» »

Savate - francoski boks

Savate - francoski boks

f.b. ::

....če ste igrali kakšno fight igro ste sigurno naleteli na savate, al pa se motim? No vglavnem da ne boste samo sedeli pred računalniki, lahko pridete na terninge savata (francoskega boksa ali mečevanja)... in se malo razgibate....www.savate.si

A Kdo mogoče pozna savate?

Nejc Pintar ::

eh, še ena borilna veščina.:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Keyser Soze ::

:)

Tudi to je potrebno. Kaj pa je tako posebnega pri savateju, da bi ga izbral prej kot recimo muay-thai ali pa aikido?

Nejc Pintar ::

@Keyser: Dobro, samo telih borilnih veščin je skos več. Nevem kdo si jih sprot zmišluje:)
Lahko je biti prvi, če si edini!

AndrejS ::

Ali je to reklama...
Drugače pa je street fight mnogo boljši!

f.b. ::

... vsakemu bom po malo odgovoril....Savate je evropska borilna veščina, ki ima korenine nekje v 16 stoletju. ZAdeva je nastala dosti pred vsemi današnjimi popularnimi borilnimi veščinami, so bili pa že 1820 organizirani prvi fightu v savatu (francoskem boksu). Francoski boks je rastel vzporedno z angleškim a je na koncu 19st. prevladal angleški boks (klasični), ker so bili takrat mnenja da je nečastno brcati nasprotnika v glavno.

Po drugih državah je savate bolj znan in ima že tradicijo, kot primer lahko povem da so ga na Hrvaškem začeli gojiti že pred prvo svetovno vojno....leta 1920 pa je bil predstavitveni šport na Olimpisjkih igrah v Parizu....

Kaj je pravzaprav savate... deli se na 4 discipline - francoski boks, canne de combat (veščine mečevanja), savate aerobiko in savate defence. V našem klubu treniramo vse discipline, ker pa sem specialist za f.b. vam bom nekaj več povedal o tem športu.

Zadeva je taka.... v ringu delaš obut, kar ima veliko prednosti, predvsem se pozna pri gibanju ki je hitrejše in izvaja se veliko spotikanj, poleg nožnih udarcev nad pas veljajo tudi udarci po nasprotnikovih nogah, pa ne samo polkrožni pač pa tudi direktni. Specialita f.b. so špic udarci, saj lahko nasprotnika zadevamo tudi z špico obuvala, predvsem se pokaže uporabnost pri zadetkih v trebuh oz. po vitalnih točkah. Torej tukaj ni potrebna surova moč pri udarcih z nogo pač je dovolj samo hiter in natančen zadetek. Kar se tiče ročne tehnike uporabljamo tehniko klasičnega boksa....
Pa da ne bo zadeva zgledala preveč huda.....f.b.ima dve discipline 1.assaut - borba na dotik - predvsem gre za tehnično borbo 2. combat - na polno - tukaj pa pridejo v poštev specialitete nožnih udarcev f.b. in so dovoljeni tudi knock outi....8-)


tolk na kratko... na spletu je stran savate zveze slovenije ww.savate-zveza.si , ki je vsebinsko sigurno najbolj popolna stran kar se tiče borilstva v Slovneniji......vredno ogleda....:))

f.b. ::

AndrejS kar se tiče street fighta imaš sigurno prednost če obvladaš savate. Kaj je pa pomembno za pri enem realnem fightu? Najprej mora biti premagan strah do te mere, da te ne ohromi, potem pa pridejo v poštev atributi, ki jih treniraš na treningih - moč udarca, hitrost, odzivnost... no kar se tiče francokega boksa kjer velja samo udarjalna tehnika bi se lahko z udarci in pametnimi umiki obranil pred nasprotnikom.

SkIDiver ::

f.b. mislim, da se sam ne bi udeležil niti enega treninga, predvsem te discipline za katero si ti ekspert. Zakaj? Polkrožni udarec v nogo že. Ampak direktni udarec v nogo!? In to na treningu, ki naj bi bil v prvi vrsti razvedrilo oz nekako "zdrav duh v zdravem telesu". Naj pride premočan udarec pod koleno in adijo koleno!

madviper ::

Če sem prav razumel f.b.-ja je ta hotel povedat kaj je dovoljeno pri tej veščini. Koliko jaz poznam način treninga borilnih veščin, te tam ponavadi ne razbijejo ko kristalno vazo z Rogaške, ampak te naučijo kako ti to narediš nasprotniku.

Vsaj pri karateju smo delal na tak način (lom rok in direktni udarci v trebuh niso nič nenavadnega), ampak sam treniral smo to. Praktično nikoli nisem poskusil ali videl koga da bi poskusil zlomit roko nekomu drugemu.

Borba na dotik je lahko razvedrilo, medtem ko je fulkontakt predvsem za tekme :D !
I'd like to do something crazy!

SkIDiver ::

Men je pala v oko predvsem opcija 2. combat.

Raje grem na 2 uri plesa:) Čeprav imam tud pr tem včas težave s koleni ampak ni nevarnosti, da bi jih polomilo.

f.b. ::

SkIDiver.... zadevo sprejemo kot igro in vse je res ena sproščena igra , ki jo moraš preizkusiti. Do sedaj nismo imeli niti ene poškodbe kolena, prepričan sem da je pri košarki ali nogometu dosti več takih poškodb. Navedel sem samo možnosti ki jih ponuja šport - francoski boks, drugače pa naše treninge obiskujejo tudi punce.

Kdor pa ima ambicije za bolj adrenalinsko borbo in mu je to iziv (combat), pa se lahko udeleži tudi tega. Ker se na treningu naučimo kako se pravilno izmikati in gibati tudi tukaj ni nobenih poškodb, je pa prisotna kakšna modrica.

Sploh pa ne gledamo na treninge v našem klubu samo na ta način, da bi samo trdo trenirali, ampak se udeležujemo in organiziramo veliko aktivnosti, ki popestrijo življenje vsakega.... http://www.savate.si/vpis/vpis_jan_2006/vpis106.htm:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero borilno veščino izbrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8021694 (17916) solatko
»

Borilne veščine

Oddelek: Loža
4810229 (9262) amigo_no1
»

Borilna veščina

Oddelek: Loža
304255 (3495) Gregor P
»

Tajski boks

Oddelek: Loža
377539 (4215) c0dehunter
»

Kali - filipinska borilna veščina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516439 (11382) imagodei

Več podobnih tem