» »

Tajski boks

Tajski boks

teedy ::

Zdravo, vse bolj me zanima kakšna borilna veščina, v mislih imam Tajski boks, ima kdo kakšne iskušnje s tem športom, sam treniram gimnastiko že 9 let, mislim, da bi mi to prišlo prav, malo se razpišite:D

Looney ::

tajski boks ali thai box je zvrst kickboxa. razlike si lahko ogledaš tukaj
več o samem tajskem boksu pa si lahko prebereš tukaj

čisto od tebe odvisno, katero borilno veščino si boš izbral, ampak glede na to, da treniraš gimnastiko, bi ti raje priporočila kaj drugega kot thai box, ker bi ti tvoja gibčnost kje drugje bolj koristila. pri thai boxu namreč izvajaš udarce, ki so zelo nizki in večinoma pod pasom, pa še to skoraj vedno s koleni. priporočala bi ti kakšen savate-pravijo, da je zelo dobra borilna veščina...jaz osebno je ne poznam toliko, ali pa kickbox, pri katerem je približno 70% udarcev z nogami- tukaj bi ti gimnastika zelo koristila-poleg tega je ogromno sparinga (proste borbe, pri kateri je uporabljena kar največja doza zaščite, zato so poškodbe zelo redke), zato pridobiš veliko kondicije- ki je verjetno že imaš. iz svojih lastnih izkušenj ti povem (4 leta treniram kickbox-light in semi contact), da me ta šport še ni razočeral, no, thai box mi pa osebno ni pri srcu, zaradi slabe tehnike na tekmovanjih-kolikor sem videla je samo mlatenje (in verjemi, da sem zadnja, ki bi brez razloga označila kakšno borilno veščino za mlatenje)- in na začetku moraš pri sparingih nositi obupno veliko opreme, kasneje pa nič razen rokavic, tako da so tudi poškodbe pogoste.
glede thai box treningov pa takole: veliko je udarjanja v kot kamen trdo vrečo in rabiš dosti časa, da so privadiš - na začetku biš hodil ves moder domov....

toliko od mene... upam, da se ti je kaj razjasnilo. odločitev kam pa leži na tebi... če te pa še kaj zanima pa lahko vprašaš-dokaj dobro poznam borilne veščine;)
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Hvala ti Looney, da si si vzela čas:)) , no tud o kickboxu sem že razmišljal, mogoče bi pa raje to probou:D , ja kondicije mislm da mam dost, tud laufam usak večer:)) , a kdo ve za kakšn dobr klub v Ljublani:))

lp

gkovac ::

bral sem statistiko, da na tajskem približno 30% borcev tjaskega boksa zboli za kostnim rakom. Po moje je to preveč ekstremna oblika borilne veščine in ti jo gladko odsvetujem. Tudi kar se tiče kluba ti ne vem povedati dosti, lahko pa ti predlagam res dober klub in dobro borilno veščino.

več o Tae Kwon Do in pa še povezava do našega kluba. Pridi si pogledat kakšen trening septembra pa, ko se na novo odpre sezona pa se nam lahko pridružiš. V klubu sta "doma" tudi dva slovenska državna reprezentanta trenerja pa sta definitivno najboljša!
lp,

Bral sem statistiko, da na tajskem približno 30% borcev tjaskega boksa zboli za kostnim rakom.;(

Vedno bom me vleče stran od tega:)), Tae kwon do pa se mi še bol zanimiv, ker mal več skačejo...:D , bomo vidl zakaj se bom odloču, neki bom 100% šou, Tae kwon do, al pa kickbox:)) .

lp

leinad ::

kaj pa ve kdo ali je mogoče v SLO trenirati systemo?

ne, ne vem, se mi pa zdi, teedy, da tae kwon do tudi ni slaba izbira. kar nekaj kickboxarjev (tudi iz našega kluba) trenira ali pa vsaj tekmuje tudi v tae kwon do-ju. športa sta si zelo podobna in zelo v redu. če se boš odločil za enega od teh dveh ti ne bo žal!;)

Nejc Pintar ::

Če si treniral gimnastiko začni s parkour-om, sicer ni borilna veščina, je pa zanimivo;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

hysteria ::

Zadnjič sem gledal posnetek treh tipov ki pri nas počno te vragolije parkour. Za pogledat je zlo dober, sam mam občutek da kosti in sklepi niso lih hvaležni po daljšem času hehe. Unmu ki pa zgor sprašuje o borilnih veščinah, poznam eno kr učinkovito, rabiš sam dost hitre noge, imenuje se pa "tek-na-dom". Pa še pri puncah izpadeš full frajer k se fancy sliši :D

Ok, zdej pa še mal bl zares, kdo ve če pri nas kje poučujejo KRAV MAGA?

gkovac ::

TKD je res zanimiva borilna veščina.. poleg same nožne tehnike, se naučiš tudi samoobrambe, ki pri TKD izvira iz Hap Ki Do in je prav tako korejskega porekla.

Krav Maga pa kot jaz vem poučujejo varnostnike varnostne službe Savoy mislim pa da prav kluba KM pri nas ni.
lp,

Daliborg ::

predlagam da izkoriscas 100% gimnastiko in se gres ucit Capoeiro ( mogoce ni ravno borilna vescina a se naucis prave gibljivosti) , za povrh pa hodis se na kako drugo tehniko ki bo cisto nasprotna ( trda ), nekaj kjer se bos naucil pravilnega ravnotezja in obrammbe z rokami in nogami ter pravilnih udarcev ( s telesom)

Moja kombinacija je trening WT (Wing tsun) , ter prosto razgibavanje capoeira gib-ov ( za gibcnost), pa se kaksne vrece za (visoke) noge pridejo prav (ampak to samo za lepoto).

Ves ostal "fight" kasneje izzide iz tebe samega!

Lp!
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Vajenc ::

Jaz sem, ko je čas to še dopuščal, rekreativno treniral kickbox na Ježici-camp (takrat je bil tam športni center MUmija). Ne vem če imajo še vedno treninge, sigurno pa dobiš na tem naslovu trenerja Matjaža, ki ti lahko razloži in te usmeri za kakšen kvaliteten trening. Za bolj nežno borilno veščino, je imel v isti dvorani treninge tudi klub Nambudo-lepo za pogledat.

Še glede poškodb. Nekje sem zasledil, da imajo nogometaši pri udarjanju žoge z glavo, približno toliko "raztresene" možgane, kot boksar pri povprečno močnem direktu, ki ga faše v glavo.

tomaz 06 ::

Nekaj casa sem treniral kickbox, rekreativno seveda. Baje je precej podobno... sam imam same pozitivne izkusnje.

Loki ::

tisto parkour raje pusti na miru, ce si recimo >18. bos imel zjebane sklepe preden bos vedel, za kaj se v tem "sportu" sploh gre (skoki z visin, m'kay?)
iz kickboxa priporocam klub Chagi (center lj), iz lastnih izkusenj. tkd klub škorpijon (legenda med klubi v lj, dober trener) (kodeljveo).
v bistvu prakticno ni vazna borilna vescina, ce se hoces razmigati, se bos povsod, ce pa hoces kaj za obrambo, je
predvsem odvisno od tebe. ce si npr. v tkd hiter kot strela, bos dva vrgel na tla in zbezal, ce si pa v tajskem boxu in si "invalid", pa tudi proti enemu suhemu mogoce ne bos imel sanse.

capoeria niti ni tako slaba izbira, problem je, da ne bos nikoli nevemkako dober, ker si verjetno ze "star" in nisi gimnasticar od prej (iz mladosti). se pozna.

sicer si sklepe lahko zjebes tako pri tkd kot kb, samo se vedno manj kot pri parkourju. ne vem no, odlocitev je tvoja. parkour je videti sicer vauuuu, samo pri 40 bi rad se okoli hodil osebno.
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loki ()

"Ker si verjetno ze "star" in nisi gimnasticar od prej (iz mladosti). se pozna."

No lih star nisem:)), z gimnastiko sem začel pri 7ih letih, se pravi v vrtcu, kot sem že napisal:D , zdaj pa sem star 16, torej mislim, da imam še časa:D, no za neki bom šou že pogledat,-Parkour, že pri gimnastiki imam dovolj obremenitve, kaj šele to:D .

lp

Nejc Pintar ::

@Loki: Tisti skoki z višin niso ravno parkour. Pri parkouru se gre le za to kako brez ustavljanja najhitreje pridet od ene do druge točke.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Fizikalko ::

Treniral tae-kwon do. Res super, zelo nenasilen, dober tudi za obrambo. Bolj eleganten od kickboxa in bolj praktičen od karateja. Vsaj 70% z nogami. Kondicije rabiš in dobiš ful.

smilyxx ::

LoL pa kaj vi mislte da pri parkourju skačemo z ljubljanskega nebotičnika? Le parkour je čisto varen šport, le pripraviti se je treba prej. Pred vsakim treningom se je treba razgibati in ogreti. Sicer pa če izvedeš pravilen skok iz večje višine ni nič nevaren za kolena, saj je takoj ob pristanku treba nadaljevati v preval da se sila porazdeli.
Mi smo pozimi imeli treninge v OŠ Žirovnica, v Ljubljani pa je najbolje če poiščeš katerega iz Street Flow crew, mislim da ti bodo z veseljem pomagali.
Save water.
drink beer.

BigWhale ::

Ce nisi prevelik agresivc bi ti znal biti Ninjutsu zanimiv....

gforce ::

Začel sem trenirati tajski boks in mi je zaenkrat stvar zelo všeč. Treningi so res zelo intenzivni in te pošteno zdelajo. Kot začetnika me nekoliko moti to, da sem že po par treningih dobil nekaj krepnih udarcev v glavo tako, da je tale borilna veščina res precej groba (ena izmed vaj je ta, da si ne zaščitiš obraza in se izmikaš nasprotniku, ki naj bi se te s hitrim udarcem samo "dotaknil"...pri začetnikih zna biti ta "nekontroliran hitri dotik" tudi precej boleč :D ). Kaj več bom pa lahko povedal po kakem letu ;)

lahko si pa greš ogledati tudi S1 turnir 9. novembra v Ljubljani ( Klikni)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gforce ()

Blazzz ::

gforce kje to treniras in se morda da priti na kakšen poiskusni trening?

whatever ::

IMO najbolj rulata beži-kontakt in tek-na-dom.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

gforce ::

Treningi so v Dijaškem domu Tabor, mislim, da vsak dan v tednu. Uradno pa v torek 18:30 - 20:00 in Četrtek 18:30 - 20:00. Po moje ne bi bilo težav, če bi prišel in rekel trenerju za kak poskusni trening. Drugače je pa vsakič nekaj folka, ki si pride ogledat kak zgledajo treningi. Če se boš odločil, je cena 6k(dijaki) in 7k(študentje)/mesec + vpisnina 3k + oprema (rokavice, ščitnik za zobe, trak za zapestje) 8.5k. Uradna stran kluba - trener je Gašper Božovič (skin head na sliki).

doberman#1 ::

Mene pa zani zanima, če je tajski box dober tud kot obramba na ulici,
zanima pa še to če je res kar mi je kolega reku da te tudi zelo utrdi
Hvala za odgovore

OmegaBlue ::

Utrjuje te skoraj vsaka borilna veščina, ne moreš biti ravno mlahav ko sprejemaš takšne udarce.

Zdaj glede "ulice" te ne bo pripravila nobena veščina (pomaga seveda), če misliš nekaj trenirat samo za to da boš na ulici nekaj veliko pokazal naj te razočaram, večina ljudi, ki bi se radi "tepli" neha trenirat v roku enega meseca, ker se jim enostavno ne da trening za treningom pilit ravnotežja, položajev in pravilnih udarcev (na koncu potem še jokajo kako sklepi bolijo). Ko nekako osvojiš in utrdiš tisto osnovo na mestu in mahanje po praznem zraku te še čaka dobršna mera proste borbe s partnerjem predno bi na ulici karkoli uporabno odreagiral.

Če te bolj to skrbi priporočam kak tečaj samoobrambe in tek na 100m :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

DOOM_er ::

bah ta tepež na ulici je larifari. Sm trenirov Kickbox in smo mel par čefurčkov vsah mesec na nov za kkšna 2 tedna da so se kao naučil osnov, pa da lohk težijo vsakmu. Drugače nimajo pojma. Se je lepo vidlo na borbah da bi jih v real lifu nalomu ko merjasce
Robots will steal your job. But that's OK

Mhm, same here. Taki so hitro šli, ker so pogruntali, da to ni pretepanje. Tok bolš... več placa za nas ostale :P

Blum ::

tajski boks ali thai box je zvrst kickboxa.

muay thai, ne thai box.

To je vse isto.

DOOM_er ::

ni :))
Robots will steal your job. But that's OK

klemzi444 ::

ja isto je

slofight ::

zanimiva stran o tajskem boksu, in sploh kaj je to boks, je naslednja: http://www.slofight.com

WidaK ::

Mene tud zanima dab začeu s tajskim boksom in me zanima kateri klub priporočate v lj alpa če je kakšen celo v kranju?

sined ::

teedy jst ti predlagam ce se nisi nikoli trenirov borilnih vescin,je najbolje za zacetek da treniras tae kwon do,da se naucis noznih udarcev..po tem pa se vpisi na tajski box kjer se zacnejo pravi treningi!

algo ::

Jaz sem nekaj časa treniral tajski boks in moram povedati, da je zadeva kar malo huda. Ni tko kot kak karate ampak tuki se zares "tolčeš". Je pa tut precej odvisno od trenerja, kako ima v glavi poštimano in kako dobro uči. Recimo pri nas, ko smo šli sparing jih je 80% udarjalo na polno;((. Ščitnike za zobe moraš pa itak skos met not. Blo je kar nekaj zlomov raznorazni prstov, krvavitev iz nosu, zlamanih nosov, knockoutov (na treningu:))). Sam tko, da veste kaj vas čaka. Ni to ju jitsu, karate ali tae kwon doo, pri tajskem se gre zares. Sicer nisem treniral kick-boxa ampak pravijo, da je dost bolj na "easy", pa po moje je tam tut manj raznoraznih "pacientov":D Pri tajskem je tudi težko reči, da si boš zadevo vzel na easy in itak ne boš tekmoval. Sparingom in kakšnim "mini" tekmam na treningu se ne da izogniti :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: algo ()

mysterio ::

karate je brezveze sm ga treniru 2 meseca pa mi ni blo usec

OmegaBlue ::

Bravo, po dveh mescih se še stat ne naučiš.. kjerkoli.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

c0dehunter ::

Treniram že tri mesece in priporočam. Če druga ne boš ogromno pridobil na vzdržljivosti, mišični masi in samozavesti.
Poleg tega pa je trening tut zabaven, no vsaj men je. Brcaš, mečeš udarce, itd.. Obvezno potrebuješ preveze ali pa, še boljše, rokavice, drugače boš mel čisto požgano kožo na členkih. Ščitnike za zobe prve mesece ne potrebuješ.
Nekateri mislijo, da za borilne veščine ne rabiš kondicije in da se ne gibaš veliko, je pa dejansko bolj utrujajoče kot kakšna igra košarke ali nogometa.. Pa veliko sreče in čimmanj zlomljenih zobov ;)
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero borilno veščino izbrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8023476 (19698) solatko

Potreba po samoobrambi - kateri trening bi mi biu primeren? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26156573 (51275) bluefish
»

Borilne veščine

4811106 (10139) amigo_no1
»

Borilna veščina

304511 (3751) Gregor P
»

Kali - filipinska borilna veščina (strani: 1 2 3 )

11517704 (12647) imagodei

Več podobnih tem