Forum » Strojna oprema » Preklop med 1 PC in 2 MONITORIJA
Preklop med 1 PC in 2 MONITORIJA
twiggy ::
Živjo,
a kdo pozna kakšen "switch", da bi imel na eni mašini priklopljena dva monitorja? Grafična kartica nima DVI vmesnika ...
Imam recimo KVM switch, da preklapljam med dvemi PCi in eno mašini, kadar moram, a obstaja kaj podobnega za obratno situacijo?
V čem je fora? Imam dve mašini in dva LCDja, od tega je eden za design (21" LCD). Včasih bi rad preklopil, ko delam v kakšnem photoshopu, illustrator itd... ali ko gledam filme. Sicer pa uporabljam 17", ko drugi monitor uporablja nekdo drug.
Hvala za vse predloge.
a kdo pozna kakšen "switch", da bi imel na eni mašini priklopljena dva monitorja? Grafična kartica nima DVI vmesnika ...
Imam recimo KVM switch, da preklapljam med dvemi PCi in eno mašini, kadar moram, a obstaja kaj podobnega za obratno situacijo?
V čem je fora? Imam dve mašini in dva LCDja, od tega je eden za design (21" LCD). Včasih bi rad preklopil, ko delam v kakšnem photoshopu, illustrator itd... ali ko gledam filme. Sicer pa uporabljam 17", ko drugi monitor uporablja nekdo drug.
Hvala za vse predloge.
---
Twiggy
Poldi112 ::
To si blazno nerazumljivo napisal, ampak če hočeš da monotor sosednjega pc-ja prikazuje sliko tvojega pc-ja je najelegantnejša rešitev nekaj v tem smislu:
http://www.maxivista.com/
http://www.maxivista.com/
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
twiggy ::
A da je bilo tako nerazumljivo :) Se opravičujem ...
Bom dal en banalen primer. Včasih bi rad film iz svojega PCja gledal na monitorju drugega PC, ker je le-ta večji (21"), ne da bi fizično zlezel pod mizo in zamenjal kable.
Sem poskusil tale software, ki si mi ga napisal, ampak BSPLAYER vztrajno ne dela (error running module ta-pa-ta), pa še dost počasnej gre. Bi moral takrat promet po mreži čist ustaviti, to pa ne gre, zarad ostalih PCjev v omrežju.
Ima kdo kakšno hardwersko rešitev? Sem razmišljal, če obstaja kak vmesnik, v katerega bi šla oba monitor kabla in iz katerega bi šla dva kabla v PCja ... pa bi enostavno menjal s kakšnim knofom (magar pod mizo, sam da ne drmam nonstop konektorje)
Meri krisms :)
Bom dal en banalen primer. Včasih bi rad film iz svojega PCja gledal na monitorju drugega PC, ker je le-ta večji (21"), ne da bi fizično zlezel pod mizo in zamenjal kable.
Sem poskusil tale software, ki si mi ga napisal, ampak BSPLAYER vztrajno ne dela (error running module ta-pa-ta), pa še dost počasnej gre. Bi moral takrat promet po mreži čist ustaviti, to pa ne gre, zarad ostalih PCjev v omrežju.
Ima kdo kakšno hardwersko rešitev? Sem razmišljal, če obstaja kak vmesnik, v katerega bi šla oba monitor kabla in iz katerega bi šla dva kabla v PCja ... pa bi enostavno menjal s kakšnim knofom (magar pod mizo, sam da ne drmam nonstop konektorje)
Meri krisms :)
---
Twiggy
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tipkovnica za dva računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8390 (7482) | WizzardOfOZ |
» | USB 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 11683 (8232) | Pyr0Beast |
» | Wireless LCD monitorOddelek: Kaj kupiti | 2050 (1515) | egomez |
» | 10m VGA podaljšek in nizka frekvenca osveževanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1505) | BluPhenix |
» | Koliko časa bodo z nami namizni PCji preden jih bojo nadomestili prenosniki?Oddelek: Loža | 1315 (1062) | Vice |