» »

Problem s prenosom podatkov v LANu

Problem s prenosom podatkov v LANu

HroSCeK ::

Hja.. S tole težavo se igram že od začetka, ko sem sploh mrežo potegnu in priključil v delovanje! Sicer, problem je v tem, da je hitrost prenosa samo 1.2MB/s pa do nekje 2.5MB/s in to na 100 megabitni mreži. Probal sem več ali manj vse, od menjave mrežne kartice, do menjave kablov, nabava switch-a, crosslink kabli, direktni kabli, protokoli.... Brez uspeha :\ Na obeh računalnikih se poganja Windows sistem (XP), probal sem pa že tudi z linuxom - nič bolje! In sicer:

Na računalniku 1:
Mrežna CNet PRO200WL 100mbit
Diski ATA 100 na UDMA 5 (100MB/s - torej tu hitrost ni problem)

Računalnik 2:
2x mrežna Realtek RTL8139 prev tako 100mbit (ena za ADSL, druga za mrežo)
Disk ATA 100 na UDMA 4 (66,7MB/s)

Switch:
Cnet nevem_kater_model 100mbit

Zvezano je pa tako, da gre ADSL v računalnik 2 na eno mrežno, druga mrežna gre na switch. Iz switcha pa naprej na računalnik 1 ter občasno še na prenosnik ali kaj podobnega.

Kot sem že rekel sem probal VSE! Od tega, da sem mislil da se po kablu nabirajo motnje, ker je pač speljan po zunanji steni in sem prestavil računalnika skupaj ter poskusil z drugim kablom z in brez switch-a ampak vedno isto (prenos pod 3MB/s). Potem, zamenjal sem mrežne, na novo namestil sistem, menjal IPje (vse kar mi je padlo na pamet..)
Poleg tega sem vmes v switch uštekal kakšen prenosnik in potem čudežno mreža začne delat do enega ali drugega računalnika s 7MB/s samo je spet odvisno kater prenosnik je (DELL je meu maksimalno hitrost 7MB/s, HP OmniBook je mel spet samo 3MB/s) ker se očitno vse ne mara med seboj :|

Ma kdo še kakšno idejo kaj naj probam da bom dobil malo hitrejši prenos?

[:Notebook:] ::

Očitno s prenosniki deluje, torej si nabavi prenosnike pa bo šlo tudi nekaj deset megabitov/s.
[:DELL / HP / APPLE:]

All ::

tut mene je nekat neki tazga matral...meu z aprenest med dvema pc-jema 20 g..povezava je bla obupna...izkoriščenost mrežne je bla med 1-5 %..občasno je skočila na 50%.....da ne govorim o problemih pri povezavi dveh giga kartic (1x 3com, 1x marvel)

torej kako optimizirat mrežo?

HroSCeK ::

Glede na to, da si pisal v pretekliku me zanima kako si rešil zadevo.. Če si jo... :)) Sicer je pa mal čudno! Dobil sem tester za kablovje in vse je 100% ok! Nobene napake, nikjer nobenga stika - skratka po kablovju gre z lahkoto z maksimalno hitrostjo! Sedaj pa sem še bolj zmeden :(

zee ::

gonilniki?

poskusi s kakšno Live Linux distribucijo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

HroSCeK ::

Stestirano in še vedno isto! A je možno da med sabo mrežne niso 100% kompatibilne? Samo saj so itak po standardih narejene :\ Probal druge gonilnike, nič bolje... Probal linux.. isto..

ToniT ::

Kaj pa, če je problem v switchu?

bond007 ::

Skor ziher je problem switch. Si probal recimo z enim crossover kablom problematična računalnika povezat? KAka je takrat hitrost?

HroSCeK ::

Citiram svoj post (ki upam da ste ga prebrali..
Od tega, da sem mislil da se po kablu nabirajo motnje, ker je pač speljan po zunanji steni in sem prestavil računalnika skupaj ter poskusil z drugim kablom z in brez switch-a ampak vedno isto (prenos pod 3MB/s).


Torej, na začetku sem imel samo crossover kabel in sem si ravno zato kupil switch! Tako da switch tukaj ni nič kriv! Kot sem pa že tudi omel, na nekaterih računalnikih dela včasih tudi 7MB/s prenos samo to je že čudež... Tako da ni problem v kablih, ni problem v mrežnih in ni problem v switchu! Ravno zato sem pa napisal tale post, ker mi je zmanjkalo idej kaj naj še poskusim!

marsovcek ::

Sem imel podoben problem: v enem računalniku Via Epia V z integrirano mrežno + dodatno Realtek, krotil jih je Linux, na drugem integrirana realtek mrežna + winxp. Prenos... nikakršen :'(

Praviš, da si mel tudi linux... Če je še kje inštaliran, bi bilo fajn videti, kaj pravi ifconfig po prenosu nekaj MB podatkov - so kake napake, trki,... Lahko maš skregane MTU-je - v linuxu ti vrednost izpiše ifconfig, za winxp nimam pojma :D (obstaja nek programček za nastavljanje). Mogoče maš skregane duplexe - malo se igraj s temi nastavitvami.

In moja rešitev: Epia V ima nekega hrošča, da z dodatno mrežno ne spušča čez podatkov --> BIOS update in čudežna ozdravitev :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

100Mbps/10Mbps ne deluje s polno paro

Oddelek: Omrežja in internet
266303 (5851) imagodei
»

Glista x64 -XP 1Gbit NO GO

Oddelek: Omrežja in internet
212358 (1902) Tilen
»

1gbps mrezna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
322504 (1577) fRiK0
»

Gigabitna mrežna povezava

Oddelek: Omrežja in internet
484114 (2531) Spc
»

Zakaj mi preko mreže vleče samo 2 MB/s??

Oddelek: Omrežja in internet
231251 (1021) bastadu

Več podobnih tem