» »

SCSI HITACHI diski

SCSI HITACHI diski

rkasteli ::

Ravnokar sem dobil 3 SCSI Hitachijeve diske model DK32DJ-72FC z 74Gb prostora na vsakemu.Problem je sam k nimam zaenkrat nobenih izkušenj znjimi tko da bi rabu mal pomoči glede samega priklopa.Vem da rabim SCSI krmilnik ampak ta model ima FIBER CHANNEL prikluček tko a me zanima če lohk uporabm običn krmilnik sam da so konektorji na kablih različni al rabim prov FIBER CHANNEL krmilnik.Gledu sm na bolhi in so tud ful razlike v ceni med krmilniki vse od 1500 sit pa tud tja do 100.000sit tko da bi rabu mal inštrukcij tuki če se kdo kej spozna na to.Pa če bi jih naprej prodajal kok bi lohk priblizn dobil za enga oz. kok bi lohka ceno postavu?
rkasteli

Poldy ::

Na tem področju nisem nikoli delal, vendar, če boš hotel imeti dobre prenose, buš potreboval dražji kontroler, tako da mislim da se ti ne splača. Mislim da so ti diski bolj mišljeni za strežnike, kot pc. Malo sem gledal cene diskov, če so prave, so potem od 70 do 100k sit na kos...

rkasteli ::

Sm tud jest gledu mal cene vse ostale opreme in so cene kar dobr zasoljene.Diske sm dobil smešno poceni od neke firme za katero sem programiral nekaj stvari in so ubistvu novi zapakirani,sam ne vem točn kako jih nej ponucam.
rkasteli

Jux ::

prodaj jih.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Poldy ::

Pri tej firmi zaprosi še za kontroler, ostalo boš ba že nekako zvezal...

Aja, kako že ta konektor izgleda - ali je malo manjši od ide, ali je tisti ta veliki, pri katerem disk nima ločenega napajanja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

rkasteli ::

Sm dal ze na bolho licitacijo ampak zaenkrat nobenga odziva.Diski res niso na ravni vsakdanjega pc uporabnika tko da jih tud prodat ni lahko.Tisti k pa majo doma SCSI diske imajo pa ponavadi običajne SCSI priključke tko da za FIBER CHANNEL to potem ne pride v postev.Čem mi kdo zrihta kupca mu lepo provizijo pustim od tega:)
rkasteli

rkasteli ::

Disk nima ločenega napajanja,konektor pa ni običajen,recmo da je ene 3cm dolg in okrog 5mm širok.Ne morejo mi kontrolerja zrihtat k to k jim je ostal je bil višek k so serverje sestavljal.Kupil so nevem kok več diskov zato k je bil pol baje dobr količiski popust.Zdej neki jih majo baje za rezervo neki so jih pa raztalal me zaposlene.
rkasteli

McNato ::

Prodaj jih na ebay.de. Tam bo več zanimanja.

Poldy ::

Meni se pa to ne zdi pošteno, da v firmi izkoristijo trenutno navdušenje ljudi in jim potem prodajo praktično neuporabne (za domačo rabo) diske.

Če ni prevelika skrivnost, koliko pa si dal za diske, če sploh si?

mainman ::

Poglej malo na ebay. Verjetno boš dokaj hitro našel kontroler za majhen denar. V primeru, če misliš imeti doma kakšen strežnik jih obdrži drugače pa daj oglas na ebay pa jih prodaj. V Sloveniji trga za takšne diske skoraj ni tako, da jih boš verjetno izredno težko prodal.

krneki0001 ::

Za kok jih prodaš, jst jih kupim.

Mail; nebivedu@yahoo.com

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Na bolho nikol ne gledam, kupujem pa scsi diske, ker imam uglavnem vse na scsi-ju doma - za zdej imam 11 diskov scsi v računali, placa imam pa še za 5 komadov.

perci ::

nebivedu: a si direkt na NEK prkloplen? :D

krneki0001 ::

Za 11 diskov sta dost 2X 400W napajalnika, ki sta v netfinity serverjih. Mam placa za 2x 6 diskov hot-swap in še 3 place za posamezne diske v notranjosti ohišja, ki so neizmenljivi. Teža kište je 52 kilogramov.

Poldy ::

Mislim da je za doma takšna roba brezveze, razen če mogoče ne vzdržuješ kakšne baze, ki jo nudiš na internet (nage babe) in s tem služiš.
Poraba prostora , tišine in el. je prevelika... Nekaj časa sem se doma igral s 15 diski na 3x450W... pa sem dal naprej, enostavno se ne izplača.

krneki0001 ::

Men je ta mašina server za vse ostale domače mašine, ki pa so samo terminalčki - brez diskovja s po 128Mb rama, slabe procesorje in onboard grafično kartico s 4 mb rama, ter mrežne kartice. Vse se dela na tej mašini in zadeva zaenkrat prenese vse. Aja ostale škatlce imajo samo 130W napajalnike v ohišjih AT in procesorsko so čist nemočne - 2 sta 486 160Mhz in ena je P1-100.

Zgodovina sprememb…

rkasteli ::

To ni običn SCSI disk.Zadeva ima FIBER CHANNEL konektor tko da moraš met tud pol tapravo kartico na strežniku.Sej če bi bil občn SCSI konektor bi šou k za med,drugaš pa če poznaš zadevo in bi jih kupu mi pa pošl mail na rkasteli@gmail.com
rkasteli

krneki0001 ::

V kišti imam 2 kontrolerja en ima 2 konektorja in vodi hotswap diske, drugi pa ima je mislim da fiber channel - bom pogledal dans doma, ker me včeraj ni bilo, pa ti odpišem.

Poldy ::

Ali ni tako, da fibre channel načeloma ne uporablja kabla? Diske se kar direktno priklopi na plato, zato pa seveda potrebuješ ustrezno ohišje... Povezava med tisto plato in kontrolerjem je pa nekoliko manjši scsi kabel (oz. več kablov)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldy ()

krneki0001 ::

Jst mam VLM diske v mašini - dva podatkovna kabla prideta do ohišja za hotswap in trije kabli za napajanje do ohišja v katerem je lahko 2X po 6 diskov. Diski imajo samo en konektor skupaj za napajanje in za podatke.

A lahko poslikaš konektor, pa da vidmo, kaj ti sploh imaš. moj drugi kontroler ima ene čudne konektorje gor, 2 različna - en je ozek in dolg pa ima 68 pinov en je pa tak res čuden k za kako optiko gor priklapljat.

rkasteli ::

Na bolhi imas slike konektorja in diska,spodaj imas link do oglasa

: OGLAS
rkasteli

krneki0001 ::

Tole so diski VLM - hot swap in te konektorji stanejo 1000sit, da jih priklopiš na navaden kontroler in jih uporabljaš - prenosa imajo pa tok, da se vsi ata pa sata diski skrijejo. Če si ne boš kupil konektorjev, da bi te diske uporabljal povej kok jih ceniš, pa jih jst kupim.

rkasteli ::

Sm ti odgovoru na privat.
rkasteli


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel in Hitachi skupaj na SSD-trg

Oddelek: Novice / Diski
154507 (3764) PrimozR
»

SCSI disk

Oddelek: Strojna oprema
161719 (1518) stromar
»

Kako se obnese recimo SCSI disk za swap file?

Oddelek: Strojna oprema
232228 (1933) Mr.B
»

Linux na SCSI diskih

Oddelek: Operacijski sistemi
121580 (1356) civic_
»

Seagate Barracuda 9FC

Oddelek: Strojna oprema
5672 (606) tj110

Več podobnih tem