Forum » Hlajenje in modifikacije » dva pasivna hladilnika
dva pasivna hladilnika
tec ::
Prva graficna je matrox g550, ki ima gor eno 5x5 ropotalo, ki bi se ga rad znebil. Prostora nimam pretirano veliko, zato bi rabil nekaj tanjsega. Verjetno moram gledati na heatpipe sistem, ker bi rad bil brez venta. Graficna se niti ne greje pretirano, ampak z navadnim hladilnikom pa tudi ne bi slo.
Druga graficna je pa radeon 9250 pci, kjer pa je se manj placa, ker je cist na dnu, zraven je pumpa, tko da sem zlo omejen. Tukaj gor je se vecje ropotalo, ki mi preglasi popolnoma vse v masini. Obvezno moram menjat. Spet rabim nekaj, kar ne strli pretirano ven.
Na spodnji sliki sem oznacil, kje je najbolj stisnjeno. Puscica ena kaze, da se matrox skoraj dotika nb bloka, torej placa za kartico ni. Je pa dovolj prostora na levo strani kartice
Druga puscica pa kaze, da radeon nima nic prostora na levi, ker ga pumpa moti, ima pa prostor na zadnji strani, kjer sta sicer sedaj dva kabla, ampak to bom ze pospravil drugam.
Torej, obstaja kaj takega? hvala
Druga graficna je pa radeon 9250 pci, kjer pa je se manj placa, ker je cist na dnu, zraven je pumpa, tko da sem zlo omejen. Tukaj gor je se vecje ropotalo, ki mi preglasi popolnoma vse v masini. Obvezno moram menjat. Spet rabim nekaj, kar ne strli pretirano ven.
Na spodnji sliki sem oznacil, kje je najbolj stisnjeno. Puscica ena kaze, da se matrox skoraj dotika nb bloka, torej placa za kartico ni. Je pa dovolj prostora na levo strani kartice
Druga puscica pa kaze, da radeon nima nic prostora na levi, ker ga pumpa moti, ima pa prostor na zadnji strani, kjer sta sicer sedaj dva kabla, ampak to bom ze pospravil drugam.
Torej, obstaja kaj takega? hvala
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Randomm2 ::
To ni ravno odgovor na vprašanje.. Kako imaš dve različni grafični na eni matični? (laik)
P.S. Vodno pravtko na grafiko?
P.S. Vodno pravtko na grafiko?
Mess with the best die like the rest.
sid911 ::
Uh Uh Uh...maš pa res gužvo v mašini....placa za kakega zalmana ZM80D ni placa, za kakega drugega pasivnega ni placa.... za r9250 je rešitev, da si nabaviš orginalen pasivni hladilnik.. za matroxa pa sem zaenkrat brez idej....
vodno mogoče, kot je že Randomm2 omenil?
vodno mogoče, kot je že Randomm2 omenil?
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
ena je na agp, druga pa na pci, tko da obe delata.
Ma vodno ne bi dajal gor, ker mi sam vodo greje. Imam vse vente na minimum, tko da mam dobrih 40 stopinj. Ce dam se obe graficne gor, bo pa mal kriza.
A kdo dela doma hladilnike? Alternativno bi lahko dal dva velika hladilnika gor in en 12 vent na stranico, da prepih dela.
Kateri pa je original za 9250?
Ma vodno ne bi dajal gor, ker mi sam vodo greje. Imam vse vente na minimum, tko da mam dobrih 40 stopinj. Ce dam se obe graficne gor, bo pa mal kriza.
A kdo dela doma hladilnike? Alternativno bi lahko dal dva velika hladilnika gor in en 12 vent na stranico, da prepih dela.
Kateri pa je original za 9250?
IceIceBaby ::
Jaz imam v compu GF6600 in sem ventilator enostavno odklopil, samo malo srebrne termalne paste sem daj spodaj. Zadeva dela že cca 1 leto in še ni bilo težav tisti heatsink pa tudi ni nevem kaj. Pomoje ti bo delalo če odklopiš ventilator.
Matrox se greje ko hudic, ce vent ugasnem. Ce s prstom potipam pod gpujem me lahko spece. Ce imam pa prepih, je pa pol manj. ATIja bom pa res kar odklopu, pa da vidm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 31902 (29947) | kuglvinkl |
» | civavaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2241 (1296) | Bevcan |
» | GF 6600GT AGP cooler?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2466 (1709) | 5pellfire |
» | Vodno - par vprasanjOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2073 (1489) | tec |
» | zima je zakon za podirat oc rekordeOddelek: Navijanje | 2227 (1320) | schurda |