Forum » Pomoč in nasveti » Vdor v računalnik
Vdor v računalnik
nokia6310 ::
Matthai:
Kaj pa je najslabše kar lahko s tem narediš nisem razumel vseh tistih baz podatkov pa teh stvari pa vprašam če maš kaj več pojma od mene.
Zakaj je to sploh na netu, če je nevarno.
Kaj pa je najslabše kar lahko s tem narediš nisem razumel vseh tistih baz podatkov pa teh stvari pa vprašam če maš kaj več pojma od mene.
Zakaj je to sploh na netu, če je nevarno.
nokia6310 ::
Ali pa tale:
http://www.rootkit.com/
Kle so šele nevarne stvari posebaj, če je res kar piše tam gor.
http://www.rootkit.com/
Kle so šele nevarne stvari posebaj, če je res kar piše tam gor.
poweroff ::
Na netu je marsikaj kar je nevarno ali je mogoče zlorabiti. Dejsto, da je na netu še ne pomeni, da je legalno ali nenevarno,
sudo poweroff
64738 ::
Skrivanje hekerskih metod je verjetno bolj nevarno kot script kids. Hekerji namrec najdejo buge in potem ostali delajo (auto) exploite in z njimi naredijo botnete in rootkite. S tem da se nekaj objavi se vsaj poskrbi, da je potem to popravljeno ali pa da se razvije nov sistem, ki je nedovzeten za pretekle exploite.
Nekaj prakticnih nasvetov:
- uporabite firewall (lahko tudi router s fw)
- IE zamenjajte s Firefox ali Opero
- Outlook s Thunderbird
- namestite popravke za XP/2000/2003
- Win98: 98 SE Service Pack (freeware)
- distrowatch.com je dobra stran za Linux in BSD ... navsezadnje je vecina exploitov napisanih za Win/IE/Outlook
Ce pa hocete info o novih bugih je packetstormsecurity.org super stran.
Nekaj prakticnih nasvetov:
- uporabite firewall (lahko tudi router s fw)
- IE zamenjajte s Firefox ali Opero
- Outlook s Thunderbird
- namestite popravke za XP/2000/2003
- Win98: 98 SE Service Pack (freeware)
- distrowatch.com je dobra stran za Linux in BSD ... navsezadnje je vecina exploitov napisanih za Win/IE/Outlook
Ce pa hocete info o novih bugih je packetstormsecurity.org super stran.
AngelOfDeath ::
@Matthai
sem že sam pogruntal o čem se gre na strani samo sem mislil da ima kje kaj posebej za varnost napisano pa sem pač vprašal ;)
sem že sam pogruntal o čem se gre na strani samo sem mislil da ima kje kaj posebej za varnost napisano pa sem pač vprašal ;)
edit: Slovnica
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razkrinkali hekerjeOddelek: Omrežja in internet | 3401 (1899) | Ethical |
» | Izbrisani emaili?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2009 (1519) | SavoS |
⊘ | Za vse ki se hvalijo da lahko vdrejo v WinXP (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 11273 (7300) | OmegaBlue |
» | internet vdori v računalnik, rešitev!?! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7508 (6077) | ToniT |
» | NLBjeva svninjarija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14496 (10620) | asPeteR |