Forum » Zvok in slika » Kako pritrdit zvočnik na steno?
Kako pritrdit zvočnik na steno?
Mati ::
V bistvu me zanima način montaže manjšega zvočnika za hišni kino na steno. Ne bi rad vrtal, ker je bil zvočnik pregrešno drag, niti ga nebi rad postavil kar na neko polico, ker tam ne morem nastavljati naklona in smeri. Rad bi pa, da je zvočnik nagnjen rahlo v desno/levo, in malenkost navzdol.
Vsepovsod mi ponujajo roke, ki pa imajo težavo, da je treba zvočnik prevrtat.
Trenutno nimam ideje, kako naj zadevo izpeljem. Niti v Bof-u, BB, in drugod mi niso znali svetovat, razen prevrtaj zvočnik...
Kako imate vi rešene te težave. Aja, noge oziroma stojala ne pridejo v poštev!
Vsepovsod mi ponujajo roke, ki pa imajo težavo, da je treba zvočnik prevrtat.
Trenutno nimam ideje, kako naj zadevo izpeljem. Niti v Bof-u, BB, in drugod mi niso znali svetovat, razen prevrtaj zvočnik...
Kako imate vi rešene te težave. Aja, noge oziroma stojala ne pridejo v poštev!
BluPhenix ::
Kakšne znamke pa je zvočnik? Večina kar sem jaz videl imajo namreč nastavke za konzole, ki se jih da dokupiti.
Taka, nedestruktivna varjanta je, da dobiš nekje "kletko", ki bi zvočnik objela (dovolj zgoraj in spodaj). Zvočnika nebi bilo treba vrtati, vendar boš to po vsej verjetnsti moral dat delat nekomu, lahko pa izpade orecej fanj.
Taka, nedestruktivna varjanta je, da dobiš nekje "kletko", ki bi zvočnik objela (dovolj zgoraj in spodaj). Zvočnika nebi bilo treba vrtati, vendar boš to po vsej verjetnsti moral dat delat nekomu, lahko pa izpade orecej fanj.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
perci ::
Pa sej majo v BB taka stojala, ki spodaj objamejo zvocnik in stojalo prišraufaš v steno. Vsaj zdi se mi, da sem to videl v BB na Rudniku.
A rabiš za tole vrtat?
A rabiš za tole vrtat?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Zvočniki so Dali Royal Menuet MK-2 in nimajo od zadaj nič za privijačit. So pa iz zelo dragocenega lesa, tako da mi jih res ni za vrtat.
Perci, tole zadevo so mi že ponujali, vendar je tudi tukaj treba vrtat, in sicer dve luknji od spodaj na zadnji strani zvočnika, drugače se preveč maje. Poleg tega ni možen nagib oziroma naklon.
Glede tiste kletke sem tudi jaz že povpraševal, pa mi je rekel v BB, da so to imeli na začetku, ko so odprli trgovino, da pa že nekaj časa tega ni in niti ne ve kje bi lahko to dobil.
Perci, tole zadevo so mi že ponujali, vendar je tudi tukaj treba vrtat, in sicer dve luknji od spodaj na zadnji strani zvočnika, drugače se preveč maje. Poleg tega ni možen nagib oziroma naklon.
Glede tiste kletke sem tudi jaz že povpraševal, pa mi je rekel v BB, da so to imeli na začetku, ko so odprli trgovino, da pa že nekaj časa tega ni in niti ne ve kje bi lahko to dobil.
Aja perci, če pogledaš tole stojalo boš videl, dve luknjici na prijemalu od zadaj. No tukaj skozi se privijači.
Imam pa še vprašanje glede DVD snemalnika. Jutri sem si mislil it kupit Sony RDR-HX 510, pa sem komaj zdaj opazil, da tole sr... ne podpira MP-3 in Divx, niti SA-DVD in DVD Audio.
Ali je bolje, da kupim tole, in še počakam da pade cena DVD snemalnikom?
Za receiver sem si pa omislil Yamaha RX-V 757 RDS. Če ima kdo slabe izkušnje naj še hitro pove, ker plačam jutri.
Imam pa še vprašanje glede DVD snemalnika. Jutri sem si mislil it kupit Sony RDR-HX 510, pa sem komaj zdaj opazil, da tole sr... ne podpira MP-3 in Divx, niti SA-DVD in DVD Audio.
Ali je bolje, da kupim tole, in še počakam da pade cena DVD snemalnikom?
Za receiver sem si pa omislil Yamaha RX-V 757 RDS. Če ima kdo slabe izkušnje naj še hitro pove, ker plačam jutri.
beerhunter ::
No ena taka, ne ravno najbolj fancy varianta je, da vzameš vrv in spleteš nekakšno mrežo okrog zvočnika in ga potem obesiš s stropa. Fiksiraš ali nagneš ga lahko s pomočje druge vrvi. Ne bo ravno estetsko ampak če izbereš primerno vrv (ki jo lahko tudi prebarvaš z barvo za les, n.pr. rdeče ali črno), mogoče lahko še kombiniraš z verigo, tako da visi na verigi, "kletka" pa je iz vrvi...
just an idea
just an idea
-----
"Gee, I thought we'd be a lot higher at MECO!"
Steven Hawley after STS-41D's pad abort 4 seconds before liftoff
"Gee, I thought we'd be a lot higher at MECO!"
Steven Hawley after STS-41D's pad abort 4 seconds before liftoff
Stepni Volk ::
Vrtanje je potrebno, vsaj za pritrditev ročice v steno.
Drug del, ki zahteva vrtanje v zvočnike za pritrditev na ročico, lahko preskočiš. Imaš več možnosti:
Lepljenje, Ki žal enako uniči zvočno umarico.
Posebna ročica s poličko ki imajo na robu obrnjenem proti slušatelju rob, ki zadržuje zvočnik, da ne pade na tla. Naklon je seveda pri tej rešitvi zelo omejen. Gravitacija, kaj čmo.
Ročica plus zategovalni pas: vsaka ročica ima mini poličko, na to poličko daš enakih dimenzij penasto oblogo, po možnosti iz gume, drugo zgoraj, kjer poteka zategovalni pas.. S tem pridobiš dvoje nevtralizacija tresljajev in ščitenje laka zvočnika.
Obesiti pod strop - vstopi v poljubno prodajalno z rožami, kjer bodo znali ponuditi tudi različne sisteme za obešanje rož pod strop. Tvojih zvočnikov ne poznam, a sem prepričan, da lahko najdeš ustrezno rešitev.
Ponavadi je spodnji del sestavljen iz treh vrvi (če na njih položiš rožo, zvočnik boš videl mercedesov logotip)
Stenska polica na mestu, kjer bi imel rad zvočnik. Lahko se potrudiš in narediš lastno konstrukcijo - ustrezno nagnjeno ali pa pogledaš za že gotovimi proizvodi.
Nauči zvočnike levitirati - malce meditacije in bo šlo: Levitacija - Znani leteči predmet:človek. Nekateri to "znajo in verjamejo".
Drug del, ki zahteva vrtanje v zvočnike za pritrditev na ročico, lahko preskočiš. Imaš več možnosti:
Lepljenje, Ki žal enako uniči zvočno umarico.
Posebna ročica s poličko ki imajo na robu obrnjenem proti slušatelju rob, ki zadržuje zvočnik, da ne pade na tla. Naklon je seveda pri tej rešitvi zelo omejen. Gravitacija, kaj čmo.
Ročica plus zategovalni pas: vsaka ročica ima mini poličko, na to poličko daš enakih dimenzij penasto oblogo, po možnosti iz gume, drugo zgoraj, kjer poteka zategovalni pas.. S tem pridobiš dvoje nevtralizacija tresljajev in ščitenje laka zvočnika.
Obesiti pod strop - vstopi v poljubno prodajalno z rožami, kjer bodo znali ponuditi tudi različne sisteme za obešanje rož pod strop. Tvojih zvočnikov ne poznam, a sem prepričan, da lahko najdeš ustrezno rešitev.
Ponavadi je spodnji del sestavljen iz treh vrvi (če na njih položiš rožo, zvočnik boš videl mercedesov logotip)
Stenska polica na mestu, kjer bi imel rad zvočnik. Lahko se potrudiš in narediš lastno konstrukcijo - ustrezno nagnjeno ali pa pogledaš za že gotovimi proizvodi.
Nauči zvočnike levitirati - malce meditacije in bo šlo: Levitacija - Znani leteči predmet:človek. Nekateri to "znajo in verjamejo".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Po tehtnem premisleku in posvetu, sem prišel do zaključka, da bo potrebno zvočnike vrtat, če želim imeti željen naklon/nagib, ter da tudi estetsko izgleda (da mi ne pokvari izgleda cele dnevne sobe).
Kupil bom zidne nosilce, ki omogočajo ta nagib in jebat ga s solzo v očeh prevrtal zvočnik!
Hvala za nasvete, vendar vseeno domnevam, da vsaka druga varianta pokvari izgled, ali pa ni dovolj stabilna.
Kupil bom zidne nosilce, ki omogočajo ta nagib in jebat ga s solzo v očeh prevrtal zvočnik!
Hvala za nasvete, vendar vseeno domnevam, da vsaka druga varianta pokvari izgled, ali pa ni dovolj stabilna.
Ne obupaj takoj. Še ena podvarianta:
"ribiška mreža" - glede na estetske želje si izbereš gostoto prepredenosti in debelino vrvic. Obesiš pod strop. Podobno kot z "cvetlično" rešitvijo.
"ribiška mreža" - glede na estetske želje si izbereš gostoto prepredenosti in debelino vrvic. Obesiš pod strop. Podobno kot z "cvetlično" rešitvijo.
Ostale variante:
- Če ti je zelo do estetike lahko daš narediti nosilce, ki se bodo vijačili na mesto, kjer imaš zadaj konektorje.
- Neaudiofilsko jih lahko "natakneš" na kavelj, ki bo šel v bas refleks luknjo.
- Če ti je zelo do estetike lahko daš narediti nosilce, ki se bodo vijačili na mesto, kjer imaš zadaj konektorje.
- Neaudiofilsko jih lahko "natakneš" na kavelj, ki bo šel v bas refleks luknjo.
Saladin ::
Narediš navadno poličko pod kotom, med polico in zvočnikom pa ježek (ali še enostavnejše - dvostranski salotejp).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
Dejancek ::
Mati sam ti pa rabi da ti nanaese v glavo, da brez vrtanja za zaželjene ideje se ne bo dal drugače naredit.
Pohvale za tako hitro najdbo nafte.
Pohvale za tako hitro najdbo nafte.
Balandeque ::
Lepljenje. Na zvočnik - na mesto, kjer bo prišlo lepilo - daš majhno nalepko. Odvisno od vrste lepila plastificirano ali papirnato. Toliko, da ne bo zdrsnilo iz nosilca bo že držalo.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.
the chicken was involved - the pig was committed.
BluPhenix ::
Jaz še vedno navijam za kletko.
Pejdi do ene kovinarske delavnice in vprašaj koliko bi prišla pločeniva (aluminij) zvita v C (z dodatnimi robovi za fiksiranje). Na to ti lepo zavarijo uho za vijak (ali v primeru aluminija privijačijo) in je. Če si že toliko dal za zvočnike še enih 5-10k za tako stvar nebi smel biti problem, ali pač?
Skratka ne iskat v trgovini, išči direktno pri izdelovalcih.
Pejdi do ene kovinarske delavnice in vprašaj koliko bi prišla pločeniva (aluminij) zvita v C (z dodatnimi robovi za fiksiranje). Na to ti lepo zavarijo uho za vijak (ali v primeru aluminija privijačijo) in je. Če si že toliko dal za zvočnike še enih 5-10k za tako stvar nebi smel biti problem, ali pač?
Skratka ne iskat v trgovini, išči direktno pri izdelovalcih.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
Trancedeejay ::
Jaz ne bi dajal lepila na stojalo ampak kit-pa se veliko bolje prime(izgleda kot zelo mehek siv plastelin). Ce hoces potem spravit zvocnik s stojala pac lepo primes zvocnik in se malo konkretnejs upres v eno stvar in zvocnik po ene 15-20 sekundah popusti. Pa se kit se ne pozna na zvocnikih.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
smirnof ::
kje pa je ta BB na rudniku? to je najbrž bigbang ane? sej v btc-ju majo najbrž podobno izbiro?
iščem pa stensko držalo za moje genius 5.1 5000 zvočnike, pa ni panike če je treba vrtat v zvočnik al pa steno.
iščem pa stensko držalo za moje genius 5.1 5000 zvočnike, pa ni panike če je treba vrtat v zvočnik al pa steno.
EJ6
AndrewSmith ::
Sej lahko uni sistem kot majo televizijski nosilci uporabis.
Jst sem mel doma tv na taki roki in pritrjeno s pasom.Ce tv-ja
nisem rabu vrtat tudi zvocnikov ne bo treba.
Jst sem mel doma tv na taki roki in pritrjeno s pasom.Ce tv-ja
nisem rabu vrtat tudi zvocnikov ne bo treba.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
smirnof ::
kje pa imaš največjo izbiro teh nosilcev? kokr sm gledal so pa tv nosilci nesramno dragi...
EJ6
GregSlo ::
Ce vam je slucajno v pomoc sm opazu eno zanimivo metodo k imajo zvocniki od TEN-CERNE, tukaj je video kratka video predstavitev | | , sicer ni stensko, ampak ce vprasas ti lahko naredi, cene ma tko nizke ker prodaja sam prek interneta, trgovci ponavadi nabijejo ceno za 100%. Poglej si tukaj : http://www.ten-cerne.si/?page=category&...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kakšne zvočnike naj kupim?Oddelek: Kaj kupiti | 2698 (2319) | Sansui |
» | stensko stojalo za LCD ekranOddelek: Kaj kupiti | 1920 (1816) | T0RN4D0 |
» | [Hi-Fi] - Vpliv prostora na zvok... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12800 (9949) | miko 55 |
» | stenski nosilci za računalniške zvočnike?Oddelek: Kaj kupiti | 2191 (2088) | lsadar |
» | Stenski nosilci za zvočnike, kje kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 3330 (3192) | PhotoBlaz |