Forum » Strojna oprema » Menjavi grafične(Vaš nasvet - Prosim)
Menjavi grafične(Vaš nasvet - Prosim)
paWok ::
v kratkem bom presedlal iz radeon-a na geforce, pa me zanima kak kaj z driverji. a treba stare catalystove zbrisati pred menjavo al se sploh ni treba s tem zajebavati?
kak pa kaj z registri?
hvala za nasvete.
kak pa kaj z registri?
hvala za nasvete.
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
TOP ::
Seveda moreš stare drajverje odinšztalirat,ker če te bo kaj zafrkavalo boš potem spraševal kaj je narobe.Lahk tud uporabiš DRIVER CLEANER ki ti 100 procentov vse očist pazit moreš pa kaj boš izbral da ti počisti.
AngelOfDeath ::
format :)
driver cleaner je dober samo včasih se znajo problemi pojavlat :)
driver cleaner je dober samo včasih se znajo problemi pojavlat :)
edit: Slovnica
Shinobi ::
Jaz tudi priporocam format, ker driver cleaner ti registrya nebo spucal. Pravzaprav nobena stvar ne spuce vredu registrya.
Obstaja moznost, da bo vse skupaj normalno delalo ze samo z uninstalom ali, obstaja tudi moznost, da te bo po malem vedno bolj zacelo vse skup zajebavat in bos vec casa in zivcev porabil kot da bi preprosto na novo instaliral winse.
Ponavadi folk nima nic kaj prevec pametnega na disku razen pr0n, mp3 in warez, ce pa so ti to tako nujni podatki pa ne vem. Zdaj pomoje vse seminarske v celem lajfu ti pasejo na 1cd.
Obstaja moznost, da bo vse skupaj normalno delalo ze samo z uninstalom ali, obstaja tudi moznost, da te bo po malem vedno bolj zacelo vse skup zajebavat in bos vec casa in zivcev porabil kot da bi preprosto na novo instaliral winse.
Ponavadi folk nima nic kaj prevec pametnega na disku razen pr0n, mp3 in warez, ce pa so ti to tako nujni podatki pa ne vem. Zdaj pomoje vse seminarske v celem lajfu ti pasejo na 1cd.
frudi ::
ma kaki format, to je izhod v sili. za vsak mišji drek formatirat je taktika n00bov...
če se da zamenjati matično ploščo brez reformata, je menjava grafične res najmanjši problem.
pred menjavo lepo deinštaliraj gonilnike, bootni v safe mode in uporabi Driver Cleaner (sledi navodilom, so praktično n00b-proof). potem zamenjaj grafično, normalno zaženi windowse, prekini vse add new hardware wizarde in inštaliraj zadnje forceware gonilnike.
če se da zamenjati matično ploščo brez reformata, je menjava grafične res najmanjši problem.
pred menjavo lepo deinštaliraj gonilnike, bootni v safe mode in uporabi Driver Cleaner (sledi navodilom, so praktično n00b-proof). potem zamenjaj grafično, normalno zaženi windowse, prekini vse add new hardware wizarde in inštaliraj zadnje forceware gonilnike.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
@frudi
menjava grafične ni mišji drek
včasih gre z driver celanerjem ponavadi pa ne :)
včasih gre z driver celanerjem ponavadi pa ne :)
delfinus ::
V svoji masini sem menjal ze ene 5 graficnih kartic (ATI, NVIDIA), 3 maticne plosce, dva chipseta, nobenega formata se ni bilo potrebno. Imam Dual Boot se zgodovinski Win98 + seveda WinXP, nobenega formata nikjer. Masina dela super.
frudi ::
kakor za koga... sam še nikoli nisem reinštaliral windowsev 2k/XP zaradi menjave grafične.
edino menjava matične plošče je bolj negotova, ampak tudi to se da z malo pameti in previdnosti zvozit brez formata. prehod iz P4 na A64 recimo verjetno res ne bi šel, ampak zamenjati nf2 za nf4 ali kaj podobnega pa se komot da.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
TOP ::
Ma kakšen format fantje ne ga biksat odinštaliraj in to je to sem zamenjal 3 grafe v enem tednu pa če bi vedno formatiral kam bi prišel.
Odvisno kaj kdo misli z delovanjem saj winsi so delali samo pri igranju igerc si mel artefakte. Sistem je zmrzoval itd. Po formatu so vse težave zginle. Pred menjavo grafične je tudi vse brezhibno delovalo.
Menjo sem iz 440MX na 6600GT.
Na drugem compu so Winsi preživeli menjavo kompletnega sistema (disk dal v drugi računalnik) in tudi vse ostalo je delalo.
Menjo sem iz 440MX na 6600GT.
Na drugem compu so Winsi preživeli menjavo kompletnega sistema (disk dal v drugi računalnik) in tudi vse ostalo je delalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nv4_dispOddelek: Pomoč in nasveti | 1462 (1115) | Adrijan0 |
» | Ugašanje računalnika med igranjemOddelek: Pomoč in nasveti | 3632 (2699) | Bostjan99 |
» | nova grafična kartica noče predvajat filmov v predvajalnikihOddelek: Pomoč in nasveti | 1239 (1067) | Azrael |
» | Geforce 6600GT AGP in gonilnikiOddelek: Strojna oprema | 1029 (886) | Thor4 |
» | Problem s CPU usageOddelek: Pomoč in nasveti | 1025 (893) | Scorpia |