Forum » Strojna oprema » Napake Crc
Napake Crc
tedo ::
Na disku Maxtor 160 GB mam veliko datotek, ki se jih ne da nikamor prenest ali skopirat... pojavi se ta napaka: Data error (cyclic redundancy check)! In to pri zelo veliko fajlih, ki jih nebi rad izgubil (mp3,...).
Poskusil sem že s defragmentacijo, a je isto...! Se da to kako popraviti? in kaj je vzrok tega? Bad sectorji?
Hvala za pomoč in odgovore
Poskusil sem že s defragmentacijo, a je isto...! Se da to kako popraviti? in kaj je vzrok tega? Bad sectorji?
Hvala za pomoč in odgovore
tiborrr ::
Dve moznosti po moje:
1) Bad sektorji
2) Slab IDE kabel
1) Bad sektorji
2) Slab IDE kabel
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
tedo ::
hm, IDE kabel verjetno ni, ker disk prenašem na 2 računalnika in je na obeh isto. Bad sector... je pri tem kakšna rešitev? Kako sploh ugotovim če so res, in kakšen je vzrok pojave teh?
BluPhenix ::
Crc error se pojavi, ko paketek prekodiramo z CRC kodo. Če pride do napake javi ta error. Razlogov za to napako je lahko več, v bistvu so lahko razlog vse komponente na poti med prostorom kjer je paketek shranjen in tam kjer se paketek dekodira.
V tvojem primeru gre zgleda res za disk. Lahko so slabi sektorji, lahko pa je tudi kaj drugega, npr: glava ne prebere pravilno, čip ko pretvarja podatke v paralelne ne deluje pravilno, ipd. V bistvu s temi podatki ne moreš več kaj dosti narediti razen del.
V tvojem primeru gre zgleda res za disk. Lahko so slabi sektorji, lahko pa je tudi kaj drugega, npr: glava ne prebere pravilno, čip ko pretvarja podatke v paralelne ne deluje pravilno, ipd. V bistvu s temi podatki ne moreš več kaj dosti narediti razen del.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
maticm ::
BluPhenix...bravo! Vsaj eden se oglasi, ki ima kaj pojma.
CRC ostanek ni nič in mu zato javlja error...
CRC ostanek ni nič in mu zato javlja error...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | trdi disk ni inicializiranOddelek: Pomoč in nasveti | 4516 (4013) | scipascapa |
» | Problem z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 1239 (1014) | Mesar |
» | Poliuranski klastri so molekularni magnetiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5559 (4469) | AtaStrudl |
» | Večina arhivov dobim CRC error!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1964 (1964) | tsatthoggua |
» | ne morem razdelit sistemske particije brez formataOddelek: Pomoč in nasveti | 1361 (1195) | KontraCepec |