Forum » Pomoč in nasveti » Telefon šumi, dial-up pa je počasnejši kot WAP!
Telefon šumi, dial-up pa je počasnejši kot WAP!
tejo ::
Zadnjih nekaj dni ne morem normalno klicati, ker v telefonu šumi, še hujše probleme pa imam z internetom. Ta se mi namreč običajno poveže hitrostjo nižjo od 20 Kbps, datoteke iz neta pa vleče s kar 0.40 k/s!
Kaj bi bilo lahko narobe? Še najbolj sumim, da ima Telekom prste vmes, pri nenadnem zmanjšanju hitrosti interneta. Prej sem datoteke vlekel iz neta z +20 k/s (tako pravi gozilla), zdej pa 0.4 k/s!
Teževe z modemom niso mogoče, prav tako z ponudnikom dostopa do interneta, ker sem preizkusil tri različne in pri vseh je isto!!!
Kaj bi bilo lahko narobe? Še najbolj sumim, da ima Telekom prste vmes, pri nenadnem zmanjšanju hitrosti interneta. Prej sem datoteke vlekel iz neta z +20 k/s (tako pravi gozilla), zdej pa 0.4 k/s!
Teževe z modemom niso mogoče, prav tako z ponudnikom dostopa do interneta, ker sem preizkusil tri različne in pri vseh je isto!!!
- spremenilo: tejo ()
matter ::
Kva ti to govoriš o fiskni telefoniji glede da sumiš telekom, i am lost.
Vsekakor je kriv telekom, ni važn o čem govoriš :)
Vsekakor je kriv telekom, ni važn o čem govoriš :)
Ja, o fiksni.
A je že kdo imel podobne težave? A bo treba (že spet) na telekom težit, al kaj?
A je že kdo imel podobne težave? A bo treba (že spet) na telekom težit, al kaj?
Kriko ::
ŠUMI, popln znak napake v liniji, zato se ti tudi ne poveže. kliči službo za reklamacije, kjer ti bojo rekli da napiši prošnjo čisto navadno par besed kjer boš opisal težave in povedal da se ti internet pač poveže kot se ti, pol pa če imaš srečo bojo prišli hitro rešit. Pri meni so bili v dveh dneh-Koper!
MTB ::
Verjetno je kje kak slabši stik, preglej najprej napeljavo. Si mogoče priklopil kak nov telefon? Lahko pa tudi prijaviš motnje na liniji, pa ti bodo Telekomovci zadevo pregledali.
RS
RS
Dami ::
Praviš da si vlekel z +20kb/s? Kako linijo pa sploh maš? Dvokanalni ISDN?? No, mislim da tega nimaš, kr tu ni nobenih problemov.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Kriko ::
Ja najprej res preglej, kontakte , pa če imaš več telefonov probaj vse izklopit in če pol dela v redu enega po enega vklopi da vidiš keri dela težave!!
Je pa res kot pravi DAMI, +20kb/s, z navadnim V90 56K ni možno!!!!!!
Če dosežeš 8kb/s stalnih imaš že svetovni rekord!
Je pa res kot pravi DAMI, +20kb/s, z navadnim V90 56K ni možno!!!!!!
Če dosežeš 8kb/s stalnih imaš že svetovni rekord!
8 k/s? Potem sem že zdavnaj postavil svetovni rekord... Samo, zdejle me zaj***va nekaj. Trenutno se je malo izboljšalo stanje, tako da mi zdaj vleče s 3.4 k/s, kar je zame zelo malo, ker sem navajen na hitrost vleke nekje med 5 k/s in 13 k/s, kar je bilo včasih pri meni normalno. Razen če gozilla in windows xp "file download" (kadar nimam pognane gozille) lažeta...
MTB ::
He, he, he. Poglej si kaj pomeni bit[b] in kaj byte[B].
8 bit=1 byte
Če imaš prenos pri V.90 npr 49.333 bps, to pomeni 49333 bit-ov na sekundo, oziroma približo 6166 byte (bajtov), ker pa je 1KB=1024B je to maksimalno 6kB na sekundo. Pa še tega ne dosežeš, ker v danem trenutku potuje promet tudi od tebe. Torej, teoretično ni mogoče. Če pa ti kak programček to kaže (ala Download Accelerator, Godzilla ali kaj podobnega), se je del prenešene datoteke že prej prenesel v tvoj računalnik.
Upam, da boš sedaj razumel, kaj ti želijo ljudje dopovedat (da tak prenos ni mogoč).
RS
8 bit=1 byte
Če imaš prenos pri V.90 npr 49.333 bps, to pomeni 49333 bit-ov na sekundo, oziroma približo 6166 byte (bajtov), ker pa je 1KB=1024B je to maksimalno 6kB na sekundo. Pa še tega ne dosežeš, ker v danem trenutku potuje promet tudi od tebe. Torej, teoretično ni mogoče. Če pa ti kak programček to kaže (ala Download Accelerator, Godzilla ali kaj podobnega), se je del prenešene datoteke že prej prenesel v tvoj računalnik.
Upam, da boš sedaj razumel, kaj ti želijo ljudje dopovedat (da tak prenos ni mogoč).
RS
Hlod ::
Ste mogoce pozabili na kompresijo?? Morda pa clovek DL nekompresirane BMP-je ali vob fajle? Na moji liniji (14400 (PCM ipd..)) lahko ob primerni kompresiji dovnloadam tudi do 0,5MB/s+
(sam k bi slo tok tut pr mp3-jih...)
Mi telekom noce PCM-ja odklopt...
Hlod.
(sam k bi slo tok tut pr mp3-jih...)
Mi telekom noce PCM-ja odklopt...
Hlod.
Saj sem poklical na 116, pa sem se mal pozanimal. Če do konca tedna ne bo nič bolje, drug teden še enkrat pokličem in pridejo s telekoma pogledat, kaj bi lahko bilo narobe z našim ISDN.
Hlod: DL večinoma *.zip in *.exe datoteke. Včasih tudi kakšen *.mp3 file.
Hlod: DL večinoma *.zip in *.exe datoteke. Včasih tudi kakšen *.mp3 file.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Teličkovo nabijanje!Oddelek: Omrežja in internet | 2658 (1853) | madmitch |
» | Zakaj je povezava 50.666, in ne 56.000?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1946 (1383) | CWIZO |
» | ADSL a je to res a sam govorijo?Oddelek: Omrežja in internet | 1871 (1177) | BigHugo |
» | Prenosi pri ISDN-uOddelek: Omrežja in internet | 1568 (1167) | rabbit_zek |
» | Kako kej hitr dowloadate?Oddelek: Loža | 1919 (1627) | Miran |