Forum » Omrežja in internet » Giga mreža .... prekinja
Giga mreža .... prekinja
C3PO ::
Spoštovani ....
Ker rad eksperimentiram sem si pred kratkim omislil Gigabitno mrežo .. torej
- 8 portni 3Com Giga office switch
- 3Com giga NIC v računalnikih
- Kablovje 6e maximalne dolžine 15 metrov - serisko narejeni
Ko testiram mrežo s serijskim programom od 3Com-a in podobnimi je vse v OK ...
Naletel pa sem na problem stabilnosti, povezava deluje na 1Gb ... računalniki se vidijo med seboj, internet deluje itd ... problem rata pri prenosu večjih datotek >500 Mb kjer pride do prekinitve povezave oziroma povezava enostavno "zmrzne". Da ne bo pomote prenese se različno tam od 50% do 90%. PC-ji ne javijo da je network cable unpluged ... enostavno prenos se ustavi ter stoji ... potreben je ponovni zagon računalnika.
Tudi ko omejim hitrost na 100 Mbit ali celo 10 Mbit ni nic drugace ... ista pesem ...
Vsak nasvet ali ideja je več kot dobrodošla
Hvala
C3PO
Ker rad eksperimentiram sem si pred kratkim omislil Gigabitno mrežo .. torej
- 8 portni 3Com Giga office switch
- 3Com giga NIC v računalnikih
- Kablovje 6e maximalne dolžine 15 metrov - serisko narejeni
Ko testiram mrežo s serijskim programom od 3Com-a in podobnimi je vse v OK ...
Naletel pa sem na problem stabilnosti, povezava deluje na 1Gb ... računalniki se vidijo med seboj, internet deluje itd ... problem rata pri prenosu večjih datotek >500 Mb kjer pride do prekinitve povezave oziroma povezava enostavno "zmrzne". Da ne bo pomote prenese se različno tam od 50% do 90%. PC-ji ne javijo da je network cable unpluged ... enostavno prenos se ustavi ter stoji ... potreben je ponovni zagon računalnika.
Tudi ko omejim hitrost na 100 Mbit ali celo 10 Mbit ni nic drugace ... ista pesem ...
Vsak nasvet ali ideja je več kot dobrodošla
Hvala
C3PO
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ozko grlo omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1867 (1269) | x.sci |
» | Gigabitni switchOddelek: Omrežja in internet | 2881 (2335) | ender |
» | Gigabitna mrežna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 4137 (2554) | Spc |
» | Problem s prenosom podatkov v LANuOddelek: Omrežja in internet | 1258 (1065) | marsovcek |
» | Zakaj mi preko mreže vleče samo 2 MB/s??Oddelek: Omrežja in internet | 1264 (1034) | bastadu |