» »

DVD camcorder

DVD camcorder

lalan ::

kako to, da na mini DVD plošček pri teh kamerah lahko zapišemo samo 20 min. videa, če pa so npr. DVD filmi dolgi 2 uri pa še 5.1 zvok imajo zapisan.
Ali lahko po tem na računalniku tri mini DVD z kakšnim programom združiš v vsaj eno uro kvalitetnega posnetka.
Pa še tole me zanima.Ali kateri camcorder že zapisuje 5.1 zvok brez zunanjega mikrofona?|O
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

podtalje ::

To je zaradi tega, ker je to mini DVD plošček in gre gor manj podatkov.
Podatki se zapisujejo spiralno in bolj, ko gremo proti zunanji strani, več podatkov vsebuje en "krog".
Koliko podatkov lahko spravimo na DVD je približno premo sorazmerno površini (pi*r*r).
Koliko podtakov spravimo na DVD je tudi odvisno od bitne hitrosti (kvalitete) zapisa filma.

Vsebino iz večih DVDjev lahko vedno združiš, vendar je potrebno z predvajanje v običajnih DVD predvajalnikih
potrebno ponovno ustvariti menije in ostale stvari, ki pašejo zraven.

Ali kateri camcorder že zapisuje 5.1 zvok brez zunanjega mikrofona?
Ne.

lalan ::

Hvala za pomoč.
Ne vem, kako naj se odločim pri nakupu kamere, ker bi moj podpis po mojem težko prežvečil miniDV obdelavo in izdelavo DVD-ja.
Sicer imam Hi8 analogni camcorder, pa se mi zdi, da bi tele kamere znale delati lepše posnetke...
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

podtalje ::

Slika je nekoliko boljša pri shranjevanju v digitalnem formatu, ne pa prav veliko. Pomembnejša je izbira prave kamere.

Izdelava (kodiranje v MPEG2) DVDja iz DV formata res vzame precej časa (2-3 ure), vendar pa imaš možnosti nastaviti menije, naslove ipd.
Sam osebno bi ostal pri HI-8. Če se pa misliš resno ukvarjati z video obdelavo, pa si boš moral omisliti močnejši računalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Video iz kamere

Oddelek: Pomoč in nasveti
10970 (843) blaz87
»

Montaža filma, posnetega na DVD-videokameri

Oddelek: Zvok in slika
163195 (2836) wooted
»