» »

Locilni transformator

Locilni transformator

Trancedeejay ::

HI
Mene pa zanima kje staknit za ugodno ceno locilni transformator, ker trenutno je nase el. omrezje neznosno, sploh locilni trafo kej pomaga? Zanima me tut kako vezat tiste filtre(tudi v enih rac. napajalnikih so v kovinski skatlici z euro konektorjem,ki ima fazo nulo in pa ozemljitev), pri nas pa imamo nicenje in je na kontaktu za ozemljitev nula, torej kam vezat potem kontakt ozemljitve - je potrebno?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

int47 ::

Mene pa zanima, kakšen problem bi rad rešil ?

Highlag ::

Elma

http://www.elmatt.si/

Izdeluje razne transformatorje med drugimi tudi ločilne. 1KVA imajo menda celo na zalogi. Pokliči in vprašaj.

Imam enega v službi za meritve. Enakega pa ima tudi en kolega za svoje HIfi komponente in menda je zadeva vredna svojega denarja. Sam s tem nimam iskušenj.
Never trust a computer you can't throw out a window

16F84 ::

Nisi napisal kake težave te pestijo :(. Galvansko ločen trafo bo "pobral " določen del RF motenj, ki nastajajo v omrežju. Omrežje bo tudi galvansko ločil. Kot je omenil Highlag uporabljamo jih v delavnici za napajanje raznih instumentov (recimo osciloskopa), ki ima en merilni pol ozemljen. V industriji so pa v rabi za ločevanje krmilnih tokokrogov.
Žal tak trafo ne bo rešil morebitnega nihanja napetosti.

Brane2 ::

TranceDeeJay:

Ti verjetno misliš na "stabilizator", kot smo ga včasih poznali za televizijo. Skratka, tisto težko, vedno rahlo brnečo, toplo škatlo pod TVjem, ki je tako skrivnostno svetila v temo s svojim rdečim očesom in imela skrivnosten vonj... 0:)

Ta taev ni bila rvno ločilni trafo. Ločilni trafo je navadni transformator, ki služi samo galvanski očitvi primarja in sekundarja. To pa ti pri slabem napajanju čisto nič ne pomaga.

Tista zadeva je preko raznih magnetizacijskih trikov lahko dosegala stabilizacijo izhodne napetosti v nekem ozkem področju vhodnih napetosti in izhodnih tokov.

Glede na to, da se je precej grela, mogoče ne bi bilo narobe nabavit malo boljši on-line UPS. Tak, ki dela stalno in ki iz omrežja napaja akuje, iz teh pa potem razsmeri izhodno napetost. Izkoristek bo bolj v rangu 70%, izhodna napetost pa verjetno bistveno boljša kot prej. Ne bo ravno sinusna, a to pri TVjih, računalnikih in podobni robi niti ni pomembno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Trancedeejay ::

HI
Da opisem problem, ker ga ocitno sploh nisem opisal - se zgodi:)
Torej pri nas doma ni ne vem kaksnega nihanja napetosti, vseeno ko prizgem HI-FI ojacevalec luc v sobi zazmiga kot da bi za tist moment napajanje malo pocepnilo, ampak ok, to ni take panike. Napajanje zelo vpliva na zvok ojacevalca, ko je vklopljen kompresor dva nadstropja nizje se slisi brnenje kompresorja v trafotu od ojacevalca, pojavljajo se tudi spice ob raznih preklapljanjih stikal, gorilec.............. Torej rabil bi nekaksen filter,ki bi mi to zminimiziral, da bi bil sinusni signal cimbolj sinusu podoben, mogoce kaksen varistor vmes.......
Ko gledam sheme raznih ac filtrov so vedno kondenzatorji vezani na ozemljitev, pri nas pa imamo nicenje in sta samo faza in nula, zato sem mislil da mogoce bi pa locilni trafo pomagal,ker baje naj bi se poznalo, sam pa nisem probal.Tudi da bi za probo priklopil tiste filtre proti motnjam, ki so v kovinskih skatlicah, samo ne vem kam bi vezam ozemljitev - na nulo, kot imamo to v bajti?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

bili_39 ::

Poslušaj Braneta in pozabi staro tehnologijo. Danes so online UPSi toliko dobri, da boš po moje bolj zadovoljen.

Resno ;)

A. Smith ::

Luč ti žmrkne, ker se v napajalcu tvojega ampa nafilajo elektroliti. Ti predstavljajo za zelo kratek čas kratek stik. Kompresor pa poganja kolektorski motor, ki oddaja med delovanjem v omrežje VF motnje.

Zadevo boš rešil, če uporabiš UPS.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

stromar ::

Še nisem videl kolektorskega motorja za kompresor. Ponavadi so asihronski.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Frekvenčni pretvornik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1913982 (5839) gumby
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
418391 (5612) settler
»

brnenje v zvočnikih

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
497289 (5065) bullet321
»

Izdelava filtra proti motnjam

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
173391 (2941) Matek
»

Surgeprotector - ali varuje pred strelo?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
424337 (3729) AngelOfDeath

Več podobnih tem