Forum » Pomoč in nasveti » 40Gb disk -vprašanje
40Gb disk -vprašanje
Windi ::
Na servisu so mi rekli, da si moram, prej ko bom priključil disk SEAGATE 40Gb BARACUDA 4 updetati ploščo. Zdaj pa ne vem, kaj naj naredim. Imam pa ploščo ABIT KT7-RAID.
Imam pa še prvi bios in ne upam ga updateti. Na servisu so mi rekli, ker je disk večji od 32Gb, da si moram bios updatati. Lahko kdo pomaga?
Imam pa še prvi bios in ne upam ga updateti. Na servisu so mi rekli, ker je disk večji od 32Gb, da si moram bios updatati. Lahko kdo pomaga?
Tomi ::
Drži, da ti ne bo prepoznal diska, ker je meja 32GB na starejših Abitkah.
Pojdi na Abitivo stran, poglej za nov bios, potem pa daj FAQ, kjer imaš vse o flashiranju.
Pojdi na Abitivo stran, poglej za nov bios, potem pa daj FAQ, kjer imaš vse o flashiranju.
metrodusa.blogspot.com
tec ::
Nic bat. Downlodaj iz tele strani bios, zazeni in odpakiraj nekam na disk. Vzemi novo disketo in posnami gor sistem (ali format a: /s) in na to disketo posnemi awdflash.exe in *.bin fajl. Resetiraj bios z jumperjem in izklopi diske ter cdrome. bootaj z diskete, ko se postavi zazeni awdflash in sledi navodilom. Nic hudega se ne bo zgodilo, razen, ce ti vmes stroma zmanjka ali pa da gre kar koli drugega narobe. Jest sem se vse biose uspesno flashal. Ce pa vseeno kje zasteka, pa dobis enega, ki ima identicno plato, mu posljes bios cip in ga porihta tako, da ga ob prizgani plati vstavi v lezisce in potem flasha. Vsekakor pa preberi FAQ, ki je zraven flasha. Aham..pa ne pozabi shranit stare verzije ko te vprasa. Shranil bo na disketo kot oldbios.bin ali nekaj takega.
BigFoot ::
jest mam pa KT7A. a bo men delu 40GB disk? al morm tud flashat BIOS?
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
BigFoot ::
good ker BIOS maš?
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Binji ::
3R sam mi je delal tudi na prejsnjem (se ne spomnem kjeri je bil). Flesal sm sam zato ku mi pa proc ni tel delat
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WinFast Bios update error!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1823 (1738) | ender |
» | Napačen bios :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1529 (1210) | Azrael |
» | (pre)velik diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2453 (1906) | jest10 |
» | [:'(] BIOS Flashanje gone bad!! POMOCOddelek: Pomoč in nasveti | 1392 (1109) | Duhec |
» | FAILED flashanje biosaOddelek: Pomoč in nasveti | 1184 (929) | andrejc |