» »

[java]napačen classpath

[java]napačen classpath

EvilDare ::

Živijo

Imam sledeč problem. Ko recimo hočem prevesti program z javac mojprogram.java mi ga uspešno prevede, ko pa hočem pognati program z
java mojprogram mi pa izpiše napako "Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: mojprogram". Če pa program zaženem z
java -classpath . mojprogram ga pa uspešno zažene.

Ali se nebi dalo kaj narediti da mi nebi bilo treba vedno ta -classpath pisati? Naj bi bila ta napaka nekaj povezana z SP2 za Windowse. V spremenljivkah okolja sem pa že čudo stvari poskušal in nič ne deluje. Trenutno imam nastavljen PATH na C:\j2sdk1.4.2_10\bin in CLASSPATH na C:\j2sdk1.4.2_10\jre\lib\ext\dnsns.jar;
C:\j2sdk1.4.2_10\jre\lib\ext\ldapsec.jar;
C:\j2sdk1.4.2_10\jre\lib\ext\localedata.jar;
C:\j2sdk1.4.2_10\jre\lib\ext\sunjce_provider.jar
ker sem nekje tako prebral. Sem začetnik v programiranje tako ne me napadat če sem zdaj kakšno neumnost napisal.

kopernik ::

Če si v istem direktoriju, bi ti moralo delati brez "-classpath" parametra.

Sicer pa, pozabi na sistemske spremenljivke. Ko boš več programiral v Javi, boš najbrž namestil še kakšno drugo verzijo JDK-ja in potem bo v pathu zmešnjava. Raje vsakič zaženi z ukazom, ki ima polno pot, npr. 'C:\j2sdk1.4.2_10\bin\java -cp . mojprogram' ali pa si kreiraj en batch fajl. Za olajšanje programiranja in nasploh spoznavanje jave ti pa priporočam kakšen IDE (netbeans, eclipse, etc.), kjer lahko poganjaš svoje programe brez razmišljanja o teh stvareh.

Fizikalko ::

Eclipse download. Uporabljam sam - kar kul.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datoteko

Oddelek: Programiranje
194048 (397) killa bee
»

JAVA SDK - namestitev

122540 (1638) cobrica
»

[JAVA] mysql-connector-java in povezava z Mysql

92090 (1972) Sergio
»

kako prevedem(skompajlam) javo v linuxu?

101600 (1481) hruske
»

JAVA in classpath !!!

61132 (1045) T(he) Boss

Več podobnih tem