Forum » Pomoč in nasveti » Pretvorba Office dokumenta doc v tif
Pretvorba Office dokumenta doc v tif
Shaman ::
Kot ze sam naslov pove zelim pretvoriti .doc dokument v .tif no ali pa tudi .pdf ali .ps. Problem je v tem da zelim to
narediti v Linux okolju. OpenOffice ne pridejo upostev saj nimam X-windows vse mora delovati iz ukazne vrstice.
Iscem nekaj podobnega temu ukazu #ps2pdf
Kaksen nasvet ???
narediti v Linux okolju. OpenOffice ne pridejo upostev saj nimam X-windows vse mora delovati iz ukazne vrstice.
Iscem nekaj podobnega temu ukazu #ps2pdf
Kaksen nasvet ???
Matev ::
tif je format zapisa slike
pdf je zaprti dokument ki lahko vsebuje tekst in sliko
ps je pa tiskalniški zaprti dokument ki ga praktično ne moreš uporabiti nikjer drugje kot na izhodni enoti - tiskalnik, osvetljevalka...
tif se pa krasno naredi če v fotošopu odpreš pdf in ga pretvoriš v bitno sliko - a velikost take datoteke in nezmožnost naknadnega editiranja zna biti sitnica
pdf je zaprti dokument ki lahko vsebuje tekst in sliko
ps je pa tiskalniški zaprti dokument ki ga praktično ne moreš uporabiti nikjer drugje kot na izhodni enoti - tiskalnik, osvetljevalka...
tif se pa krasno naredi če v fotošopu odpreš pdf in ga pretvoriš v bitno sliko - a velikost take datoteke in nezmožnost naknadnega editiranja zna biti sitnica
Shaman ::
V bistvu jaz vsak prejeti format moram pretvorit v .tif za pdf in ps ni problema, ampak za .doc se mi ne sanja kako!
Na voljo imam samo eno linux masino, ki sprejema maile "postfix" in iz sporocila vzame priponko in jo pretvori v tif in poslje fax na doloceno stevilko.
Seveda vse to v orodni vrstici brez graficnega vmesnika.
Tako, da razne win aplikacije niso kaj dosti uporabne v mojem primeru.
Na voljo imam samo eno linux masino, ki sprejema maile "postfix" in iz sporocila vzame priponko in jo pretvori v tif in poslje fax na doloceno stevilko.
Seveda vse to v orodni vrstici brez graficnega vmesnika.
Tako, da razne win aplikacije niso kaj dosti uporabne v mojem primeru.
Matev ::
iz doca v pdf ali ps in nato v tif
za neposredno iz doc v tif pa ne vem - ne vem ali je sploh možno pri dokumentih z več stranmi
za neposredno iz doc v tif pa ne vem - ne vem ali je sploh možno pri dokumentih z več stranmi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VB.net Excel v TifOddelek: Programiranje | 1141 (1040) | saule |
» | Excel - Pdf v ozadju in pisanje čez pdf - možno?Oddelek: Programska oprema | 2869 (2615) | Blindeye |
» | Norveška bo uporabljala odprte standardeOddelek: Novice / Omrežja / internet | 3404 (2492) | jype |
» | program - FAXOddelek: Programska oprema | 3052 (2815) | Tomay |
» | .tif to .dwgOddelek: Programska oprema | 1286 (1189) | kozmos |