveti » Ob vsakem ugašavanju računalnika se pojavi blue screen!!!
Ob vsakem ugašavanju računalnika se pojavi blue screen!!!
nosk8fx ::
Torej to se zgodi vsakič, ko ga ugasnem. Se pa vsakič pol ponovno zažene.
Rame sem preveril, delajo.
Sem klical prodajalca, ki mi je povedal, da je verjetno osnova šla, oz. disk.
ma kdo kake podobne izkušnje?
drugače pa mam
LANParty UT NF4 Ultra-D, rame XMS, sata disk WD 250Gb, procesor 3500+@2550Mhz, grafično ati Power Color x850xt(nenavito), crosair 1024kit xms(ena ploščica že od začetka ne dela je crknila) drugo sem pa preveril in dela brezhibno, vsaj po testu!
lp, simon
Rame sem preveril, delajo.
Sem klical prodajalca, ki mi je povedal, da je verjetno osnova šla, oz. disk.
ma kdo kake podobne izkušnje?
drugače pa mam
LANParty UT NF4 Ultra-D, rame XMS, sata disk WD 250Gb, procesor 3500+@2550Mhz, grafično ati Power Color x850xt(nenavito), crosair 1024kit xms(ena ploščica že od začetka ne dela je crknila) drugo sem pa preveril in dela brezhibno, vsaj po testu!
lp, simon
Ram sem že preveril. Ni javilo nobenega errorja.
Pol mi očitno ne preostane kaj drugega, kot razdret računalnik in nest plato zamenjat!
Pol mi očitno ne preostane kaj drugega, kot razdret računalnik in nest plato zamenjat!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nosk8fx ()
Izi ::
Če imaš garancijo potem vsekakor vse skupaj odnesi na servis pa naj tam iščejo vzrok.
Če pa boš moral sam plačati nove komponente potem se pa raje najprej zatrdno prepričaj kaj je splohj vzrok za Blue screen.
Lahko je tudi softwareska napaka (Windows, driverji,...)
RAM preveriš z diskete z Memtest programom. Praviš, da je vredu.
Pojdi na internet na WD stran in si najdi programček za testiranje diska, da ti pokaže, če je fizično kaj narobe z diskom.
Nato ga prečekiraj še z "CHKDSK", ča so kakšne datoteke napačno zapisane ali se prekrivajo.
Lahko je problem v samih Windows.
Najhitreje probaš, če zaženeš računalnik z Linux OS in to direkt z CDja brez, da bi ga instaliral na PC. Probaj, če se tukaj normalno zaganja in ugaša.
Če je disk vredu in če se tudi v Linux-u pojavljajo napake ob ugašanju sistema, potem pa je verjetno res napaka na matični plošči.
Možnost je še, da probaš naložiti Windows povsem na novo na sveže formatiran disk in če se bo Blue screen pojavil takoj po sveži instalaciji Windows potem bož zatrdno vedel, da je napaka v Hardwareu in ne v Softwareu. Seveda si najprej naredi Backup pomembnih podatkov.
Če pa boš moral sam plačati nove komponente potem se pa raje najprej zatrdno prepričaj kaj je splohj vzrok za Blue screen.
Lahko je tudi softwareska napaka (Windows, driverji,...)
RAM preveriš z diskete z Memtest programom. Praviš, da je vredu.
Pojdi na internet na WD stran in si najdi programček za testiranje diska, da ti pokaže, če je fizično kaj narobe z diskom.
Nato ga prečekiraj še z "CHKDSK", ča so kakšne datoteke napačno zapisane ali se prekrivajo.
Lahko je problem v samih Windows.
Najhitreje probaš, če zaženeš računalnik z Linux OS in to direkt z CDja brez, da bi ga instaliral na PC. Probaj, če se tukaj normalno zaganja in ugaša.
Če je disk vredu in če se tudi v Linux-u pojavljajo napake ob ugašanju sistema, potem pa je verjetno res napaka na matični plošči.
Možnost je še, da probaš naložiti Windows povsem na novo na sveže formatiran disk in če se bo Blue screen pojavil takoj po sveži instalaciji Windows potem bož zatrdno vedel, da je napaka v Hardwareu in ne v Softwareu. Seveda si najprej naredi Backup pomembnih podatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Preveril sem ramem in disk.
Sem hotel naložit Linux ubuntu version 5.10, ampak preden se zažene mi napiše:
''Failed to set the X server(your graphical interface). It is likely that it is not set up correctly''
Sedaj sem še driverje grafične kartice odstranil, ampak ni pomagalo!
Računalnik je še v garanciji, ampak sem ga kupoval po delih, tako da moram napako najti sam...
Sem hotel naložit Linux ubuntu version 5.10, ampak preden se zažene mi napiše:
''Failed to set the X server(your graphical interface). It is likely that it is not set up correctly''
Sedaj sem še driverje grafične kartice odstranil, ampak ni pomagalo!
Računalnik je še v garanciji, ampak sem ga kupoval po delih, tako da moram napako najti sam...
Ugotovil sem še, da se blue screen ne pojavi, kadar ga ugasnem v ''safe mode-u''.
Sem slišal da baje crosair in dfi ne gresta skupaj, a to drži?
Sem slišal da baje crosair in dfi ne gresta skupaj, a to drži?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8663 (7320) | Jst |
» | prosim za pomoč- kako odpraviti tole napako...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3940 (3449) | Mavrik |
» | Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )Oddelek: Pomoč in nasveti | 2432 (1976) | amigo_no1 |
» | računalnik se mi resetira med delomOddelek: Pomoč in nasveti | 2165 (1619) | gpetrov |
» | RAčunalnik se samodejno restarta!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1927 (1463) | maxsustar |