» »

Koliko časa bodo z nami namizni PCji preden jih bojo nadomestili prenosniki?

Koliko časa bodo z nami namizni PCji preden jih bojo nadomestili prenosniki?

mtosev ::

Koliko čaša majo še namizni PCji pred izumrtjem?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
  • spremenil: mtosev ()

speed machine ::

To ti bo pa težko kdo karkoli konkretnega povedal (razen če je kdo resnično jasnoviden).
Res je da se njihova prodaja drastično povečuje zaradi padanja cen, in da jih ima vedno več ljudi. Samo da bi pa vsi zamenjal namizne kompe za prenosnike, pa bo po moje še preteklo veliko vode. Ker navsezadnje so določene stvari, ki jih uporabnik (kateri nima računalnika samo za word) lahko ima. Npr. komplet zvočnikov za 3D prostorski zvok, pa kakšen 21' monitor... OK, če se kdo najde, ki bo rekel da lahko to vse priklopiš tudi na prenosnik, je vse res. Samo jz gledam notebooka v celoti (s tem mislim, da uporabljaš njegov monitor in zvočnike...).

No zase lahko rečem, da bom prešaltal na njega v jeseni. Ker ga bom zaradi nenehnega seljenja v MB in nazaj potreboval. Res da ne bo tako zmogljiv kot je lahko namizna varianta, a vendar bo omogočal še modeliranje, internet, programiranje ter igranje marsikatere igre na nekoliko nižji grafiki. Samo če bi pa hotel še kar naprej igrati igre na polni kvaliteti in grafiki tako kot sem jih včasih, bi pa vseeno rajši posegel po namiznem PC.
//

Vice ::

Namizni PC-ji ne bodo izumrli. Edino kar bo, se bodo samo malo "preselili" iz pod mize v kakšno steno. Če pa bo kdaj prišlo do te opcije ali namizni pc ali prenosnik, pa tudi prenosnik ne bo to, kar predstavlja danes.

Thomas ::

Po moje se PC mora združiti z mobilcem. Seveda še kakšne nove "standardne" reči mora imet not. Recimo GPS, stalen wireless dostop do neta. Nalednji merge je s hišnim/osebnim robotom.

Če ne bi toliko mečkali (ne krivim nikogar), bi to lahko bilo kar kmalu.

Se še spomnim, kako sem kmalu enkrat v začetku Slotecha rekel, da bo računalnik požrl TV. Počasi jo. Sami veste, kok dljate.

OwcA ::

Če jih bodo nadomestili, bo to takrat, ko bomo imeli procesiranje na zahtevo in bi bil namizni računalnik samo še terminal. Čeprav kaj veliko jim že danes ne manjka v primerjavi z namiznimi, če uporabljaš dodaten zaslon in tipkovnico pa čisto nič. Ne izključujem pa možnosti, da jim bodo tu huda konkurenca mini sistemi kot je Mac mini na eni strani in nekoliko večji dlančniki ali TabletPC na drugi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

iso2000 ::

Jaz osebno sem precej konservativen pri uporabi prenosnikov in se mi zdi klasična tipkovnica na mizi in škatla pod njo še vedno zakon. Prenosnik se mi zdi že ok, vendar le kot dopolnilo "pravemu" računalniku. Tudi z vidika popravil in vzdrževanja je za sedaj klasika cenejša in enostavnejša. Je pa vprašanje kam bo šel razvoj naprej. Verjetno res v nekakše križance med prenosniki in "kištami". Tale Macova pogruntavščina že kaže v to smer, pa tudi proizvodi nekaterih drugih izdelovalcev.

barabl ::

Da bi prenosniki zamenjali klasične računalnika,ta je pa dobra.Prvič so prenosniki še vedno predragi,še vedno si lahko za ceno slabega prenosnika sestaviš super namizni pc.Drugič,prenosnik ima premalo diska,v povprečju med 30 in 60 GB,kar je za današnje razmere,če nimaš zraven še klasičnega pc-ja premalo.Tretjič slaba grafika ,težave z baterijami......Na koncu pa še,klasični pc lahko nadgrajuješ,pri prenosniku pa lahko o tem le sanjaš( no nekatere možnosti se dajo,ostalo je pa na osnovni plošči,druga pa ponavadi ne paše v ta prenosnik,oz.je tako draga,da je bolše kupit cel novi prenosnik).Namizni pc je še zmeraj zako.

barabl ::

Edina dobra stran je,da ga lahko prenašaš po terenu,vendar si brez vira napajanja močno omejen.

OwcA ::

Večina uporabnikov ne nadgrajuje, ampak zamenja. S storitvami kot je GMail bo tudi potreba po velikih diskih upadala, poleg tega si lahko vedno priklučiš zunanji disk, ali še boljše, ga priklopiš na usmerjevalnik in imaš FTP strežnik.
Pojavljajo se standndardi, ki bodo omogočali nadgrajevanje grafičnih, potem je edina nenadgradljiva komponenta matična plošča. Če pogledamo, kako hitro se menjujej podnožja, bodo vsi razen največjih zagnancev, tako večinoma menjavali celotno garnituro (plošča, procesor, RAM, morda še napajalnik, grafična). Argument o nenadgradljivost kar nekako splahni, kaj ne?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

> Argument o nenadgradljivost kar nekako splahni, kaj ne?


Ja, "teoretično" je zelo močan. Kako boš zamenjal samo ta ali oni del, pa bo.

V resnici se ni vredno toliko truditi. Itak pride večina delov novih. Tudi cenejših kot kdaj prej.

Stepni Volk ::

Moja napoved je ravno obratna: kdaj bodo notesniki in namizniki izginili in postali samo zaslon?

Prvi napol koraki v to smer: dlančniki, IMac, Philipsovo "ogledalo" itd...

sverde21 ::

Sej obstajajo že tablični računalniki (tablet PC) ampak so svinjsko dragi in nimajo tipkovnice... tako da meni niso OK :P
<?php echo `w`; ?>

frke ::

Menim, da bo računalnik za masovno uporabo za navadne smrtnike v ne tako daljni prihodnosti postal vitčnica v steni kot je to sedaj elektrika ali antenska vtičnica za kabelsko TV.

Vice ::

Stepni Volk to v bistvu je že skoraj zgodovina.

sverde21 zate pa ta opcija.
Imaš LCD v katerem je računalo, po "moči" je enakovreden današnim PCjem in ga dobiš za 1000-1500€, pa še tipkovnico ima. :D

frke sva že dva. Vse več aparatov ima v sebi računalo, ko ga vklopiš v vtičnico se ti samo še poveže s "hišnim strežnikom".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vice ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brezžična povezava

Oddelek: Omrežja in internet
10675 (547) Duhec
»

Budget 500 EUR: namizni vs. prenosnik - kaj kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
393838 (3089) Tarzan
»

Sandisk predstavil najmanjši SSD na svetu

Oddelek: Novice / Diski
296700 (5566) KaRkY
»

Prenosniki prehiteli namiznike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
567151 (5514) Matako
»

Namizni vs. Prenosnik za v študentskega

Oddelek: Kaj kupiti
161826 (1445) Ted

Več podobnih tem