Forum » Programiranje » problem v Matlabu
problem v Matlabu
nosk8fx ::
v Matlabu zapišem funkcijo v niz (string), npr. f='[-2*y(1)-3*y(2)+2*3;-2*y(2)+2*y(1)+2*3]';
vendar bi rad, da bi lahko namesto konkretnih števil, napisal koeficiente a,b,c..., npr. f='[-a*y(1)-b*y(2)+c*d;-e*y(2)+f*y(1)+g*h]'; in bi te koeficiente prej definiral s funkcijo input - da bi lahko vnašal vedno različne. pol to funkcijo uporabljam v eval(f).
če vnesem s številkami, dela vse pravilno, če pa s koeficienti in jih prej podam, pa mi napiše error:
>??? Error using ==> vertcat
>All rows in the bracketed expression must have the same
>number of columns.
>
>Error in ==> C:\Documents and Settings\Saso\Desktop\sašo\tvs\proba.m
>On line 71 ==> k1=eval(f);
kaj moram storiti, da bom lahko na začetku podal koeficiente in nato se bojo sami "prenesli" v funkcijo?
je to mogoče?
prosim pomagajte.
za vse odgovore že v naprej hvala!
lp, Sašo
vendar bi rad, da bi lahko namesto konkretnih števil, napisal koeficiente a,b,c..., npr. f='[-a*y(1)-b*y(2)+c*d;-e*y(2)+f*y(1)+g*h]'; in bi te koeficiente prej definiral s funkcijo input - da bi lahko vnašal vedno različne. pol to funkcijo uporabljam v eval(f).
če vnesem s številkami, dela vse pravilno, če pa s koeficienti in jih prej podam, pa mi napiše error:
>??? Error using ==> vertcat
>number of columns.
>
>Error in ==> C:\Documents and Settings\Saso\Desktop\sašo\tvs\proba.m
>On line 71 ==> k1=eval(f);
kaj moram storiti, da bom lahko na začetku podal koeficiente in nato se bojo sami "prenesli" v funkcijo?
je to mogoče?
prosim pomagajte.
za vse odgovore že v naprej hvala!
lp, Sašo
blazic27 ::
Že dolgo nisem nič delal v Matlabu, ampak če se dobr spomnim, je tako zadevo najbolje izvest s pomočjo *.m filea.
Ne vem koliko si seznanjen z *.m filei, torej odpreš novo *.m datoteko, in not zapišeš vrednosti za a, b, c,... (npr.: a=5; ipd). Ta file shraniš in ga, preden zaženeš svoj string, pokličeš z ukazom file.m (path mora biti nastavljena na mapo, v kateri se nahaja file.m). Tako se naložijo vrednosti za spremenljivke a, b, ... in ko zaženeš svoj string, bi moralo delovati.
>number of columns
pomeni, da mogoče string ni pravilno postavljen. Preglej kakšne vektorje dobiš v posameznem produktu (npr.: -2*y(1)), saj vektorji, da jih lahko seštevaš/odštevaš morajo imeti enake dimenzije (mislim).
Upam, da bo moj odgovor kej pomagal.
Lp
Ne vem koliko si seznanjen z *.m filei, torej odpreš novo *.m datoteko, in not zapišeš vrednosti za a, b, c,... (npr.: a=5; ipd). Ta file shraniš in ga, preden zaženeš svoj string, pokličeš z ukazom file.m (path mora biti nastavljena na mapo, v kateri se nahaja file.m). Tako se naložijo vrednosti za spremenljivke a, b, ... in ko zaženeš svoj string, bi moralo delovati.
>number of columns
pomeni, da mogoče string ni pravilno postavljen. Preglej kakšne vektorje dobiš v posameznem produktu (npr.: -2*y(1)), saj vektorji, da jih lahko seštevaš/odštevaš morajo imeti enake dimenzije (mislim).
Upam, da bo moj odgovor kej pomagal.
Lp
nosk8fx ::
eh, sem ugotovil...
ni blo nič narobe, samo sem koeficient a imel dvakrat različno definiran (ker sem ga že prej uporabljal)
ni blo nič narobe, samo sem koeficient a imel dvakrat različno definiran (ker sem ga že prej uporabljal)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MatematikaOddelek: Šola | 3433 (2213) | Math Freak |
» | Matematika-problemOddelek: Šola | 1641 (1415) | Math Freak |
» | Matematika - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26897 (23472) | daisy22 |
» | Ena matematicnaOddelek: Šola | 1731 (1565) | rasta |
» | funkcije za 8.rOddelek: Šola | 2112 (1953) | root987 |