» »

Nakup laptopa?

Nakup laptopa?

anzy ::

Trenutno sem v fazi nakupa laptopa. Ogledanega mam enga HP-ja v Bigbangu za 205.000, ki ma tut že Win XP Home naložen. Po drugi strani pa me mal mika TRON T454-MWD, ki bi bil z vso zaželjeno programsko opremo vseeno cenejši. Cena, ki sem jo še pripravlje plačati, je okoli 200.000 SIT.

Kaj mislite, oz. mi svetujete.
LP :\
Thenks!

MihaFirst ::

Prste stran od HP-ja.
www.gamma.si

Gwanaroth ::

Prste stran od HP-ja

Lahko argumentiraš?

anzy: definitivno HP.. pozabi na TRON.
Lights often keep secret hypnosis..

anzy ::

Pred cajtom sem meu HP-jev printer(Deskjet), pa me je glava bolela, kolk sem dajal za kartuše in popravilo, ker me je podajalnik papirja jebu. Sam mislm, da (ker pač cene padajo), nima smisla kupovat neki full dracga, če bo to v nekem času 2-3 let prekomerno zastarelo. Dva znanca sta mi sicer svetovala HP-ja.

Glede TRON-a pa nism slišu še za nobenga, ki gi ga čist spluval. (ACER-je baje full odsvetujejo). A maš kej več izkušenj, oz. veš za kakšne.

LP
Thenks!

cojss ::

Tukaj boš našel marsikatero informacijo o prenosnikih vseh cenovnih razredov, tudi do 200.000 sit.

edit: A hp je pa tolk hud da morš prste stran držat. Kere bolne mate eni. Mene pa moj še nikol ni ugrizno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cojss ()

Shatzy ::

Moj predlog je www.so-doo.si (Second Option d.o.o., sedež v MB), pri njih sem kupil HP Pavilion DV1000 series, s Pentium 1,6 Centrino, 512 MB RAM, DVD+RW, 14,1 widescreen BrightVision (svetleči ekran), card reader, remote control, za recipiši 205.000 SIT. Dajo pol leta garancije, in pa brez operacijskega sistema.

Če se ti gre za garancijo in Winse, potem je tvoja vajranta nakup v štacuni. Če pa hočeš dober prenosnik, spremljaj pondbo na njihovi strani, ker jo redno obnavljajo. Kot ti pove že njihovo ime, prodajajo rabljene prenosnike, večinoma gre za predstavitvene modele ki so laufali po sejmih.

Jaz sem z mojim izredno zadovoljen. Aja, mogoče boš dobil francosko tipkovnico... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Shatzy ()

klemen22 ::

Pred cajtom sem meu HP-jev printer(Deskjet), pa me je glava bolela, kolk sem dajal za kartuše in popravilo, ker me je podajalnik papirja jebu

Vav kak si ti brihten ejga. Na podlagi enega tiskalnika (in po vsej verjetnosti enga za 10k sit) so sedaj kar vsi HP produkti slabi?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zheegec ::

Razlika med Tronote/Solonote in takšnimi jajčki pa na drugi strani so HP, Sony, IBM, Toshiba (itd itd) je ogromna. Če le ne želiš totalnega sranja vzemi neko boljšo fermo.

Če še noben ni spljuval TRON jih lahko pa jaz, če želiš >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

cimr ::

Oglej si tudi prenosnike iz druge roke... nekateri so še novi ali pa v garanciji... Jaz sm si pred letom kupil rabljen prenosnik za 60% cene novega in se zadovoljen. Dober prenosnik (HP, IBM, Dell...) traja!!!

http://www.bolha.com/oglas1487589

MasterMiG ::

No ja, se strinjam da je bolš kupt fermo kot ne-fermo, ampak se mi zdi, da ste vseen mal preveč neferme spluval. Moj Gericom Blockbuster je zdej star že skor dve leti in skoz krasno dela, brez kakršnihkoli felerjev. Fotr ma pa Dell Insprion 9100 in je bil že dvakrat na servisu. Tko da tut ni vse čist črnobelo.
There is nothing to fear but the fear itself.

gfighter ::

Ima kdo mogoče kakšne izkušnje s Fujitsu-Siemens laptopi? Prijatelj ga je ravno kupil, zgleda pa takole. Laptop je brez OS-ja, drugače zgleda kar v redu, vseeno pa o njem ne vem nič. Me pa ima, da bi kupil kaj podobnega. Ve kdo kaj več?
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

anzy ::

No, o tem govorim tut sam. Doma mamo namizni računalnik ne-firme, pač sestavljen po želji, že skor 5 let, pa je bil ta čas sam enkrat na servisu. No, sej z njim zlo lepo ravnam, priznam. Tko da bil bil NB sam dopolnilo. Ko pa greš vn z NB-jem (no sej za to ja pa narejen), je pa en HP, Toshiba večji magnet za razne nepridiprave, kot pa ena XYZ-znamka.
Pa še to, kakšna je razlika med HP-jem za 250K in eno ne-znamko za 170K po 3-4 letih; po mojem je ni dosti, saj gresta oba kot zastarela v smeti. Cene vse elektronske robe pa vztrajno padajo, tko da se mi zdi kupovanje znamke na dolgi rok metanje dnarja stran, če glih ne rabiš super-mašine.
LP:D
Thenks!

klemen22 ::

Fotr ma pa Dell Insprion 9100 in je bil že dvakrat na servisu. Tko da tut ni vse čist črnobelo.

Ne vem, vsaj v USA veljajo Dell prenosniki za bolj cheap robo in so neverjetno cenejši kot pri nas.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

madviper ::

Razlika med brand-name in no-name je ponavadi v detajlih. Moja izkušnja je, da ima Tron-note dosti slabšo tipkovnico od enga HP-ja. Vsaj pri dalšem delu. Seveda moraš za to uporabljat oba. Noben ni reko, da ne bo prihajal do problemov. Zato je ponavadi tu garancija. Osebno bi raje prisego na enga HP-ja kot pa na Tron-a.

Sicer pa je tud odvisno, kolk in kaj misliš delat z njim. Predvsem je pomembna kvaliteta ekrana, ohišja, tipkovnice in touchpada. Vsaj tako je moje mnenje. Prenosnika ne kopuj za 5-10 let, ampak za 2-3, ker potem zastarijo in se splača kupit novga.

Če ga misliš nosit okrog, je pametno gledat tud na težo in dimenzije.

Off-topic: Jaz sem z svojim HP-jem (tiskalnikom) zelo zadovoljen, sam kartuše so mal drage. Sam zato pa se glava menja skupaj z kartušo, kar pa je men osebno dokaj pomembno.

Lp, madviper
I'd like to do something crazy!

cojss ::

Sam mam hp-ja in se mi tipkovnica sploh ni zdela nekaj posebnega na začetku, pač tipkovnica. Potem pa sem enkrat delal na enem tronotu, sem videl kaka milina je tipkati na mojem prenosinku. Nisem si mislil, da se te tipkovnice tako krivijo. Meni se je zdelo prav neudobno. Da ne bi o tem, da se marsikateri v idle grejejo tako kot razne "firme" pod polno obremenitvijo. Seveda so pa v obeh taborih tudi izjeme. Recimo asus kao tronote je prav dober in precej boljši od ostalih clevo tronotov.

oolung ::

Tronote je eno navadno sranje in je brezveze metat stran denar, če hočeš najboljšega prenosnika si kupi IBM, ker so ti predragi oz. plačaš še firmo zraven ti priporočam HP-Compaq ali Compaq pravzaprav je to tk isto,so dobri zanesljivi računalniki, ki se lahko primerjajo z IBM v vseh pogledih,pa še cenejši so!!! Jest ti priporočam tole trgovino:
http://www.so-doo.si/
Prodajajo raztavne eksponate to pomeni da prenosniki, so čisto novi samo so bli na nekem sejmu kot raztavni eksponat, in jih dobiš po zelo nizki ceni, jest sm si tam kupu HP-Compaq sm ga dobu za 195.000 sm gledu kolk pride v trgovini tam je pa 260.000 za skoraj 70.000 ceneje.
Res pa je da je garancija samo 1 leto z možnostjo nakupa do 2 let!
Pomoje se ti splača ker majo res kvalitetno robo!

Modri dirkač ::

Ne vem, vsaj v USA veljajo Dell prenosniki za bolj cheap robo in so neverjetno cenejši kot pri nas.


Pa ne sam v US of A.

Pri nas ta kurčev posran DELL prodajajo, kot da je naslednja najboljša stvar od narezanega kruha in je temu primerna tud cena, recimo v Nemčiji se pa to prodaja za smešno nizke cene.

FMC se pa smeji in si pridno polni žepe.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

No, HP se pa res bolj težko primerja z IBM... v nižjem cenovnem razredu že mogoče, drugače pa ne.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ricola78 ::

In zakaj naj bi bil HP slabši? Top modeli za 500-600k so po moje boljši od HP, vsaj več dobiš za isti denar (kar se hardvera tiče).
Priznam pa da je IBM (Lenovo) bolj robusten prenosnik, vsaj tako deluje.

Kar se tiče ostalih poceni varijant, bi rekel da se večinoma razlikujejo po kvaliteti tipkovnic in LCD monitorjev in ohišja.

So pa LCD-ji HP-jev in IBM-ov tudi bl jajc od LCD-ja.

Moje mnenje je, da se splača kupit en cenejči prenosnik ala Acer ali aopen (solonote prestigio).

Kakršen koli prenosnik kupuješ je precej pomembno, da ima vsaj 512MB rama če ne že 1GB. Vgrajene grafične znajo požret precej spomina (64-128MB) in pri večini prenosnikov ne moreš nastavljat v biosu, koliko rama bi dodelil grafični.

Druga stvar, ki je precej pomembna pa je LCD monitor. In moraš prenosnik prej videt, da se lahko odločiš če ti vidljivost odgovarja.

klemen22 ::

So pa LCD-ji HP-jev in IBM-ov tudi bl jajc od LCD-ja.

Potem še nisi videl LCDja od mojega T43 15" Flexview
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

ricola78 ::

Se opravičujem sem se mal zatipkal:8) in spustil besedico lahko. Torej:
So pa lahko LCD-ji HP-jev in IBM-ov tudi bl jajc od LCD-ja (ta pocen variante).

In videl sem od HPja ina IBM ful hude matrike, predvsem tiste z resolucijo 1600*1200 ali 1680 * 1050.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ricola78 ()

SoNgOkO ::

Pozdravljen Anzy!

Najprej se malo povej zakaj bi prenosnik uporabljal!

Jaz si trenutno lastim dva prenosnika Acer Travelmate serija 2310 in Gericom Ego. Z obema sem popolnoma zadovoljen. Prenosnika sta stalno v uporabi (z njima sem stalno na terenu) in oba delata vec kot izvrstno. Nikoli mi ni prislo na misel, da bi kupila kakega HP ali IBM-a saj predrago placas za blagovno znamko. Je ze res, da uporabljajo kak kvalitetnejsi material za ohisje, imajo mal vec sminke ampak da imam za isti denar jaz not radeona 9700 in 512 rama (v Gericomu) v HP/IBM pa neko integrirano sranje. Naj si oni vso sminko zataknejo tja kamor jim sonce nikoli ne posije. Glede tistih kvalitetnih touchpadov pri HP/IBM itak se pol kup laserska brezzicna miska zravn tko, da nima tasnga pomena, na terenu tist kar se dela se pa ze potrpi ceprav kaksnih bistvenih razlik med touchpadom pri HP ali pa pri Gericomu in Acerju ni.

billy ::

Če bi ljudje vedli, da so še kakšne druge znamke kot HP, Acer, Gericom in IBM bi se lažje odločali ;)

SoNgOkO ::

Ljudje poznajo znamke glede na zastopanost pri trgovcih, glede na dobavljivost artiklov in glede na reklamiranost le teh. Na zalost je v Sloveniji ta pestrost razlicnih blagovnih znamk manjsa in s tem tudi vsi ostali omenjeni dejavniki. Seveda izhaja to iz razloga, da je Slovenija le majhen trg in, da se pri nas nepoznanim ponudnikom v velikih primerih niti ne splaca prodirati na tak trg. Seveda si podjetja (HP, IBM...) delijo vecinski delez prodaje tovrstnih artiklov in vsekakor otezujejo prihod novih ponudnikov. To so nesporna dejstva!

No upam, da se nebo vec po nepotrebnem oddaljevali od vprasanj, ki jih je zastavil Anzy ampak zdelo se mi je primerno da repliciram zgornji prispevek.

Lp!

Anze

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SoNgOkO ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup notebooka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
515981 (5133) nodes
»

ComTron prenosniki...

Oddelek: Kaj kupiti
253098 (2611) DjTonic
»

TroNote DA ali NE

Oddelek: Kaj kupiti
375103 (4236) OwcA
»

Kater prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
472645 (1813) OwcA
»

No-name vs. brand name laptopi

Oddelek: Kaj kupiti
252477 (2110) Caligula

Več podobnih tem